Needles & Pins: dé Viceland-serie die je moet zien

Gepubliceerd op 19/02/2018 in Showtime!

Needles & Pins: dé Viceland-serie die je moet zien

Ben jij ook helemaal weg van tattoos? Of heb je misschien zelf geen inkt op je lichaam, maar wil je weleens weten waarom anderen hier wel voor kiezen? Wel, dan kan ik je de serie Needles & Pins op tv-zender Viceland warm aanbevelen.

Nog niet zo lang geleden linkten veel mensen tatoeages vooral met marginaliteit. Maar de tijden zijn gelukkig veranderd. Vandaag zien de meeste mensen dit eerder als echte kunstwerkjes op het lichaam. De tattoowereld evolueerde van een subcultuur voor de lagere sociale klasse, naar een algemeen fenomeen in alle bevolkingslagen. Zeker in onze westerse wereld.

En dat is nu net waar Needles & Pins op inzoomt

Maak kennis met de Britse tattoo-artieste Grace Neutral. Iemand die trouwens back to basics gaat en resoluut voor hand poking kiest. Daarbij wordt de machine vervangen door ambachtelijk handwerk. De tattoo bestaat uit individuele puntjes en is daardoor ook minder pijnlijk om te laten zetten.

In Needles & Pins krijgt Grace de kans op reis te gaan en collega-artiesten van over de hele wereld te ontmoeten. In zes afleveringen maken we kennis met hoe verschillende culturen tegenover tatoeages staan. Ontdek mee de stijgende populariteit van de eeuwenoude Maori-tattoos in Nieuw-Zeeland en de big business in Las Vegas en Los Angeles. Maar neem ook mee een kijkje bij de noodgedwongen illegale shops in Japan.

Daarnaast kom je te weten wat de drijfveren van de artiesten zelf zijn. En tegen welke vooroordelen en reacties in hun omgeving ze soms moeten opboksen ...

Een weekendje in Londen, voor een van onze fans

Om de lancering van Viceland en Needles & Pins op Proximus TV vorig jaar te vieren, lanceerden we een wedstrijd waarbij iemand van jullie een bijzonder weekendje Londen kon winnen. Inclusief een meet and greet met Grace Neutral herself plus een tattoo naar keuze, door de artieste zelf vereeuwigd op het lichaam van de winnaar.

Jafna was de gelukkige en trok net voor de feestdagen richting Britse hoofdstad. Ze keerde superblij terug, met een nieuw en prachtig kunstwerk op haar rechterbeen ...

Wat is Viceland?

Ken je deze tv-zender in ons basisaanbod nog niet? Wel, het is het eerste lifestyle- en cultuurkanaal voor millennials in Vlaanderen. Je ziet er spraakmakende documentaires over de meest uiteenlopende onderwerpen, speciaal voor mensen geboren tussen 1980 en 2000. Denk maar aan muziek, eten en fashion, maar ook seksualiteit en nieuwe technologie. 

Goesting gekregen in Viceland en klaar om de wereld te ontdekken? Afspraak op kanaal 104 van je Proximus TV.

En wil je nog meer documentaires verslinden? Dan zijn onze Entertainment Channels echt iets voor jou. Want naast de beste series scoor je er 7 extra docuzenders mee, zoals Discovery World en Nat Geo Wild. Bovendien kun je het kiezen als inbegrepen tv-bundel in je Tuttimus.

Erik

Digital en content marketeer. Tuinieren is mijn passie, net als eten. En na het sporten binge ik maar wat graag series of films.

Andere artikels van Erik

Blog topics