De iPhone 13: je nieuwe superkracht is gearriveerd

Gepubliceerd op 17/09/2021 in Smartphones

Op je smartphone wil je rekenen, elke dag opnieuw. Met de iPhone 13 bewijst Apple nogmaals dat ze dit goed hebben begrepen. Hoewel we dit amper voor mogelijk hielden, hebben Tim Cook en de zijnen hun paradepaardje opnieuw heruitgevonden. En dat zowel vanbinnen als vanbuiten.

De iPhone 13: je nieuwe superkracht is gearriveerd

Met de nieuwe iPhone 13 pusht Apple wat mogelijk is voor een smartphone. Het resultaat is dat je een smartphone koopt met nog meer power dan voordien. Een toestel dat bovendien oerdegelijk is.

Allemaal mooi gezegd. Maar wat betekent dat concreet, zeg je? Wel, laten we hieronder de vier nieuwe modellen van de iPhone 13 wat meer in detail bekijken. Zo weet je perfect wat voor je smartphone je koopt

Ben je al overtuigd? Bestel nu jouw nieuwe iPhone 13!

De iPhone 13 gaat groen

Tijdens zijn laatste Keynote heeft Apple een gloednieuwe kleur geïntroduceerd voor alle iPhone 13-modellen. Je kan dus nu een iPhone 13, of het nu een Mini, Pro of Pro Max is, in het groen krijgen. Beter gezegd, de iPhone 13 Pro en Pro Max zijn nu verkrijgbaar in de kleur Alpine Green, en de iPhone 13 en 13 Mini in de kleur Green.

De meest geavanceerde camerasystemen ooit

De iPhone 13 en 13 mini kregen een enorme camera-upgrade. Lezers met een arendsoog zagen misschien al dat de twee lenzen achteraan 45 graden werden gedraaid. Op deze manier komt Apple nu met een nieuwe groothoekcamera, met de grootste sensor tot nu toe. Concreet wordt bijna de helft meer licht opgenomen, zodat foto’s en video’s nog meer tot hun recht komen. Daarnaast kreeg de ultragroothoekcamera een snellere sensor. Hierdoor zie je meer details in donkere delen van foto’s. Een optische beeldstabilisatie met sensorverschuiving maakt het plaatje compleet. En ja, dit alles zit ook in de iPhone 13 mini.

De iPhone 13 Pro en 13 Pro Max gaan zelfs nog een stap verder, met een combinatie van next-level hardware en superintelligente software. In de eerste plaats zorgt dat uiteraard voor foto’s en video’s die er beter dan ooit uitzien, met meer details. Maar daarnaast worden met de drie krachtige camera’s ook nieuwe manier van fotograferen en filmen mogelijk.

Zo kan je je uitleven in macrofotografie. Dit dankzij de nieuw ontworpen lens en krachtige autofocus, in combinatie met de nieuwe ultragroothoekcamera. Concreet stel je met de iPhone 13 Pro en Pro Max al scherp op slechts 2 centimeter afstand. Daarnaast is ook macro-video mogelijk, inclusief slow motion en timelapse.

Wat voor iPhone 13 je ook koopt: naar de filmschool hoef je niet meer te gaan. Je innerlijke Erik Van Looy komt namelijk perfect tot uiting dankzij de Filmmodus. Daarmee wordt automatisch scherpgesteld op een andere persoon, wanneer deze prominent in beeld opduikt. Dit scherptediepte-effect kan je trouwens ook perfect achteraf aanpassen. Het resultaat zijn beelden die de kijker gegarandeerd in het verhaal zuigen. En over het geluid hoef je je ook al geen zorgen te maken. Dat doe je bij elke iPhone 13 namelijk in Dolby Vision HDR.

Daarnaast heeft elk van de vier smartphone-modellen slimme HDR4 aan boord. Dit is bijvoorbeeld erg handig bij groepsfoto’s. Je iPhone 13 herkent namelijk tot vier verschillende personen in beeld. Vervolgens worden zaken zoals de belichting en het contrast individueel aangepast. Verder zijn de Fotografische Stijlen een interessante nieuwkomer. Daarmee komen delen van een portretfoto er beter uit, zonder dat de huidskleur wordt aangetast.


Een sterk OLED-display, letterlijk en figuurlijk

Elke iPhone 13 heeft een Super Retina XDR Display met hoge resolutie. De OLED-technologie zorgt daarbij voor spetterende, natuurlijke kleuren met diepe zwarttinten en heldere wittinten. Tegelijk is tekst haarscherp leesbaar. De notch of inkeping bovenaan is een stukje kleiner geworden. En wat mooi is meegenomen: het beeld is tot 25% helderder in vol zonlicht, in vergelijking met de voorgangers.

Bij dit alles hoef je niet meteen te stressen bij een accidentje. Elke iPhone 13 heeft een Ceramic Shield: sterk smartphone-glas, dat heel wat kan hebben. En natuurlijk is elke smartphone IP68-waterbestendig.

De iPhone 13 Pro en Pro Max hebben bovendien de ProMotion-technologie aan boord. In mensentaal betekent dit een beeldverversing tot liefst 120 beelden per seconde, waardoor alles vloeiend over je scherm komt. Bijzonder hierbij is dat je smartphone zelf bepaalt in welke mate deze 120 Hz-technologie nodig is. Zo spaar je de batterij, op een slimme manier.

De iPhone 13 Pro Max heeft een riante schermgrootte van 6,7 inch. Zowel de 13 Pro als de iPhone 13 hebben een touchscreen van 6,1 inch. En de 13 mini heeft een handig formaat van 5,4 inch.

Ben je al overtuigd? Bestel nu jouw nieuwe iPhone 13!


De snelste smartphone-chip ter wereld

Een straf scherm en dito camera’s: allemaal goed en wel. Maar natuurlijk moet alles wel vlot draaiende blijven. En daar is waar het hart van de iPhone 13 komt kijken. De nieuwe A15 Bionic chip met 5-core GPU wordt door Apple de snelste ter wereld genoemd. Het maakt de meest complexe taken mogelijk. En dat zonder dat de batterijduur eronder hoeft te lijden. Zelfs voor de fervente gamers onder jullie. Want ook dan krijg je tot 50% snellere graphics voorgeschoteld.

En er is meer. Elke iPhone 13 is helemaal klaar voor 5G. Zo kan je meteen profiteren van het eerste 5G-netwerk in België: dat van Proximus. En dat betekent onder andere: veel sneller downloaden en streamen.


Een grote sprong vooruit in batterijduur

De voorlopers van de iPhone 13 deden het op dit gebied al niet slecht. Maar nu doet Apple hier nog een schepje bovenop. Bij de Pro Max en de iPhone 13 krijg je 2,5 uur extra batterijduur. Bij de Pro en mini is dat telkens anderhalf uur meer. En dat is iets waar je elke dag opnieuw plezier zal van hebben. Goed om weten daarbij: met een MagSafe-oplader kan je je nieuwe iPhone 13 ook draadloos bijtanken.


Wat is de prijs van de iPhone 13?

De goedkoopste iPhone 13 kost 909,99 euro. De mini-versie haal je zelfs al voor 809,99 euro in huis. En de Pro en Pro Max zijn de jouwe vanaf respectievelijk 1.159,99 en 1.259,99 euro. Daarbij krijg je nu dubbel zoveel opslagcapaciteit als bij de voorgangers. Je hebt de keuze van 128 GB tot liefst 1 TB (bij de iPhone 13 Pro en Pro Max).

Zoek je een exemplaar, in combinatie met een abonnement? Dan is er de iPhone 13 (128 GB) met DataPhone 25, voor slechts 299 euro. De iPhone 13 mini (128 GB) met DataPhone 25 kost zelfs maar 199 euro.

Kan je niet wachten om de iPhone 13 in huis te halen? Gelijk heb je! Neem een kijkje in onze webshop en kies jouw favoriet uit de vier modellen. Je krijgt jouw iPhone 13 dan zo snel mogelijk thuisgestuurd.

Bestel jouw iPhone 13

Tim

Gek van technologie en gefascineerd door de manier waarop het ons leven gemakkelijker en tegelijkertijd complexer maakt. Fervent console gamer, Lego bouwer, Pokemon trainer & vader van drie.

Andere artikels van Tim