Wat te verwachten van The Walking Dead seizoen 8

Gepubliceerd op 08/09/2017 in Showtime!

Wat te verwachten van The Walking Dead seizoen 8

Het nieuwe seizoen op jouw scherm, vanaf 22 oktober!

En of ik er naar uitkijk. Want de serie is heel wat meer dan een zoveelste zombiereeks. Het gaat veel dieper dan dat, over gewone mensen die in een uitzonderlijke, apocalyptische situatie zijn verzeild geraakt. En dat maakt het zo herkenbaar én meeslepend.

Sommige overlevers klitten namelijk samen om aan één zijl te trekken, terwijl bepaalde egotrippers hun kans schoon zien om de macht te grijpen.

Nota aan m’n familie en vrienden: jullie weten dus waar je me vanaf eind oktober kan vinden op maandagavond! En dit is wat ik denk dat ons te wachten staat:

De grootste confrontatie ooit in de serie

Rick en de zijnen verklaren de bende van Negan namelijk écht de oorlog nu. The Saviors van Negan en co zijn dan wel met meer én hebben betere wapens, Rick en de andere gemeenschappen moeten wel samenwerken om de toekomst veilig te stellen. 

Maak je dus maar klaar voor EEN PAK meer actie dan in de vorige seizoenen ...

Met de dood van een belangrijk personage?

Net zoals in het vorige seizoen, doen flink wat geruchten de ronde dat de makers ook dit seizoen een hoofdpersonage willen opofferen. Tenslotte typeert dat The Walking Dead zo enorm: niemand, maar ook niemand is veilig.

Ik gok alvast op Morgan, die het moreel moeilijk heeft en niet meer wil doden. Wat volgens mij net zijn doodvonnis betekent, in zo’n wereldje van ieder voor zich ...

En vers bloed

Het aantal personages is de voorbije seizoenen al serieus uitgebreid. Vooral met de komst van the Hilltop, the Kingdom en the Sanctuary dan. Maar toch vonden de makers dat er nog twee mensen bijkomen. Dus maken we in seizoen 8 kennis met Dillon en Abbud. De ene is twintig en erg sarcastisch, de andere aimabele moslim die lang alleen moest zien te overleven.

Beide nieuwkomers zijn niet terug te vinden in de originele comics, dus de vraag is hoe lang ze het zullen redden in de tv-serie ...

Plus een grote tijdsprong?

In de trailer zien we namelijk Rick himself liggen in wat een ziekenhuisbed lijkt. Met vooral een lange baard en een wandelstok naast het bed. Zou de grote tijdsprong er effectief zitten aan te komen, zoals in de comics?

Hoe dan ook: ik denk dat de oorlog met Negan voor een grote verandering zal zorgen in het leven van Rick ...

Ontdek mee hoe de strijd zal losbarsten, vanaf maandag 22 oktober op FOX (kanaal 192). Beschikbaar in Entertainment Channels NL, dat je ook kan kiezen als inbegrepen tv-bundel in je Tuttimus.

Of heb je nu al goesting om de eerdere seizoenen te herbekijken? Perfect, want de eerste zes seizoenen zijn beschikbaar op Netflix, direct op de decoder van je Proximus TV.

Erik

Digital en content marketeer. Tuinieren is mijn passie, net als eten. En na het sporten binge ik maar wat graag series of films.

Andere artikels van Erik

Categorieën