×
×

Dit zijn de laatste nieuwtjes uit smartphone land

Gepubliceerd op 03/03/2017 in Bits & Bytes

Dit zijn de laatste nieuwtjes uit smartphone land

Wij gingen voor jullie naar het Mobile World Congress in Barcelona.

Waarom? Wel, omdat dit jaarlijkse event – dat deze keer plaatsvond van 27 februari tot 2 maart – het mekka van de mobiele snufjes is. Als grootste technologiebeurs ter wereld is het ook dé plek waar smartphone fabrikanten hun belangrijkste toestellen voor het komende jaar voorstellen.

Wij gaven ons ogen eens goed de kost. Voor ons zijn dit de belangrijkste nieuwkomers voor 2017. En uiteraard zullen ze zeer binnenkort ook in onze gsm-catalogus beschikbaar zijn.

Instapmodellen: de terugkeer van de Nokia 3310

Het was hét grote nieuws op deze beurs. En wij werden er op slag nostalgisch van. Mijmerend over de tijd van onze eerste gsm, waar we urenlang Snake op speelden.

Maar deze nieuwe 3310 kreeg een grondige update. Een kleurenscherm, camera met flash achteraan en de mogelijkheid om via 2G te surfen: dat zijn de voornaamste nieuwigheden. De straffe batterij, die bleef. En die is in deze smartphone tijden superinteressant. Nokia belooft namelijk een stand-by tijd van liefst 25 dagen, samen met genoeg power om 22 uur te bellen. En dat allemaal voor de lage prijs van € 59.

Het is echter niet het enige nieuwe toestel van Nokia. Het Finse merk keert ook terug op de smartphone markt met drie toestellen: de Nokia 3, 5 en 6. Mooie instapmodellen mét Android, die tussen de € 149 en € 249 zullen kosten. En toch krijg je er veel voor: camera’s met veel megapixels, veel opslagruimte en een degelijke processor. De eerste toestellen zijn vanaf mei bij ons beschikbaar.

Middenklasse: de Huawei P10 Lite

De P-serie van Huawei staat garant voor kwaliteit. Dat hoeven we je vast niet meer te vertellen. Op 24 maart komt de Huawei P10 uit, als opvolger van de populaire P9. 

Maar voor wie een iets kleiner budget heeft zal er vanaf eind maart ook een nieuwe versie van de goedkopere variant zijn: de Huawei P10 Lite. Een middenklasser mét een Full HD-scherm, straffe processor en 4 GB werkgeheugen. De Lite-versie heeft slechts één camera achteraan, maar deze is wel eentje van 12 megapixels.

Naast Huawei hadden ook andere fabrikanten wat nieuws te melden. Zo komt Sony met de Xperia XA1 en XA1 Ultra, die voluit gaan voor een topcamera van 23 megapixels.

Toptoestellen: de Sony Xperia XZ Premium

Dat Sony fotografie heel belangrijk vindt, zien we ook terug in het topsegment. De Sony Xperia XZ Premium heeft als nieuwe paradepaardje heel wat leuke features in petto:

  • Motion Eye-camera, die zelfs de kleinste bewegingen vastlegt.
  • Super Slow Motion, die tot wel 960 beelden per seconden neemt. Da’s vier keer meer dan de meeste andere smartphones.
  • Voorspellend Vastleggen neemt al beelden, nog voor je op de knop drukt.

Daarnaast heeft hij uiteraard heel wat anders in huis, zoals waterbestendigheid en zelfs een 4K-scherm.

Naast Sony en Huawei kwam ook LG met een nieuwe topper: de LG G6. Wat ons hierbij vooral opviel was het grote scherm, in een special verhouding qua hoogte op breedte. Trouwens: LG laat voor deze opvolger ook het modulaire systeem van de G5 achterwege, waardoor de G6 ineens ook waterdicht is.

Hou zeker onze blog in de gaten, want de komende maanden gaan we heel wat van deze nieuwkomers uitgebreid voor jullie testen!

Kan je echter niet wachten tot deze toestellen op de markt verschijnen? Neem dan zeker een kijkje in onze gsm-catalogus. Daar vind je alle huidige smartphones, voor ieder z’n budget.

Erik

Digital en content marketer, tuinieren is mijn passie net als eten. Na het sporten wat series of films bingen, da’s mijn ding.

Blog topics

 

Heb je een vraag?

Stel ze aan een van onze medewerkers. Maak een keuze: