Alles wat je moet weten over de iPhone 8

Gepubliceerd op 13/09/2017 in Bits & Bytes

Alles wat je moet weten over de iPhone 8

Dit jaar bestaat de smartphone van Apple 10 jaar. En daarom komen Tim Cook en co niet alleen met de speciale iPhone X, maar ook nog eens met de iPhone 8 en 8 Plus! Qua uiterlijk vrij goed gelijkend op zijn voorhanger, maar onder de motorkap met een reeks mooie nieuwigheden.

Ik wil ‘m

Een gloednieuw glazen design

Alles wat je moet weten over de iPhone 8

Op het eerste zicht lijkt de iPhone 8 helemaal op zijn oudere broer. Hij heeft bijvoorbeeld wel nog de vertrouwde homeknop mét vingerafdrukscanner. En ook de afmetingen zijn dezelfde gebleven.

Maar vergis je niet: er zijn ook uiterlijke veranderingen! Want deze iPhone heeft namelijk een volledig glazen achterkant. Met het sterkste glas ooit in een smartphone.

Daarbij heb je nu trouwens keuze uit drie tinten: spacegrijs, zilver en goud.

Een nog beter scherm ...

Nog een beter scherm: Retina HD, met TrueTone-technologie.voor iPhone 8 en iPhone 8 Plus

Buiten de grootte van het scherm is de technologie volledig nieuw. Apple zelf noemt het Retina HD, met TrueTone-technologie. Iets dat we al kennen van de nieuwste iPads. Het voornaamste voordeel? Mooiere, natuurlijke kleuren. En de witbalans past zich aan op het licht in je omgeving. Zo zie je alles goed, onder alle omstandigheden. En zonder dat je ogen snel vermoeid geraken.

Een nog straffere camera ...

Alles wat je moet weten over de camera’s van iPhone 8 en iPhone 8 Plus

Die achteraan nu heel wat meer licht opvangt, waardoor foto’s ook bij weinig daglicht nog mooier tot hun recht komen.

Verder hebben Tim Cook en co de camera efficiënter gemaakt, zodat ze heel wat minder batterij oppeuzelt. Langer kiekjes trekken zonder stress, dus!

Een krachtigere chip ...

Zowel de iPhone 8 als 8 Plus krijgen een snellere A11 Bionic-chip aan boord.

Zowel de iPhone 8 als 8 Plus hebben een snellere A11 Bionic-chip aan boord. In vergelijking met de A10 uit de vorige generatie zorgt dit voor meer efficiëntie. Met zes kernen verzetten ze tot 75% sneller werk dan de iPhone 7.

En draadloos opladen ...

De glazen achterkant van de iPhone 8 maakt het nu ook mogelijk om je toestel draadloos van extra energie te voorzien

Je legt je iPhone op de speciale pad en hij begint vanzelf bij te tanken. En zo heb je meteen de lightning-poort terug vrij tijdens het opladen, om muziek te beluisteren met je hoofdtelefoon.

Ontdek het iPhone 8-assortiment

Kan je net als mij niet wachten om de nieuwe iPhone 8 in handen te hebben? Wil je het? Vanaf nu kan je hem orderen in onze webshop!

Ik wil 'm

Erik

Digital en content marketeer. Tuinieren is mijn passie, net als eten. En na het sporten binge ik maar wat graag series of films.

Andere artikels van Erik

Categorieën