Hoe kan ik een gsm-nummer opzoeken?

Gepubliceerd op 19/04/2023 in Gouden tips van…

Soms heb je dringend het gsm-nummer van iemand nodig, maar ben je vergeten het nummer te bewaren of te vragen. Of misschien heb je een aantal gemiste oproepen van steeds hetzelfde nummer en wil je nu wel weten wie je probeert te bereiken? Er zijn een aantal mogelijkheden om dat te achterhalen.

Hoe kan ik een gsm-nummer opzoeken?

In België kan je niet zomaar persoonlijke gegevens of contactgegevens opzoeken van eender wie. Een gsm-nummer aan de juiste naam te verbinden, is vanwege de privacywetgeving in ons land dus niet zo vanzelfsprekend. De makkelijkste manieren, ontdek je hier.

Maak gebruik van een online telefoonboek

De makkelijkste manier om het gsm-nummer van iemand in België op te zoeken, is door gebruik te maken van een online telefoongids. Dat lukt echter enkel als die persoon er ook voor gekozen heeft om zijn of haar gsm-nummer daarin op te nemen. Je kan bijvoorbeeld naar de website van de Witte GidsNieuw venster gaan. Daar voer je het telefoonnummer in en met wat geluk vind je het gsm-nummer dat je zoekt. Je vindt er ook zoekopdrachten van andere gebruikers. Wie weet ontdek je zo het onbekende telefoonnummer dat je belde. Vaak duiden gebruikers ook aan of het een telemarketeer of een spamtelefoontje is. Daarnaast bestaan er ook verschillende andere sites, zoals infobel.beNieuw venster .

Is de persoon waarvan je het gsm-nummer probeert op te zoeken een zelfstandige? Dan is de kans groot dat je het nummer terugvindt in de online databank van goudengids.beNieuw venster . Kleine zelfstandigen gebruiken namelijk vaak hun gsm-nummer als bedrijfsnummer om makkelijker bereikbaar te zijn voor hun klanten.


Opzoeken wie je belt vanaf een gsm-nummer

Omgekeerd is het veel makkelijker. Als je al een gsm-nummer hebt, maar niet weet wie jou probeert te bereiken, zijn er meer mogelijkheden om deze persoon te vinden. Dit zijn de voornaamste:

Voeg een gsm-nummer toe via Whatsapp

De meeste mensen gebruiken Whatsapp en hun profiel is altijd gekoppeld aan hun gsm-nummer. Daar kan je handig gebruik van maken om te achterhalen wie je probeert te bellen. Dat doe je door het nummer toe te voegen via deze stappen:

  1. Open Whatsapp op je iPhone of Android-smartphone
  2. Klik op het icoontje om een nieuw bericht aan te maken
  3. Selecteer “Nieuw contact”
  4. Kies een willekeurige naam en voeg het mobiel nummer in
  5. Kies rechtsboven “Bewaar”

Je ziet nu de Whatsapp-profielfoto verschijnen van de eigenaar van het gsm-nummer en vaak zie je in de omschrijving ook de voor- en achternaam van deze persoon.


Zoek een gsm-nummer op via Google

Een gsm-nummer van een privépersoon opzoeken via Google lukt meestal niet. Ook achterhalen van wie een bepaald gsm-nummer is, blijkt moeilijk. Waarom zou je de hulp van Google dan inschakelen? Wel, omdat je dan heel snel de phishing- en callcenternummers eruit kan halen. Er bestaan namelijk tal van website waar je deze nummers kan melden en ook een review kan achterlaten. Zo weet je meteen of het wel de moeite is om deze persoon terug te bellen of zelfs om op te nemen bij een volgend telefoontje.

Om al dat opzoekwerk te verrichten, heb je natuurlijk een goed mobiel abonnement nodig met een degelijke databundel. Maak kennis met Proximus Mobile! Kies het abonnement dat het beste bij je behoeften past, van 5 GB data tot onbeperkt. Je kan surfen op het internet, waar je ook bent en op elk apparaat.

Ontdek Proximus Mobile nu meteen!

Sophie

Het web en apps, dat zijn m’n grootste passies. Yep, ik hoor ook bij de FOMO-club. Je zal me dus nooit zonder m’n smartphone zien! #friends #family #travels #web #popculture #graphicdesign #art #fun

Andere artikels van Sophie