Ga direct naar de hoofdinhoud
×
×

The Handmaid’s Tale, nu exclusief op Proximus TV!

Gepubliceerd op 23/10/2017 in Showtime!

The Handmaid’s Tale, nu exclusief op Proximus TV!

Tv-series die je op je grondvesten doen daveren. Gelukkig bestaan ze vandaag de dag wél. Zo is er nu met The Handmaid’s Tale een nieuwe topreeks, die je bij het nekvel zal grijpen. Gebaseerd op het boek van Margaret Atwood, die trouwens ook een rol vertolkt in deze met liefst acht Emmy Awards overladen serie.

Maar waarover gaat het?

In een dystopische nabije toekomst zijn de Verenigde Staten van Amerika overgenomen door religieuze fundamentalisten, na een burgeroorlog. Vrouwen worden daarbij gedegradeerd tot objecten. Ze mogen bijvoorbeeld geen geld of eigendommen bezitten en enkel religieuze geschriften lezen. De meeste vrouwen zijn onvruchtbaar geworden door vervuiling.

De oplossing daarvoor? Dat zijn de handmaids: slavinnen die moeten zorgen voor de voortplanting van de heersers. Ze moeten hun kind ook na de geboorte altijd afstaan aan de echtgenote van hun eigenaar.

Eén van hen is Offred. Letterlijk betekent haar naam ‘of Fred’, naar haar eigenaar. Ze teert op haar herinneringen: haar man, haar dochtertje, haar leven … 

En waarom moet je het gezien hebben?

Op het eerste zicht lijkt The Handmaid’s Tale op pure sciencefiction. En laat ons hopen dat dit inderdaad sciencefiction blijft. Maar geloof me, in deze tijden is het veel relevanter dan je denkt. Tijden waarin de Amerikaanse president bijvoorbeeld verkozen raakte, ondanks zijn neerbuigende uitspraken naar vrouwen toe. Daarom wordt het ook televisie in Trumptijden genoemd.

Bovendien wordt de hoofdrol met glans gespeeld door Elisabeth Moss. Je weet wel: Peggy uit Mad Men. En detective Robin Griffin uit Top of the Lake. Need I say more?

Afspraak dus in onze Movies & Series Pass, voor het eerste seizoen van The Handmaid’s Tale.

En krijg je niet genoeg van Elisabeth Moss? Dan is er ook seizoen 1 van ‘Top of the Lake’ in de Movies & Series Pass! En heel binnenkort is daar trouwens ook seizoen 2, Top of the Lake: China Girl, exclusief beschikbaar.

Meer over The Handmaid’s Tale

Erik

Digital en content marketeer. Tuinieren is mijn passie, net als eten. En na het sporten binge ik maar wat graag series of films.

Andere artikels van Erik

Blog topics

Geef je mening over dit news

Wil je je mening delen of een commentaar posten?

Reageer

{{ totalResults ? (((totalResults == 0) || (totalResults == 1)) ? "reactie" : "reacties") : ("reactie") }}


Avatar


 

Heb je een vraag?

Stel ze aan een van onze medewerkers. Maak een keuze: