Hoe kan ik een Youtube-video downloaden?

Gepubliceerd op 28/11/2022 in Gouden tips van…

Wil je een YouTube-video downloaden om offline te bekijken? Dat kan! Er zijn verschillende manieren om dat te doen. We leggen hieronder alles uit wat je moet weten.

Hoe kan ik een Youtube-video downloaden?

Er staan miljoenen en miljoenen video's op YouTube. Het is dus logisch dat je er enkele wil downloaden om ze offline te bekijken, bijvoorbeeld in het vliegtuig. Dat kan op de volgende manieren:

1. Een video downloaden met YouTube Premium

Sinds de lancering van het YouTube Premium-aanbod is het mogelijk om elke video rechtstreeks vanuit de YouTube-applicatie te downloaden. Om van deze functie te profiteren, moet je je wel abonneren op YouTube Premium. Met zo’n abonnement kan je ook alle video's op het platform bekijken zonder advertenties, van exclusieve films genieten en je video’s worden niet onderbroken als je de app sluuit. Daarnaast geeft het abonnement ook toegang tot de dienst YouTube Music Premium.

Hoe download je dan een video met YouTube Premium? Het is heel eenvoudig. Speel de video die je wil downloaden eerst af. Dan zie je net boven de video een "download"-knop verschijnen. Klik erop en kies de gewenste kwaliteit, van 144p tot 1080p. Zodra de download is voltooid, ga je naar je mediabibliotheek om de video te bekijken. Hij wordt na 30 dagen vanzelf weer verwijderd.


2. Een video downloaden via een online tool

Als je geen YouTube Premium-abonnement hebt, is dat geen probleem! Het internet staat vol hulpmiddelen waarmee je gratis een video kan downloaden. Let wel goed op met deze sites, want vaak bevatten ze virussen of malware. Je kiest dus altijd beter voor de officiële manier met Youtube Premium.

Om een YouTube-video te downloaden via een van deze tools, kopieer je gewoon de url van de video en plak je die in de tool. Kies het gewenste formaat (MP4, MOV, MP3, enz.) en start de conversie. Je hoeft nu alleen nog maar het bestand te downloaden.


3. Een video downloaden met een applicatie voor Android en iOS

Er zijn ook mobiele apps waarmee je video's van YouTube kan downloaden. Sommige apps zijn zeer goed gebouwd en laten toe om heel gemakkelijk video's te downloaden. Laten we beginnen met iOS. Op je iPhone kan je bijvoorbeeld Snaptube downloaden:

  • Start met het downloaden van de appNieuw venster op je smartphone, het is gratis.
  • In de app zoek je een YouTube-video om te downloaden. Merk op dat de app ook werkt voor het downloaden van video's van Facebook of Instagram.
  • Zodra je de video hebt gevonden, speel je hem af en klik je op het hartpictogram om het downloaden te starten.
  • Ga dan naar je "Bibliotheek" om de video offline te bekijken.

Zoals je ziet, moet je dan ook de Snaptube-toepassing gebruiken om je video's offline te bekijken. Dat betekent dat je geen video's kan downloaden naar de interne opslag van je iPhone.

Op Android zijn er verschillende apps waarmee je YouTube-video's kan downloaden. Maar we hebben gekozen voor Video Downloader. Zo werkt het:

  • Download de applicatie op je smartphone.
  • Zoek naar de video die je wil downloaden en klik op de knop om het downloaden te starten.
  • Ga naar je mediabibliotheek om de video offline te bekijken.

Nu ben je klaar om je favoriete YouTube-video's offline te bekijken!


Om op YouTube te surfen waar je ook bent, kies je voor een abonnement van Mobilus! Kies het aanbod dat het beste bij je past en geniet van onbeperkte mobiele data, belminuten en sms'jes. De keuze is aan jou!

Ontdek Mobilus nu meteen!

Sophie

Het web en apps, dat zijn m’n grootste passies. Yep, ik hoor ook bij de FOMO-club. Je zal me dus nooit zonder m’n smartphone zien! #friends #family #travels #web #popculture #graphicdesign #art #fun

Andere artikels van Sophie