Je vrienden altijd dichtbij? Het kan, met Facebook Spaces

Gepubliceerd op 25/04/2017 in Bits & Bytes

Je vrienden altijd dichtbij? Het kan, met Facebook Spaces

Ontmoet je vrienden in een hele virtuele wereld, met een speciale app.

Da’s wat Facebook aan ons voorstelde op de F8-beurs in Californië. Klinkt het je wat vaag in de oren? Ik zal het je even wat meer in detail uitleggen.

Stel je bijvoorbeeld eens voor dat je op citytrip bent in Rome. Wel, dan kan je tegenwoordig al een 360-gradenfilmpje opnemen in het Colosseum. Het nieuwe is nu dat je met Facebook Spaces dit ook kan uploaden in een virtuele wereld, waar je je vrienden in kan meenemen en hen een rondleiding geeft. Doet wat denken aan zo’n holodeck uit Star Trek, niet?

Hoe werkt het?

Als je Facebook Spaces voor het eerst gebruikt, maak je allereerst je virtuele avatar aan. Die stelt jou dan voor in de fameuze virtuele wereld. Geen paniek hoor, want veel tekentalent heb je niet nodig. 

Op basis van de foto’s in je Facebookprofiel maakt de app een voorstel dat aardig op jou lijkt. Vervolgens kan je dan zelf nog zaken als je huidskleur, haarkleur, ogen, mond en kledij wijzigen.

Ready? Dan kan je Spaces betreden! Bepaal zelf hoe je virtuele wereld eruitziet. Je doet dit door een 360-gradenfoto te openen. Je kan hiervoor een foto kiezen die je zelf al op je Facebookprofiel hebt geüpload. Of je kan een foto kiezen uit je bibliotheek. Er komen trouwens steeds meer smartphones op de markt die zo’n speciale kiekjes kunnen schieten.

De volgende stap, da’s je vrienden uitnodigen. Je kan dan met elkaar spreken in de virtuele wereld. Yep, zelfs al bevinden je vrienden zich in werkelijkheid aan de andere kant van de planeet.

Vanaf wanneer kan het?

Facebook Spaces zit momenteel nog in de bètafase. Je kan het alleen gebruiken als je ook toegang hebt tot Oculus Rift. Wanneer het uitgerold wordt naar alle andere Facebookgebruikers weten we voorlopig nog niet. Maar we houden je op de hoogte!

Daarnaast heb je nog een speciale virtual reality headset van Oculus nodig om Spaces te kunnen gebruiken. Maar Facebook gaat ervan uit dat dit soort technologie binnenkort even toegankelijk zal zijn als een smartphone.

Ben jij ook totaal verslaafd aan Facebook op je smartphone? Dan kan je deze app nu gewoon kiezen als je favoriet bij Tuttimus. Daarmee heb je ineens ook onbeperkte data voor Facebook te pakken. Da’s dus scrollen zonder zorgen!

Bram

Steeds op zoek naar de nieuwste digitale trends en hoe we die bij Proximus kunnen inzetten.

Andere artikels van Bram

Categorieën