Proximus Shops dragen hun steentje bij tot een groenere samenleving

Gepubliceerd op 29/09/2021 in Uit eerste hand

Begin oktober krijgen 8 Proximus Shops een makeover. Verschillende winkels in ons land zullen vanaf dan groener werken om zo hun steentje bij te dragen tot een meer ecologisch verantwoorde samenleving. Hieronder vind je meer informatie over deze wijzigingen.

Proximus Shops dragen hun steentje bij tot een groenere samenleving

Vandaag proberen we allemaal ons best te doen om een groenere samenleving op te bouwen. Proximus doet dit al geruime tijd door op verschillende niveaus diverse acties te ondernemen. Ontdek onze verschillende initiatieven hier.

Vanaf begin oktober gaat Proximus nog een stapje verder in verschillende winkels in het land. Acht winkels zullen namelijk nog meer milieuvriendelijke producten en diensten aanbieden.


Milieuvriendelijke accessoires en recycling

In deze winkels vind je exclusieve smartphone-accessoires die beter zijn voor het milieu, uit het gamma van MuvitNieuw venster. Wat houdt dat in?

  • Biologisch afbreekbare hoesjes uit bambootek! Deze smartphonehoesjes zijn 100% biologisch afbreekbaar en gemaakt van natuurlijke materialen zoals bamboevezels en maïszetmeel. Ze hebben een niet-chemische en milieuverantwoorde antibacteriële behandeling ondergaan.
  • Hoesjes gemaakt van 100% gerecycleerd en recyclebaar plastic; de Recycletek! Het maalproces genereert korrels die hergebruikt worden om nieuwe producten te maken. Met deze producten vermijdt Muvit de verspilling van fossiele brandstoffen en moedigt het de strijd tegen overconsumptie aan.
  • Accessoires gemaakt in Europa. In tegenstelling tot de overgrote meerderheid van de accessoires die in België worden verkocht, wordt een groot deel van het Muvit-assortiment in Frankrijk geproduceerd, waardoor de productie van CO2 tijdens het transport wordt beperkt.

Vandaag vind je in het gamma van Muvit hoesjes voor de volgende toestellen: iPhone 13, 13 Mini, 13 Pro & 13 Pro Max, iPhone 12& 12 Pro, iPhone 11, iPhone SE (2020)/8/7/6, Galaxy A12, Galaxy A52s, Galaxy S21 & S21 Ultra en Galaxy A32.

Net zo exclusief en nog steeds in samenwerking met Muvit, kan je ook oude accessoires binnenbrengen om ze te laten recycleren! De plastic hoesjes worden dan vermalen tot materiaal voor nieuwe hoesjes. De cirkel is rond! Ontdek onze inzameldozen in de winkels en lever je oude hoesjes in.

Dat is nog niet alles, want Muvit is ook voorstander van 100% ecologisch verantwoord verpakken en doneert een deel van haar inkomsten aan verenigingen die zijn goedgekeurd door de “1% for the planet”-organisatie!

Natuurlijk zamelen wij altijd je oude mobiele telefoons, smartphones of zelfs tablets, in om ze een tweede leven te geven. Daarmee draag jij ook je steentje bij voor de planeet. Wist je dat er alleen al in België naar schatting 3 miljoen oude gsm's rondslingeren, vergeten op de bodem van lades? Toch kan 90% van de materialen in een oude telefoon worden hergebruikt. Het mooiste is dat als je je oude telefoons binnenbrengt, je naar huis gaat met een waardebon afhankelijk van de staat waarin ze verkeren. Check de waarde van je afgedankte toestel hier.


Refurbished en milieuvriendelijke smartphones

In deze 8 Proximus winkels, kan je ook refurbished smartphones kopen. Dat zijn ingezamelde smartphones die een grondige opknapbeurt hebben ondergaan om weer zo goed als nieuw in je zak terecht te komen. Een refurbished smartphone wordt namelijk van A tot Z gereinigd, gerepareerd en getest zodat hij weer 100% werkt en 2 jaar garantie heeft, net als een nieuwe smartphone! In de 8 deelnemende Proximus Shops kan je bijvoorbeeld een refubished iPhone 8 of zelfs een uitstekende iPhone XS vinden om een tweede leven te geven.

Naast refurbished toestellen vind je in deze 8 Proximus Shops ook het Nederlandse merk Fairphone. Wat is er zo speciaal aan deze telefoons? Ze zijn gemaakt van gerecycleerde materialen of grondstoffen van duurzame landbouwbedrijven, gevestigd in conflictvrije gebieden waar de mensenrechten worden geëerbiedigd. De Fairphone 4 zal zeer binnenkort worden vrijgegeven, maar ontdek hier alvast onze review van de Fairphone 3+.


Groene extraatjes

In elk van deze 8 winkels staat ons speciaal opgeleid verkooppersoneel klaar om tips te geven over hoe je in het dagelijkse leven kan kiezen voor milieuvriendelijke opties. Ook zijn alle tassen in onze shops uiteraard recycleerbaar, gebruiken wij een minimum aan papier en draagt ons verkooppersoneel kleding uit ecologisch materiaal.

Deze 8 ecologisch verantwoorde Proximus Shops zullen begin oktober hun deuren openen in 8 Belgische steden. Je vindt ze in Elsene, Leuven, Louvain-La-Neuve, Namen, Bergen, Gent Kouter, Antwerpen Keyserlei en Luik centrum.

Vind een Proximus Shop in jouw buurt!

Ontdek jouw Proximus Shop!

Sophie

Het web en apps, dat zijn m’n grootste passies. Yep, ik hoor ook bij de FOMO-club. Je zal me dus nooit zonder m’n smartphone zien! #friends #family #travels #web #popculture #graphicdesign #art #fun

Andere artikels van Sophie