6 dingen die we weten over Stranger Things seizoen 2

Gepubliceerd op 09/08/2017 in Showtime!

6 dingen die we weten over Stranger Things seizoen 2

OPGELET: Spoiler alert voor wie seizoen 1 niet zag!

Samen met jullie hoopte ik er al op sinds vorig jaar. En nu weten we het ook zeker. Yep, Stranger Things keert dit najaar terug op Netflix! De serie is na House of Cards het meest bekeken op de streamingdienst. En ik snap wel waarom.

Dit zijn alvast 6 dingen die ik weet over de nieuwe afleveringen:

 1. Een heel ander seizoen ...

  De verhaallijn rond de verdwijning van Will is namelijk afgerond op het einde van seizoen 1. De meeste acteurs zullen wel gewoon terugkeren. En het verhaal speelt zich nog steeds in het stadje Hawkins af. Maar deze keer beginnen we een jaar later, rond Halloween 1984. En de verwachting is dat het verhaal nu breder zal worden getrokken, met andere uitdagingen en gevaren.

 2. ... met een nieuw monster ...

  Na de Demogorgon uit seizoen 1, wordt Hawkins deze keer getroffen door een nog groter monster. De cast gaf het al de bijnaam “The Shadow Monster”, wat zeer onheilspellend klinkt. En voor wie vond dat er vorig jaar te weinig aandacht naar Demogorgon ging heb ik goed nieuws: het nieuwe monster zou meer in beeld komen!

 3. ... en flink wat nostalgie

  Wat de serie vorig jaar mee zo geweldig maakte, waren de leuke verwijzingen naar de eighties. En ook in het nieuwe seizoen beloven weer flink wat links met die periode te zitten. Zo zien we in de trailer de jonge personages opduiken als Ghostbusters en horen we op de achtergrond Michael Jacksons Thriller. En ook het zalige spel Dungeons and Dragons keert terug!

 4. Eleven keert terug ...

  Het was onder de fans dé hamvraag en de eerste teasers gaven me wat hoop. Maar het is nu bevestigd: het meisje met de beperkte woordenschat maakt ook haar opwachting in seizoen 2! Sterker nog: ze zal een belangrijke rol spelen in de nieuwe reeks afleveringen. Trouwens, ze zal er ook helemaal anders uitzien.

 5. ... en Will drukt z’n stempel op dit seizoen

  Want zijn tijd in de wereld van Upside Down heeft flink wat invloed op hem gehad. Hij heeft last van vreemde visoenen en denkt dat het monster uit seizoen 1 nog niet verslagen is. Bovendien zitten we nog met de vraag of Will al dan niet is geïnfecteerd tijdens zijn gevangenschap.

 6. En de releasedatum, die is ook al bekend

  Het is nog effe wachten om het vervolg van het superspannende eerste seizoen te ontdekken. Maar we weten nu wel wanneer het zover is: 27 oktober 2017. Alle afleveringen zullen dan tegelijk op Netflix beschikbaar zijn. En een leuk extraatje: het tweede seizoen telt met negen afleveringen eentje meer dan het eerste!

Wil je als eerste het tweede seizoen van Stranger Things bingewatchen? Of heb je nu al goesting in het herbekijken van de eerdere afleveringen? Wel, dan heb ik goed nieuws: Netflix is nu ook beschikbaar als inbegrepen tv-bundel met onze all-in Tuttimus!

Erik

Digital en content marketeer. Tuinieren is mijn passie, net als eten. En na het sporten binge ik maar wat graag series of films.

Andere artikels van Erik

Categorieën