Hoe achterhaal je het wachtwoord van je wifi-netwerk?

Gepubliceerd op 23/01/2023 in Gouden tips van…

Heb je een nieuw apparaat om te verbinden met je wifi-netwerk of krijg je gasten over de vloer? Dan heb je de code van je wifi-netwerk nodig. Als je dat nergens opgeschreven hebt, dan zijn er gelukkig nog manieren om het terug te vinden.

Hoe achterhaal je het wachtwoord van je wifi-netwerk?

Klassieke situatie: je hebt vrienden op bezoek en zij willen verbinding maken met je wifi-netwerk. Maar je hebt het wachtwoord nergens opgeschreven. Gelukkig zijn er verschillende manieren om je wachtwoord te herstellen. We laten er hieronder enkele zien.

Achterhaal je wifi-wachtwoord met Proximus

Als Proximus-klant kan je op verschillende manieren makkelijk récupérer je gegevens terugvinden. Hier zijn ze:

  • Op de b-box3 of 3V+: je inloggegevens staan op de achterkant van de box, op een etiket, tenzij je ze natuurlijk al veranderd hebt. Het wachtwoord staat geschreven na "Wireless Key".
  • Als je een internetbox hebt, moet je de MyProximus-app gebruiken. Ga naar de sectie "Producten" linksonder, scroll naar beneden naar "Smart wifi" en klik op "wifi-netwerk". Druk op het tandwielpictogram naast "Persoonlijke wifi". Klik tenslotte op de knop met het oogje om je netwerkwachtwoord te zien. Je kan het hier ook veranderen als je wil.

Je wifi-wachtwoord opvragen in Windows

Het Windows-besturingssysteem biedt zijn eigen hulpmiddelen om je wifi-netwerkwachtwoord te herstellen. Hier lees je hoe je dat doet voor Windows 10:

  • Ga naar het "Start"-menu en ga dan naar "Instellingen".
  • Ga naar het onderdeel “Netwerk en Internet”.
  • In dat menu zit een lijst van alle netwerken waarmee je computer is verbonden. Ga naar 'Bekijk actieve netwerken' om het juiste netwerk te vinden..
  • Klik op de blauwe link met de naam van het wifi-netwerk en klik in het nieuwe venster op "Wireless network properties".
  • Ga naar het tabblad "Beveiliging" om de "Netwerkbeveiligingssleutel" te vinden en het wachtwoord te bekijken. Klik op "Tekens tonen" en je bent klaar.

Zo kan je je wachtwoord op Windows 11 herstellen:

  • Ga naar "Control Panel" via het "Start"-menu.
  • Ga naar het menu "Netwerk en Internet" en vervolgens naar "Netwerk- en Deelcentrum".
  • Klik op je draadloze netwerk en klik in het venster dat verschijnt op "Draadloze eigenschappen".
  • Ga tenslotte naar het tabblad "Beveiliging" en klik op "Tekens tonen".

Je Wifi-wachtwoord terugvinden voor Mac

Als je een Mac hebt, is het natuurlijk ook mogelijk om je wachtwoord te herstellen. Het is heel eenvoudig:

  • Start een zoekopdracht in Spotlight (appelknop + spatiebalk) en schrijf in de zoekbalk "Sleutelhanger".
  • Er verschijnt een lijst met netwerken, klik op het netwerk waarvan je het wachtwoord wil herstellen.
  • Er gaat een venster open. Klik op "Wachtwoord weergeven". Je moet nu de administratorgegevens van de Mac invoeren. Daarna verschijnt je wachtwoord!

Nu weet je hoe je je wifi-wachtwoord in alle omstandigheden kan herstellen. Op zoek naar een degelijke internetverbinding thuis? Kies voor Flex. Stel je pakket samen volgens jouw behoeften. Je hebt alles wat je nodig hebt: een onbeperkte internetverbinding thuis, mobiel abonnement naar keuze, tv en toegang tot de Pickx-applicatie. En bovendien kan je Netflix toevoegen aan je opties.

Ontdek Flex nu meteen!

Sophie

Het web en apps, dat zijn m’n grootste passies. Yep, ik hoor ook bij de FOMO-club. Je zal me dus nooit zonder m’n smartphone zien! #friends #family #travels #web #popculture #graphicdesign #art #fun

Andere artikels van Sophie