Gaming Apart Together

Gepubliceerd op 27/04/2020 in Uit eerste hand

Gaming Apart Together

Het is een ideaal moment om al je favoriete games uit te spelen, elke avatar maximaal te upgraden en alle easter eggs in élke level van élk spel in heel je bibliotheek te gaan zoeken. Tijd zat. Maar zoals alles in het leven, is samen spelen véél leuker. Met deze multiplayer games bijvoorbeeld.

Coronapoly is plezierig. Promoveer de meest betrouwbare van je vrienden tot spelverdeler. Laat hem pionnen verzetten, straten kopen en Kans-kaartjes voorlezen, terwijl iedereen via Skype commentaar mag geven. Het kan. Omslachtig misschien, maar je kan wel lekker gezellig samenspelen. Live geniet je natuurlijk eens zo hard van pijnlijke grimassen als iemand zijn hotelrekening niet kan betalen of als een dobbelsteen alwéér twee oogjes te veel telt.

Maar tijdens deze gezondheidscrisis zijn de vergader-apps wel een veilige manier om je verbonden te voelen met je vrienden. Helaas zijn die niet altijd beschikbaar voor een speelsessie, maar gelukkig vind je online wel een exponentieel aantal multiplayer games. Je hoeft ook niet per se met je echte vrienden te gamen, vanaf nu is de hele wereld je digitale speelkameraadje.

Vergader-apps

Maar eerst even terug naar die communicatie-apps. Tijdens de lockdown hebben miljoenen gebruikers vergader-apps gedownload om beter te communiceren, maar je kan ze ook creatief gebruiken. Zoom is bijvoorbeeld perfect voor een rondje Pictionary. Een paar personen met wat fantasie zijn genoeg voor urenlang hilariteit. Zoom heeft een whiteboard functie op een gedeeld scherm, dus iedereen kan gemakkelijk de actie volgen. Mocht je verlegen zitten om inspiratie, dan kan je er een online woordgenerator bijhalen.

Hints speel je uiteraard ook op deze manier. Bingo (in de variant van je keuze) is een andere klassieker die ideaal is voor Zoom. Voor een verhoogd speelcomfort kan je een bluetooth speaker aansluiten op je laptop of pc. En een videokabeltje naar je breedbeeldtelevisie is ook geen overbodige luxe als je van plan bent om een paar uurtjes te doden met meerdere vrienden.

Klassieke Bordspellen

Bijna alle klassieke bordspelletjes hebben een online equivalent, met een spelverloop dat werd aangepast voor smartphones en tablets. Niet elke overgang van de keukentafel naar de digitale wereld is even geslaagd, maar we pikken er een paar interessante uit. We weten dat UNO veel leuker is IRL, maar deze app heeft wel een paar fijne twists: speel met vrienden van overal, stel 2 x 2 teams samen of organiseer zelf je kampioenschap. UNO is trouwens ook beschikbaar via Google Play.Met Risk, de strategische klassieker van Hasbro kan je ook online op zoek naar werelddominantie.

Stuur virtuele legers uit om de territoria van je medespelers te controleren en wordt online heer en meester.Monopoly vind je in onnoemelijk veel varianten en talen, maar wij stippen graag een leuke Nederlandstalige online versie voor kids aan: Monopoly Junior is namelijk een prima introductie voor de allerkleinste magnaten. En als een van de meest populaire gezelschapsspelen ter wereld, kan de digitale versie van Rummikub niet ontbreken aan dit rijtje. Je vindt de app trouwens ook via de App Store. Werd jouw favoriete bordspel ondertussen ook getransformeerd tot een app? Zoek het even op via Google.

Mario Kart Tour

Die hard Mario Kart fans zullen hun schouders ophalen bij het nieuws dat dit klassieke Nintendo spel alk even op smartphone kan gespeeld worden, maar de mobiele versie Mario Kart Tour is echt wel fun! Je kan niet zomaar een race beginnen tegen je vrienden, eerst moet je levels individueel vrijspelen. Maar daarna kan je mensen uitnodigen en het opnemen tegen vier tot zeven andere spelers in deze ‘Racing Game of the Year’.

Online Scrabble

Niets zo gezellig als op een lange winteravond in het zakje grijpen naar nieuwe letters, je brein helemaal paraplu laten slaan door de onmogelijke combinaties, maar toch een peinzende pokerface blijven opzetten. Scrabble is een terechte klassieker. Met Wordfeud speel je in het Nederlands Scrabble op je smartphone.

Dat kan alleen of tegen de computer, maar de multiplayer mode is natuurlijk de leukste. Oh, en psst… nu je medespelers toch niet over je schouder kunnen kijken… Met de virtuele hulp van Wordfeudhelp of Wordfeudwoorden bereken je de maximale score van je letters zodat je vrienden keer na keer na keer paars zullen worden van jaloezie.

Pool & Darts

Wij kijken even hard als jij uit naar het ogenblik waarop we op een terrasje kunnen genieten van een drankje. Maar we zien het door een roze bril: hoe langer we moeten wachten, hoe lekkerder het zal smaken! Mocht je natuurlijke speelhabitat een café of een bar zijn, dan heb je gelukkig ook virtuele alternatieven.

Met 8 Ball Pool speel je een bijvoorbeeld een stevig potje biljart. Je traint alleen of tegen de computer en kan daarna deelnemen aan partijtjes met 8 echte spelers. Deze app is ook beschikbaar in Google Play. Liefhebbers van darts kunnen hun hartje dan weer ophalen met Pro Darter dat oorspronkelijk bedoeld werd als een ernstige tool om je spel te verbeteren en je toelaat om het via webcam op te nemen tegen spelers uit de hele wereld.

We wensen je alvast veel speelplezier!
Proximus

Lees alles over de verschillende acties die Proximus onderneemt op onze corona hubpagina.

Katleen

Efficiënt zijn, da’s mijn dada. Verwacht je aan concrete tips, apps en diensten die het je gemakkelijk maken!

Andere artikels van Katleen

Categorieën