Hoe maak ik een hotspot met iPhone?

Gepubliceerd op 13/03/2024 in Gouden tips van…

Heb jij of een van je vrienden een internetverbinding nodig en is er geen wifi-netwerk in de buurt? Geen paniek, je kan voor hen of voor jezelf een hotspot aanmaken met je iPhone, zelfs als je vrienden een Android-smartphone hebben.

Hoe maak ik een hotspot met iPhone?

Heb jij een goed mobiel abonnement, maar je vrienden niet? Dan kan je je verbinding met hen delen via je iPhone of smartphone in het algemeen. Zo kunnen je vrienden verbinding maken met internet, zelfs zonder wifi-netwerk of mobiele data.

Dit trucje kan ook handig zijn als je je computer of tablet onderweg met het internet wil verbinden en geen wifi-netwerk hebt. Het is bovendien heel makkelijk. Er is maar één voorwaarde: omdat het de bedoeling is om je 4G-verbinding te delen, heb je natuurlijk een mobiel pakket met een 4G- of 5G-verbinding nodig. Dan kan je van je iPhone een hotspot maken voor je vrienden of voor andere apparaten. Zorg er wel voor dat je de laatste versie van iOS hebt om problemen te voorkomen.

Ontdek hieronder hoe je van je iPhone een hotspot maakt.

Hoe een hotspot inschakelen op iPhone?

Stel, je reist met de trein en moet absoluut verbinding maken met het internet op je computer om te werken. Maar je trein heeft geen wifi-netwerk. Als je een 4G-verbinding hebt op je iPhone is dat geen probleem! Activeer gewoon een gedeelde internetverbinding op je iPhone om een hotspot te maken en sluit vervolgens je computer aan op je iPhone. Dat doe je heel eenvoudig met je instellingen voor mobiele data:

  • Ga in het startscherm van je iPhone naar ‘Instellingen’ en zoek naar het menu ‘Persoonlijke hotspot’.
  • Maak een wachtwoord voor de hotspot aan.
  • Schakel ‘Andere mogen verbinden’ in.
  • Je kan nu eender welk toestel aansluiten op je iPhone. Hoe doe je dat? Door naar het wifi-menu te gaan op je computer of de smartphone van een vriend. Normaal vind je daar je iPhone in de lijst van beschikbare netwerken en kan je verbinding maken door erop te klikken en het wachtwoord in te geven.
  • Om deze functie uit te schakelen, volg je dezelfde procedure en schakel je eenvoudig de optie ‘Andere gebruikers toestaan’ uit.

Wist je dat je zelfs je computer of tablet ook via een usb-kabel of via Bluetooth kan verbinden met het wifi-netwerk van je iPhone? Om een usb-kabel te gebruiken, verbind je de twee apparaten met een kabel en klik je op je computer op "Vertrouwen" in het venster dat op het scherm wordt geopend. Voor Bluetooth activeer je de Bluetooth-stand op beide toestellen en volg de instructies op je computerscherm.

Houd er echter rekening mee dat als je je verbinding deelt met een of meerdere andere apparaten, de batterij van je iPhone snel leeg kan raken. Zeker als je onderweg bent, moet je de staat van je batterij goed in de gaten houden. We hebben een aantal tips om de batterij van je iPhone efficiënt op te laden.


Is het mogelijk om een iPhone-hotspot te delen met Android?

Android en Apple zijn over het algemeen geen goede vrienden. Maar als je een Android-smartphone hebt en je wil verbinding maken met een hotspot van een iPhone, dan is dat perfect mogelijk. Besturingssystemen zijn hier niet relevant. Ga gewoon naar de lijst met beschikbare wifi-netwerken en zoek de naam van de hotspot die door de iPhone van je vriend is gemaakt. Maak verbinding met het netwerk met het wachtwoord dat is gegenereerd door de iPhone-eigenaar en je bent klaar.

Om je hotspot en alle praktische en innovatieve functies van Apple iPhone te ervaren, heb je uiteraard een iPhone nodig! Ga dus snel naar onze webshop om de iPhone van je dromen te vinden. Bestel je nieuwe smartphone en hij wordt zo snel mogelijk bij je bezorgd.

Ja, ik wil een nieuwe smartphone!

Sophie

Het web en apps, dat zijn m’n grootste passies. Yep, ik hoor ook bij de FOMO-club. Je zal me dus nooit zonder m’n smartphone zien! #friends #family #travels #web #popculture #graphicdesign #art #fun

Andere artikels van Sophie