De 4 beste moestuinapps om groenten en fruit te kweken
Gepubliceerd op 21/09/2022 in Apps
Groenten en fruit zijn heerlijk, maar verse producten kunnen duur zijn. Bovendien hebben de productie en afzet van groenten en fruit een grote impact op het milieu. Dus als je geld wil besparen en je ecologische voetafdruk verkleinen, kan je altijd zelf je groenten gaan kweken. Hier zijn 4 moestuinapps om je daarbij te helpen.

Tuinieren en een moestuin onderhouden is de ideale hobby om stress te verminderen en tot rust te komen. Bovendien bespaar je zo geld op bezoekjes aan de supermarkt en doe je iets voor de planeet. Door de soms dubieuze teeltmethoden, het vervoer van duizenden kilometers en de plastic verpakkingen heeft de productie van groenten en fruit namelijk een aanzienlijke impact op het milieu.
Het onderhouden van je eigen moestuin is dus een goede manier om dat tegen te gaan. Maar je moet wel weten hoe je dat moet doen. Ja, fruit en groenten telen is niet iets wat vanzelf gaat. Gelukkig zijn er een aantal zeer nuttige apps die waardevolle tips geven over het kweken van je eigen groenten en fruit en het onderhouden van je tuin. Hier zijn er een paar van.
1. Makkelijke Moestuin
Makkelijke Moestuin is een initiatief om toekomstige groene vingers te helpen starten met hun eigen gekweekte groenten en fruit. In de app vind je allerlei info over het onderhoud van je tuin. Zo ontdek je wanneer je de zaden moet planten en wanneer je oogst klaar is. Met behulp van handige meldingen weet je wanneer je een plant moet uitdunnen of controleren op kiemen. De app beschikt ook over een community waardoor je in contact kan komen met andere mensen met een moestuin.
Download Makkelijke Moestuin voor Android of iOS.
2. Moestuinder
Deze app richt zich vooral tot mensen die hun groenten en kruiden gaan kweken in zaaibakken. Je geeft eerst in hoe groot jouw bak is en wat je wil gaan planten. De app houdt vervolgens bij wat je waar gezet hebt. Per plant krijg je de zaaidatum en belangrijke info over de plant. Je kan bovendien ook zelf notities toevoegen. Je kan echter geen foto’s uploaden en er is ook geen community-aspect aan de app verbonden.
Download Moestuinder voor iOS.
3. myGarden
De myGarden-app werd ontwikkeld door Gardena, producent van tuinmateriaal. Ook deze app leert je alles wat je moet weten over het kweken van groenten, kruiden en fruit en het aanleggen van je eigen moestuintje. Je kan er foto’s van je eigen kweek aan toevoegen, samen met notities en omschrijvingen. De app geeft je tips voor het verzorgen van je tuin en stuurt je meldingen als het tijd is om actie te ondernemen.
Download myGarden voor Android en iOS.
4. MijnTuin
Dit is een Belgische app ontstaan uit de website MijnTuin.org. De app geeft niet alleen info over groenten en fruit, maar over alle mogelijke plantjes uit je tuin. Maar het is vooral een community van mensen met groene vingers, waarbij je kan zien welke planten je vrienden in de tuin hebben. Het is in de eerste plaats een sociaal netwerk, al kan je er ook heel makkelijk een tuinkalender in raadplegen.
Download MijnTuin voor Android of iOS.
Om je planten nauwkeurig in het oog te houden en je tuin te verzorgen met deze apps, heb je een goede mobiele verbinding nodig. Zoek niet verder en kies voor Mobilus! Er zijn verschillende mogelijkheden, dus het is aan jou om de aanbieding te kiezen die bij je past.
Sophie
Het web en apps, dat zijn m’n grootste passies. Yep, ik hoor ook bij de FOMO-club. Je zal me dus nooit zonder m’n smartphone zien! #friends #family #travels #web #popculture #graphicdesign #art #fun