Offline Netflix kijken: zo doe je dat

Gepubliceerd op 05/09/2022 in Gouden tips van…

Netflix kijken waar je ook bent, is een luxe. Daarom kan je nu je favoriete films en series op Netflix offline kijken. Download de afleveringen gewoon thuis via je wifi-verbinding en bekijk ze waar en wanneer je maar wil. Ontdek hier hoe je dat doet.

Offline Netflix kijken: zo doe je dat

Het is je vast wel al eens overkomen: dat je ergens wat tijd te doden hebt en heel graag een aflevering van je favoriete Netflix-serie wil kijken. Bijvoorbeeld die keer dat de trein een halfuur vertraging had. Of afgelopen zomer, tijdens die roadtrip door Amerika. Maar voortaan kan je je dus in stilte bezighouden met je favoriete films en series op Netflix offline te bekijken.

Het enige nadeel: het kan nog niet voor alle films en series op Netflix. We besparen je de hele uitleg erachter, maar het zou te maken hebben met licenties. Belangrijker is om te weten wat er wél te downloaden valt.

Verder in dit artikel leggen we uit hoe je dat downloaden precies doet. Maar eerst geven we je graag een aantal titels mee die je offline kan bekijken. Je herkent ze in de app aan het downloadicoontje naast de titel. Wist je dat je bovendien via handige Netflix-codes de verschillende titels kan filteren op genres en subgenres?


Netflix offline kijken: hoe doe je dat?

Allereerst moet je er rekening mee houden dat deze functie alleen op bepaalde apparaten werkt:

  • iPhone, iPad of iPod Touch met iOS 9.0 of hoger
  • Een smartphone of tablet met Android 4.4.2 of hoger
  • Een Amazon Fire-tablet met Fire OS 4.0 of hoger
  • Een tablet of computer met Windows 10 (versie 1709 of hoger) of Windows 11
  • Bepaalde Chromebook-modellen

Dan heb je alleen een wi-fi of 3G/4G verbinding nodig.

En natuurlijk heb je voldoende geheugenruimte nodig op je smartphone of tablet. Voor een uur plezier heb je 500 MB in standaardkwaliteit nodig, of ongeveer 1 GB in HD. En met je Netflix-abonnement mag je niet meer dan 100 gedownloade titels in je bibliotheek hebben.


Klaar? Zo download je die favoriete serie of film:

  1. Ga naar de titel van de film of serie die je wil bekijken.
  2. Is de film of serie te downloaden om offline te bekijken? Dan zie je naast de titel een downloadsymbooltje staan. Klik hierop.
  3. Wacht tot de download voltooid is voordat je offline gaat.
  4. Ready? Nu kan je al je downloads bekijken door op het hoofdmenu te klikken en naar ‘Mijn downloads’ te gaan.

Trouwens, je kan ook door alle downloadbare content grasduinen in een handig overzicht. Klik in het hoofdmenu op ‘Beschikbaar voor downloaden’. Als dat makkelijker is voor jou, kan je ook de taal wijzigen op Netflix.

Klaar om overal je favoriete films en series te bekijken zonder data te verbruiken? Kies dan voor Flex, het pack dat je zelf samenstelt op maat. Onbeperkt surfen thuis en een mobiel volume naar keuze waarmee je bovendien onbeperkt belt en sms’t. Je hebt ook toegang tot meer dan 80 tv-zenders en de Proximus Pickx-app.

Stel nu jouw Flex samen!

Heb je al een Flex-abonnement en wil je daar graag Netflix aan toevoegen? Geen probleem! Kies de optie die bij jou past en bekijk meteen de beste films en series.

Haal Netflix in huis!

Sophie

Het web en apps, dat zijn m’n grootste passies. Yep, ik hoor ook bij de FOMO-club. Je zal me dus nooit zonder m’n smartphone zien! #friends #family #travels #web #popculture #graphicdesign #art #fun

Andere artikels van Sophie