×
×

Facebook Messenger, binnenkort met nieuwe functies

door ErikBits & Bytes28/04/2017

Facebook Messenger, binnenkort met nieuwe functies
Daar komen de chatbots!

Facebook Messenger is populair. Héél populair. Wereldwijd maken meer dan 1,2 miljard mensen elke maand opnieuw gebruik van de app.

Het afgelopen jaar heeft Facebook dan ook veel geld en research in Messenger gestoken. Met de app kan je nu bijvoorbeeld ook videobellen en spelletjes spelen met vrienden. Maar je kan à la Snapchat nu ook je avonturen delen met je vrienden door foto’s of filmpjes aan je zogenaamde ‘dag’ toe te voegen.

Daar komen ze, de chatbots

Maar daar blijft het voor Facebook niet bij, als het van hen afhangt. Naast het chatten gaan de dromen van Zuckerberg en co veel verder.  Hun nieuwste geheime wapen? Chatbots!

De afgelopen maanden kom je ze meer en meer tegen in de Messenger-app. In werkelijkheid zijn het computers die met je chatten. Meestal in naam van een bedrijf of een bekend persoon. Die bots kunnen dan eenvoudige vragen beantwoorden of je helpen een keuze te maken in een online winkel.

Vandaag zijn ze al met zo’n 100.000 op de app aanwezig. En geloof me: het blijft maar stijgen. Want binnenkort zullen ze ook verschijnen tijdens gesprekken met een groepje vrienden.

Op die manier kan iedereen bijvoorbeeld vanuit de app zelf al z’n favoriete liedjes toevoegen aan de barbecue-playlist, via de Spotify-chatbot. Of wanneer je een pizza-avond organiseert, kan iedereen die komt al z’n bestelling doorgeven via de Pizza-bot. Yep, de mogelijkheden zijn eindeloos!

De tab ‘ontdekken’, speciaal om het overzicht te bewaren

Om door het bos de bots nog te zien, zal Messenger een nieuwe tab krijgen met de naam ‘Ontdekken’. Daarin zullen de voor jou relevantste bots te zien zijn, zodat je ze meteen kan uitproberen.

Hou dus zeker je app in de gaten, want het komt er via een update zeer binnenkort aan!

Ben jij ook totaal verslaafd aan Facebook Messenger op je smartphone? Dan kan je nu je eigen riante hoop mobiele data scoren bij je Tuttimus. Daarmee heb je trouwens ineens ook onbeperkte data voor je favoriete app te pakken. Da’s dus scrollen zonder zorgen!

Meer nieuws over:

  • high-tech
  • smartphone

Nieuws filtering op :

Ander nieuws

Contact

Onze medewerkers staan steeds tot je dienst. Kies zelf hoe je contact met ons wil opnemen.

  • Bel ons op 0800 22 800Ma – za: 08:00 – 22:00
    Technische vragen : 08:00 – 24:00 (7/7)

  • Chat met ons via deze site

    Chat met ons via deze sitemomenteel niet beschikbaar

Contact