De iPhone 12: alles wat je erover moet weten

Gepubliceerd op 23/04/2021 in Smartphones

De iPhone 12: alles wat je erover moet weten

Het kwam ook voor ons enigszins als een verrasing, maar de iPhone 12 en iPhone 12 mini zijn er vanaf nu ook in een paarse kleur. Zeker wij kunnen daar natuurlijk niet aan weerstaan. Het is de allereerste keer dat Apple met deze kleur op de proppen komt.

Wil je de nagelnieuwe paarse iPhone 12 of iPhone 12 mini in huis halen? Dan kan je ze eenvoudig hier bestellen. De andere versies en kleuren vind je natuurlijk ook gewoon in onze webshop.

Weet je nog niet wat de iPhone 12 allemaal in huis heeft? Dan praten we je maar al te graag bij. Van hoe deze smartphone eruit ziet tot de specificaties en de prijs: dit zijn de zeven zaken die er voor ons uitspringen:

1. Een display van rand tot rand

Zowel de standaard iPhone 12 als de iPhone 12 Pro hebben een Super Retina XDR-scherm van 6,1 inch. De iPhone 12 mini is dan de kleinere variant met hetzelfde scherm in 5,4 inch. De iPhone 12 Pro Max is dan weer een tikkeltje groter met zijn 6,7 inch. Allemaal draaien ze op iOS 14 met vernieuwde widgets voor je startscherm, een gloednieuwe appbibliotheek en nog verschillende nieuwe snufjes.


2. Nooit meer barsten in je scherm of waterschade

De iPhone 12 is een van de sterkste smartphones op de markt. Dat heeft hij te danken aan zijn Ceramic Shield: glas dat alle barsten zou moeten voorkomen. Bovendien voldoet hij aan de IP68-norm. Dat wil zeggen dat je iPhone 12 enorm waterbestendig is. Zelfs nadat hij een halfuur in het water gelegen heeft op twee meter diep, werkt hij nog perfect. De iPhone 12 is daarmee dus de ideale smartphone voor de onhandigen onder ons die hun gsm al eens laten vallen.


3. Nu ook met het mobiele internet van de toekomst: 5G

Apple doet niet onder voor de tegenhangers van zijn concurrenten en lanceert haar eerste smartphone met 5G. Met de iPhone 12 kan je dus perfect op ons 5G-netwerk, dat trouwens het eerste in België is. Veel hogere download- en uploadsnelheden, wat ideaal is om video’s te streamen of zelfs mobiel te gamen. Bovendien beweert Apple de kleinste, dunste én lichtste smartphone met 5G op de markt te hebben.


4. Een camera voor elk moment

Wie iPhone koopt verwacht natuurlijk het beste van het beste op vlak van foto’s en filmpjes. De iPhone 12 stelt op dat vlak zeker niet teleur. Het dualcamerasysteem dat Apple in het leven riep voor de vorige versie, zien we ook in de iPhone 12 terug. Dat betekent niet alleen een groothoeklens, maar zelfs een ultragroothoeklens van 12 megapixel, nachtmodus, DeepFusion en slimme HDR3. Je kan er dus weidse landschappen mee fotograferen, maar ook schitterende beelden maken in donkere ruimtes. Jouw partyfoto’s zijn opeens een pak scherper en beter belicht.

Of dat positief is voor de mensen op de foto, laten we in het midden. Met de DeepFusion-modus kan je bovendien verschillende beelden combineren. Zo krijg je haarscherpe foto’s waarbij de kleuren helderder uitkomen. De frontcamera doet trouwens niet onder. Ook hier krijg je 12 megapixel, de nachtmodus én haarscherpe video’s.

De iPhone 12 Pro en de iPhone 12 Pro Max gaan zelfs nog een stapje verder. Deze smartphones beschikken ook nog over een 12 megapixel telelens met 4x optische zoom (of 5x voor de Pro Max) en AppleProRaw. Daarmee kan je de raw-bestanden van je foto’s makkelijk en professioneel bewerken van op je smartphone, van gedetailleerde witbalans tot gesatureerde kleuren, zonder dat je beeld aan kwaliteit moet inboeten. Hun opties voor portretten in nachtmodus zijn zo geavanceerd dat de iPhone 12 niet moet onderdoen voor een professionele spiegelreflexcamera.

Ben je al overtuigd? Bestel nu je nieuwe iPhone 12!


5. Filmen als een professional

Het leven is aan de vloggers, Tiktokkers, Youtubers en influencers. Of aan iedereen die gewoon graag leuke filmpjes maakt met zijn smartphone. Met de nieuwe iPhone 12 til jij je video’s meteen naar een hoger niveau dankzij de 4KHDR-opnames in DolbyVision. Vlijmscherp zijn ze en dankzij de A14 Bionic-chip zullen ze nooit blijven haperen. Je kan niet alleen vlotjes video’s maken, ook films of series bekijken en zware games spelen vormt geen enkel probleem voor de nieuwe iPhone 12.

Bij de iPhone 12 Pro en iPhone 12 Pro Max beschik je ook nog eens over de liDAR-scanner. Die zorgt ervoor dat je jouw smartphone kan gebruiken om augmented reality te ervaren. Dit snufje belooft in de toekomst nog heel wat mogelijkheden te bieden!


6. Opladen zonder gedoe met kabels, dankzij de MagSafe-accessoires

Ken je MagSafe nog? Die naam gebruikte Apple jarenlang voor de magnetische aansluiting van de adapter van Macbooks. Nu is hij helemaal terug van (even) weggeweest, dankzij de nieuwe MagSafe Charger en Charger Duo voor de iPhone 12. Het is een draadloze oplader met magneten, speciaal voor de iPhone 12.

Je hoeft ze dus niet rechtstreeks in je iPhone te stoppen en je moet je dus ook nooit meer druk maken over hoe je smartphone ligt terwijl hij oplaadt. De Duo-variant kan je zowel voor je iPhone als voor je Apple Watch gebruiken. Naast de optionele MagSafe Charger zijn er trouwens ook magnetische hoesjes en kaarthouders voor je iPhone 12.


7. De prijs van de iPhone 12

Niet onbelangrijk natuurlijk. Wel, de iPhone 12 haal je al in huis voor 909,99 euro, terwijl je de iPhone 12 Pro in handen krijgt vanaf 1.159,99 euro. Voor de iPhone 12 mini en iPhone 12 Pro Max betaal je respectievelijk 809,99 en 1.259,99 euro.

Wil je de nagelnieuwe paarse iPhone 12 of iPhone 12 mini in huis halen? Dan kan je ze eenvoudig hier bestellen. De andere versies en kleuren vind je natuurlijk ook gewoon in onze webshop.

Tim

Gek van technologie en gefascineerd door de manier waarop het ons leven gemakkelijker en tegelijkertijd complexer maakt. Fervent console gamer, Lego bouwer, Pokemon trainer & vader van drie.

Andere artikels van Tim

Categorieën