Hoe deel je je internetverbinding op je iPhone?

Gepubliceerd op 29/12/2021 in Gouden tips van…

Hoe deel je je internetverbinding op je iPhone?

Tegenwoordig zijn er veel verschillende manieren om verbinding te maken met het internet. Stel dat je vrienden geen wifi of mobiele verbinding hebben, maar jij wel. Dan kan je je internetverbinding delen, zodat zij verbinding kunnen maken. Dat is vooral handig op reis. Ontdek hier hoe je je verbinding op een iPhone kan delen.

Heb jij een goed mobiel abonnement, maar je vrienden niet? Dan kan je je verbinding met hen delen via je iPhone of smartphone in het algemeen. Zo kunnen je vrienden verbinding maken met internet, zelfs zonder wifi-netwerk of mobiele data.

Dit trucje kan ook handig zijn als je je computer of tablet onderweg met het internet wil verbinden en geen wifi-netwerk hebt. Plus, het is heel makkelijk. Ontdek hier hoe je internet kan delen vanop je iPhone.

Hoe verbindingsdeling inschakelen op iPhone?

Stel, je reist met de trein en moet absoluut verbinding maken met het internet op je computer om te werken. Maar je trein heeft geen wifi-netwerk. Als je een 4G-verbinding hebt op je iPhone is dat geen probleem! Activeer gewoon een gedeelde internetverbinding op je iPhone en sluit vervolgens je computer aan op je iPhone. Dat doe je zo:

  • Ga in het startscherm van je iPhone naar ‘Instellingen’ en zoek naar het menu ‘Persoonlijke hotspot’.
  • Maak een wachtwoord voor de hotspot aan.
  • Schakel ‘Andere mogen verbinden’ in.
  • Je kan nu eender welk toestel aansluiten op je iPhone. Hoe doe je dat? Door naar het wifi-menu te gaan op je computer of de smartphone van een vriend. Normaal vind je je iPhone in de lijst van beschikbare netwerken.
  • Om deze functie uit te schakelen, volg je dezelfde procedure en schakel je eenvoudig de optie ‘Andere gebruikers toestaan’ uit.

Je kan je computer of tablet via een usb-kabel of zelfs via Bluetooth verbinden met het wifi-netwerk van je iPhone. Om een usb-kabel te gebruiken, verbind je de twee apparaten met een kabel en klik je op je computer op "Vertrouwen" in het venster dat op het scherm wordt geopend. Activeer Bluetooth op beide toestellen en volg de instructies op je computerscherm.

Heb je een Android-smartphone of wil je een hotspot instellen op je tablet? Via onze speciale pagina vind je ook voor deze toestellen alle uitleg die je nodig hebt.


Om je internetverbinding te kunnen delen, heb je een goed mobiel abonnement met voldoende data nodig. Kies daarom voor Mobilus. Je kan kiezen tussen verschillende aanbiedingen: van 2GB mobiele data tot 100% onbeperkt. Het is aan jou om te selecteren wat het beste bij je behoeften past.

Ontdek Mobilus nu meteen!

Bovendien kan je je favoriete toepassing kiezen waarvoor je geen mobiele data verbruikt. Hoe handig is dat?

Sophie

Het web en apps, dat zijn m’n grootste passies. Yep, ik hoor ook bij de FOMO-club. Je zal me dus nooit zonder m’n smartphone zien! #friends #family #travels #web #popculture #graphicdesign #art #fun

Andere artikels van Sophie

Categorieën