Spreek met Proximus, via Google Assistant

Gepubliceerd op 28/05/2019 in Uit eerste hand

Spreek met Proximus, via Google Assistant

Wist je dat je via een slimme hulp op je smartphone allerlei vragen kan stellen, door tegen het toestel te praten? Veel handiger dan alles te moeten intypen! Google Assistant heet de functie. En het geeft ook meteen het antwoord op wat je wil weten. Denk maar aan wat voor weer het vandaag wordt. Of wat er vandaag allemaal op je agenda staat.

Maar er is meer. Via Google Assistant kan je ook praten met bedrijven. Natuurlijk springen we maar wat graag mee op deze innovatieve kar. En daarom kan je nu met je stem je verbruik, factuur en roamingkosten raadplegen. Zaken die je al kent van de MyProximus-app, maar nu nog makkelijker. Deze functie is zowel beschikbaar in het Nederlands, als in het Frans en Engels.

Hoe werkt het precies?

Heel simpel, eigenlijk. Om te beginnen zeg je gewoon “Oké Google, ik wil met Proximus praten”. Je Google Assistent connecteert dan automatisch met ons. Enkel de eerste keer zal je even moeten inloggen, met je gegevens voor MyProximus.

Vervolgens stel je een vraag over je verbruik, factuur of roamingkosten. Dit zijn enkele voorbeelden, die vandaag al met je Android-smartphone mogelijk zijn:

  • Wat kan ik vragen? Hiermee krijg je een volledig overzicht van de mogelijkheden.
  • Wat is mijn mobiel verbruik? Kom te weten hoeveel MB, belminuten, sms’en en meer je al hebt verbruikt met je smartphone deze maand. En hoeveel dagen je nog overhebt in je maandelijkse bundel.
  • Wat is mijn internetverbruik? Kom te weten hoeveel GB je deze maand thuis al hebt verbruikt.
  • Heb ik een openstaande factuur?
  • Wat zijn de roamingkosten? Raadpleeg de roamingtarieven, op basis van je geolocatie.
  • Hoe kan ik Proximus contacteren? Vind de beste manier om een specifieke vraag of een welbepaald probleem op te lossen.

Na elk van deze vragen zal Google je om extra informatie vragen, zodat het antwoord erg nauwkeurig is. En dus precies wat jij wil weten.

Daar houdt het trouwens niet op. Want op basis van jullie feedback (en wat jullie allemaal zullen vragen via Google Assistant), gaan wij alles in de toekomst nog verder finetunen.

Ik zou zeggen: probeer het zelf meteen even uit! En laat ons weten wat je ervan vindt.

Werkt Google Assistant niet op jouw toestel?

Klik dan even op deze speciale link, waar je de service handmatig kan activeren. Op deze pagina kan je de functie nadien ook makkelijk terug uitschakelen.

Erik

Digital en content marketeer. Tuinieren is mijn passie, net als eten. En na het sporten binge ik maar wat graag series of films.

Andere artikels van Erik

Blog topics

Heb je een vraag?

Stel ze aan een van onze medewerkers. Maak een keuze: