Hoe kan ik het lettertype op Instagram wijzigen?

Gepubliceerd op 22/06/2022 in Gouden tips van…

Instagram viert creativiteit op haar platform, door gebruikers aan te moedigen te experimenteren met foto’s en video’s om leuke content te creëren. Maar als het op letterypes aankomt, kan je niet echt creatief zijn op Instagram. In de app zelf heb je enkel het standaard font. Gelukkig kan je dat omzeilen.

Hoe kan ik het lettertype op Instagram wijzigen?

Er bestaan verschillende manieren om toch creatieve lettertypes te gebruiken op Instagram, zowel in je bio als in je caption of stories. Je hebt er echter wel altijd een andere tool of app voor nodig. We zetten de makkelijkste methodes graag voor je op een rijtje.

Het lettertype aanpassen in je Instagram bio of captions

Om speciale lettertypes te vinden voor in je Instagram bio of captions, heb je een font generator nodig. Die kan je makkelijk online vinden, er bestaan er namelijk zeer veel met elk hun eigen lettertypes. Surf bijvoorbeeld naar LingoJamNieuw venster, igfontsNieuw venster, PiliappNieuw venster of Cool SymbolNieuw venster voor enkele voorbeelden.

Bij deze tools geef je in het tekstvak de tekst in die je graag in een speciaal lettertype op Instagram wil zetten. De generator zorgt dan voor dezelfde tekst in het speciale lettertype. Vervolgens kopieer je je tekst in het speciale lettertype en plak je hem in je Instagram bio of in je caption onder je post.

Als je, zoals de meeste mensen, Instagram voornamelijk via je smartphone gebruikt, dan is zo’n tool via je webbrowser minder handig. Daarom bestaan er ook verschillende apps die je kan downloaden om speciale lettertypes voor Instagram mee te genereren. “Fonts for Instagram” voor iOSNieuw venster is bijvoorbeeld zo’n app, maar niet alle letterypes zijn gratis en je moet je tekst vaak opnieuw typen. Andere mogelijkheden zijn “Fonts Art” voor AndroidNieuw venster of iOSNieuw venster of “Fonts” voor AndroidNieuw venster en iOSNieuw venster.


Witregels toevoegen en vet of cursief zetten

Als je een witregel wil toevoegen aan je captions, kan je gewoon op enter drukken bij het ingeven van je tekst. Maar je kan ook groter witruimtes aanbrengen in je tekst met de IG LineBreak Caption GeneratorNieuw venster. Het voordeel van deze online tool is dat je ook tekst in het vet of cursief kan zetten. En er bestaat ook een handige app ter vervanging van deze online tool, namelijk « SpacieNieuw venster » .


Het lettertype aanpassen in je Instagram Stories

Voor het maken van je Instagram stories kan je al kiezen uit een aantal letterypes en opmaakstijlen. Maar misschien mag het voor jou toch nog net dat tikkeltje meer zijn? Dan bestaat daar gelukkig ook een app voor waarmee je je creativiteit helemaal de vrije loop kan laten. Met de “GoDaddy Studio”-app voor AndroidNieuw venster of iOSNieuw venster kan je onder andere losse stukken tekst of woorden opslaan in een bepaald lettertype zodat je ze nadien kan uploaden in je Instagram stories. Zo trek jij je eigen huisstijl door tot in het lettertype van je Instagram stories.


Altijd en overal je favoriete foto’s delen op Instagram met een creatief lettertype? Dat kan met Mobilus! Aan jou om het abonnement te kiezen dat bij jouw gebruiksgewoonten past: van 2 GB data tot 100% onbeperkt en zelfs 5G.

Ontdek Mobilus nu meteen!

Sophie

Het web en apps, dat zijn m’n grootste passies. Yep, ik hoor ook bij de FOMO-club. Je zal me dus nooit zonder m’n smartphone zien! #friends #family #travels #web #popculture #graphicdesign #art #fun

Andere artikels van Sophie