Gsm gestolen? Zo blokkeer je je simkaart

Gepubliceerd op 25/10/2023 in Gouden tips van…

Als je smartphone of gsm gestolen wordt, is de kans vaak klein dat je hem nog ooit terugkrijgt. We begrijpen jouw verdriet en woede naar de dief toe, maar willen je ook graag helpen bij de stappen die je nu moet ondernemen. Zo mag je zeker niet vergeten om je simkaart te laten blokkeren.

Gsm gestolen? Zo blokkeer je je simkaart

1. Bel naar je eigen nummer

Probeer sowieso een aantal keer naar je eigen telefoonnummer te bellen, ook als er niemand opneemt of als hij zelfs niet overgaat. Noteer de tijdstippen waarop je gebeld hebt en houd deze info bij voor de politie.


2. Doe aangifte bij de politie

Zelfs al denk je dat ook de politie je gsm niet meer zal kunnen terugvinden, is het belangrijk om toch aangifte te doen van de diefstal. Daarvoor heb je het IMEI-nummer van je gsm nodig, je simkaartnummer en je telefoonnummer. Na je aangifte ontvang je een attest dat je eventueel kan voorleggen aan je verzekering.


3. Zo blokkeer je je Simkaart

Om je nummer terug te krijgen en ervoor te zorgen dat niemand misbruik maakt van jouw telefoonnummer, moet je je Simkaart laten blokkeren. Als Proximus-klant doe je dat door te bellen naar het nummer 0800 22 800. Volg de stappen in het menu en vraag een nieuwe simkaart aan.


4. Check je verzekering

Daarna kan je via de website van Proximus een schadeclaim indienen als je een Smartphone Omnium-verzekering hebt. In dat geval krijg je meteen de volgende dag al een ander toestel en een nieuwe simkaart, op eender welk adres in Europa. Om je schadeclaim in te dienen bel je naar het nummer 0800 90 790 of vul je het online formulierNieuw venster in.


Als je smartphone definitief verloren is, zit er helaas niets anders op dan een nieuwe te kopen. Gelukkige vind je in onze webshop tal van toestellen voor elk budget. Bovendien vind je er ook tal van geweldige aanbiedingen.

Haal meteen een nieuwe smartphone in huis!

Sophie

Het web en apps, dat zijn m’n grootste passies. Yep, ik hoor ook bij de FOMO-club. Je zal me dus nooit zonder m’n smartphone zien! #friends #family #travels #web #popculture #graphicdesign #art #fun

Andere artikels van Sophie