9 toestellen die je thuis met het internet kan verbinden

Gepubliceerd op 13/12/2016 in Gouden tips van…

9 toestellen die je thuis met het internet kan verbinden

Het zijn er veel meer dan je denkt.

De toestellen in jouw huis worden alsmaar slimmer. Bovendien zijn meer en meer ervan nu verbonden met het wereldwijde web, zodat je ze vanop afstand kan bedienen. Supergemakkelijk, toch?

Ik heb eens goed rondgekeken bij mij thuis. En ik vond volgende zaken, die binnenkort ook via jouw wifi-netwerk online verbonden zullen zijn:

 1. Je wasmachine en droger

  Krijg een waarschuwing op je smartphone wanneer het wassen of drogen klaar is. Of check vanop afstand of je het toestel hebt aangezet voor je naar je werk vertrok. Oké, toegegeven: het is eerder een gadget, maar toch kan ik het niet meer missen.

 2. Je koelkast

  Houdt exact bij wat er inligt en geef dit door aan jouw smartphone. Deze slimme koelkast kan bovendien zelf boodschappen bestellen bij jouw favoriete supermarkt, als hij merkt dat je bijvoorbeeld bijna zonder melk zit.

 3. Je televisie

  Zowat alle tv’s van tegenwoordig kan je via wifi verbinden met de wereld. Handig om zo lekker rechtstreeks te netflixen, zonder te klungelen met kabels naar jouw laptop.

 4. Je draadloze boxen

  Heel wat van deze toestellen werken niet meer via bluetooth, maar via je wifi-netwerk. Zo kan je rechtstreeks je favoriete Spotify-playlist streamen of via internet naar je favoriete radiostation luisteren. Kristalhelder, aan topkwaliteit.

 5. Je thermostaat en rookmelder

  Een klassiekertje én zowat het handigste dat je in dit lijstje zal vinden. Je kan namelijk vanop afstand de temperatuur per kamer checken en aanpassen, zodat het lekker warm is als je thuiskomt. En de rookmelder laat je op je smartphone weten als er een probleem is.

 6. Je alarmsysteem

  Ook hier krijg je vanop afstand de nodige notificaties, bijvoorbeeld bij inbraak. Samen met de melding langs welke plek de dief is binnengedrongen. Daarop kan je dan direct reageren, door de tv op het hoogste volume aan te zetten, of alle verlichting in huis.

 7. Je verlichting

  Een andere domotica-achtige toepassing, die recent aan het doorbreken is. Regel vanop je smartphone hoe sterk elke lamp brandt. Daarbij kan je ook een sfeer creëren die past bij het moment, door alle verlichting samen te laten werken.

 8. Je Amazon Echo of Google Home

  Heel wat van de bovenstaande zaken komen samen in dit ene apparaat, dat alles beheert. Maar je kan nog veel meer vragen stellen aan deze assistent, zoals de weersvoorspellingen of de bestelling van je favoriete pizza aan huis.

 9. Je auto

  Meer en meer wagens kunnen vanop afstand aangestuurd worden. En niet alleen de topmerken. Neen, het als een speelgoedauto besturen gaat nog niet, maar je kan er via je internetverbinding thuis wel voor zorgen dat de voorruit alvast ontdooit.

Je ziet het: de nabije toekomst brengt veel leuks met zich mee!

Maar tegelijk zal je internetverbinding hier wél een pak drukker door worden. Met fiber tot in de woning hoef je je hierover gelukkig totaal geen zorgen te maken. Want je internetverbinding blijft altijd supersnel én stabiel. En de aansluiting en activering ervan, die is ook nog eens helemaal gratis!

Meer info over fiber

Peter

Internet en communicatie zijn mijn passie! Ik ben een enorme fan van ons merk.

Andere artikels van Peter

Categorieën