Meer dekking in de slaapkamer!

Gepubliceerd op 16/12/2015 in Gouden tips van…

Meer dekking in de slaapkamer!

Slechte ontvangst in huis is voor iedereen irritant, maar het is EXTRA pijnlijk als je zelf bij Proximus werkt…

Als beruchte Proximus evangelist zijn mijn familie en vrienden er als de kippen bij om mij uit te lachen met een gebrek aan dekking in ons huis. Het spreekt voor zich dat ik stond te springen om dat op te lossen!

Mijn vrouw en ik zijn (al 7 jaar) een rijhuis aan het verbouwen en als goede leerlingen van onze generatie, doen we dat natuurlijk zo milieuvriendelijk mogelijk. Zo wordt ons honderdjarige huisje langzaam maar zeker getransformeerd tot een moderne (en prachtige!) passiefwoning. 

Met het vorderen van de werken werd de GSM ontvangst in huis spijtig genoeg steeds slechter. Er is wel ontvangst, maar niet vlekkeloos. In de keuken moet je je tegen het raam aanschurken voor een beetje ontvangst en in de living loop ik soms rond tot ik de ‘sweet-spot’ van ontvangst gevonden heb, waarna ik stokstijf stil moet staan om mijn gesprek af te werken. En stilstaan is natuurlijk niet de bedoeling van mobiele telefonie.

Volgens de coverage map  ligt mijn huis nochtans in een zone met goede ontvangst. Als devote werknemer weet ik ook dat Proximus de perfectie nadert met een bedekking (indoor) van 94,3% voor 3G en 81,6%  voor 4G. Maar zelfs al blijft Proximus investeren in zijn netwerk, ik zal altijd problemen hebben in mijn huis, omdat er teveel metaal en isolatie in de muren zit.

Ik was dus spijtig genoeg een uitzonderlijke situatie waar geen oplossing voor bestond… tot de komst van de Mobile Coverage Extender ! Dat toestelletje is een micro GSM- antenne die je in huis plaatst. De aansluiting is super simpel: connecteren met je B-box  en je bent vertrokken.

Ik keek er al een tijdje naar uit en nu prijkt hij bovenop mijn electriciteitskast in de gang. De ontvangst op de benedenverdieping is nu perfect en ik kan zonder zorgen bellen op de benedenverdieping en in de slaapkamer daarboven. Wat een verademing! En het is nog gezond ook! Omdat mijn gsm nu minder vermogen moet verbruiken om te connecteren met de antenne, veroorzaakt hij minder straling en wordt het gezondheidsrisico beperkt.

Nu kan ik beginnen met al mijn vrienden opnieuw uit te nodigen zodat ik kan stoefen met een goede Proximus ontvangtst in huis. Wie laatst lacht… :)

Peter

Internet en communicatie zijn mijn passie! Ik ben een enorme fan van ons merk.

Andere artikels van Peter

Blog topics

 

Heb je een vraag?

Stel ze aan een van onze medewerkers. Maak een keuze: