Tytgat Chocolat: zalige feelgood-tv, samen met Proximus

Gepubliceerd op 08/09/2017 in Showtime!

Tytgat Chocolat: zalige feelgood-tv, samen met Proximus

Een nieuwe zondagavondklepper op één, vanaf 10 september.

Een jaar na het ongelooflijke verhaal rond de hotelmoord op Kato Hoeven in Beau Séjour, zijn één en productiehuis De Mensen terug met een nieuwe serie op de populaire zondagavond. En dat in coproductie met Proximus.

Deze keer is het verhaal er vooral eentje van schoonheid. Daarin staat Jasper Vloemans centraal. De jongen heeft het downsyndroom en begint als inpakker bij het Vlaamse chocoladebedrijf Tytgat Chocolat. Daar valt hij al snel als een blok voor één van z’n collega’s: de Kosovaarse Tina. Maar het sprookje duurt niet lang: het licht autistische meisje wordt plots uitgewezen naar haar land van herkomst ...

Roadtrip

Jasper kan niet verkroppen wat er is gebeurd en zit met heel wat vragen. En bovenal: hij wil eens zélf keuzes maken in z’n leven, in plaats van te worden betutteld. Samen met z’n vrienden van de inpakdienst, besluit hij op een nacht dan ook te ontsnappen en al liftend langs de snelweg Kosovo te bereiken. Wat volgt is een wilde, gevaarlijke reis, Tina achterna. En dat geeft de reeks ineens ook een wat internationaler én meer avontuurlijk gevoel.

Voor de acteurs zelf trouwens ook geen evidentie. Zij moesten zelf ook op eigen benen staan en voor het eerst in hun leven een lange reis te maken. Een uitdaging op zich, aangezien wat voor ons een gewone treinrit is voor deze jongens een bijzondere uitstap is.

Professionele acteurs met een verstandelijke beperking

Centraal doorheen de hele reeks staan de acteurs van Theater Stap. Het zijn zij die de hoofdrollen vertolken. Normaal diep verborgen in het Kempense Turnhout, mogen zij nu terecht de grote stap zetten richting televisie. Iets wat achteraf groter bleek dan eerst gedacht.

Maar het moet gezegd: ze doen het met verve en houden prima stand naast topacteurs als Wim Opbrouck, Jan Decleir en Els Dottermans. Sterker nog: het zorgt allemaal voor een mooie harmonie.

Goesting in deze reeks om van te snoepen? Tytgat Chocolat is elke zondagavond te zien op één, om 21u20.

En kan je toevallig niet kijken op zondagavond? Geen probleem, want met TV Replay kan je Tytgat Chocolat tot 36 uur lang gratis terugkijken. En ’t is helemaal inbegrepen in je Tuttimus of Familus!

Erik

Digital en content marketeer. Tuinieren is mijn passie, net als eten. En na het sporten binge ik maar wat graag series of films.

Andere artikels van Erik

Categorieën