iPhone SE 5G: kenmerken, functies en nieuwigheden

Gepubliceerd op 11/03/2022 in Smartphones

Het jaar 2022 staat in het teken van de release van Apple's langverwachte iPhone SE 5G: een krachtige smartphone met een heel aantrekkelijk prijskaartje. Zelden hebben we een smartphone gezien die tegelijk zo compact en krachtig is. Hieronder vind je alles wat je moet weten over de gloednieuwe iPhone SE 5G.

iPhone SE 5G: kenmerken, functies en nieuwigheden

De release van een iPhone SE is altijd een bijzonder moment omdat het ook een speciale Apple smartphone is. Zijn troef? Een combinatie van kracht, compact formaat en betaalbaarheid. Nogmaals, deze iPhone SE 5G blinkt uit in al deze eigenschappen. Bekijk hieronder alle kenmerken, functies en nieuwtjes van deze gloednieuwe smartphone.

1. De krachtigste 4,7-inch iPhone ooit

Deze derde generatie iPhone is compacter dan ooit. De iPhone SE 5G heeft een 4,7-inch Retina HD-display dat kras- en valbestendig is. Zoals altijd bij Apple, is de beeldkwaliteit uitstekend.

Wat het ontwerp van het toestel betreft, focust Apple zich op veiligheid. Apple heeft de vorm van de iPhone 8 en het nieuwste iPhone SE-model overgenomen en het vermogen ervan verbeterd. Over kracht gesproken...


2. A15 Bionic chip voor maximaal vermogen

Tijdens de presentatie van de iPhone SE 5G legde Apple de nadruk op één ding: maximaal vermogen in een compacte smartphone. En dat voel je, want deze iPhone is uitgerust met de zeer krachtige A15 Bionic-chip. Hierdoor presteert de iPhone SE 5G minstens twee keer sneller dan de iPhone 8, het toestel waar de iPhone SE zijn visuele inspiratie uit haalde.

Dit alles levert een ijzersterke smartphone, zeker in deze prijsklasse. Zoals je weet, is de A15 Bionic chip ook ingebouwd in de iPhone 13, het nieuwste paradepaardje van Apple. Dit betekent dat de iPhone SE niet alleen topprestaties biedt, maar ook compatibel is met 5G. Proximus was de eerste operator die dit netwerk in België uitrolde.

Ten slotte nog iets over de batterij. Deze is krachtiger dan die van de vorige iPhone SE-modellen. Over de exacte batterijduur van deze nieuwe iPhone heeft Apple echter geen verdere details gegeven.


3. Een eenvoudige maar veelzijdige camera

Het is geen verrassing dat de camera van de iPhone SE 5G minder snufjes heeft dan de iPhone 13. Deze iPhone SE 5G wordt geleverd met een enkele lens op de achterkant van de telefoon van 12 MP (ƒ/1.8). Dit wil niet zeggen dat je beperkt bent in je camera-opties. Je hebt nog steeds een flink aantal functies om je foto's meer cachet te geven: een Portait-modus, Deep Fusion-modus en Smart HDR 4-modus. En het mooiste van al: de iPhone SE kan video’s opnemen in 4K en 60 fps.

Aan de voorkant van het toestel vind je een 7MP selfiecamera met dezelfde functies als de hoofdcamera. De frontcamera filmt echter alleen in 1080p. Kortom, voor een smartphone in deze prijsklasse is het vrij moeilijk om iets beter te vinden.


4. Een nieuwe lading functies

De iPhone SE 5G heeft zoals altijd een hele resem functies. Je krijgt geen Face ID, maar wel Touch ID via de iconische iPhone Home-knop. Dankzij de krachtige processor van de smartphone geniet je met deze iPhone SE van LiveText-functionaliteit. Hiermee kopieer je tekst van een foto. Met andere woorden, je maakt een foto van een pagina in een boek en kan de hele tekst daaruit kopiëren. Dit dankzij de zeer geavanceerde artificiële intelligentie van deze smartphone.

Bovendien heeft deze iPhone SE 5G een IP67-classificatie, waardoor je deze een uur lang in water kan onderdompelen zonder schade. De smartphone is ook spatwater- en stofbestendig. Tot slot draait de iPhone SE 5G op iOS 15, de nieuwste versie van Apple's besturingssysteem.


De iPhone SE 5G is verkrijgbaar in drie kleuren: zwart, wit en rood. Je kiest zelf ook het beschikbare geheugen op je toestel: 64, 128 en 256 GB.

Zoek jij een compacte en krachtige iPhone? Groot gelijk! Bezoek onze online winkel, kies je favoriete model en bestel je iPhone SE 5G. Je krijgt deze zo snel mogelijk thuisgestuurd.

Ja, ik wil mijn iPhone SE 5G bestellen!

Sophie

Het web en apps, dat zijn m’n grootste passies. Yep, ik hoor ook bij de FOMO-club. Je zal me dus nooit zonder m’n smartphone zien! #friends #family #travels #web #popculture #graphicdesign #art #fun

Andere artikels van Sophie