Fietsen en wandelen: de beste routeplanner en andere apps

Gepubliceerd op 15/03/2019 in Apps

Fietsen en wandelen: de beste routeplanner en andere apps

Apps om je te helpen bij het fietsen en wandelen: ze zijn best wel handig om op je smartphone te zetten. Van zodra het weer het toelaat, ben ook jij wellicht niet langer te houden om naar buiten te trekken. Maar wat is dan het leukste om te doen? Welke route ga je bijvoorbeeld plannen? En hoe kan je je avonturen tijdens het wandelen en fietsen ook bijhouden voor nadien? Wel, wij zochten de 4 meest interessante apps voor je uit!

 1. Vlaanderen Fietsland

  Alles begint natuurlijk met een goede fietsrouteplanner. En dan nog liefst eentje die via gps tijdens het fietsen voor de nodige navigatie zorgt. Uit eigen ervaring raden we je daarvoor de app van Vlaanderen Fietsland aan. Die gebruikt in z’n fietsroutes namelijk het officiële fietsknooppuntennetwerk, dat van Oostende tot voorbij Hasselt te vinden is. Zelfs een deel van Wallonië zit in de app.

  Stippel zelf de leukste routes uit, waarbij je kan letten op hoeveel kilometers je wil verslinden. Of kies voor een van de suggestieroutes van 15 tot 100 kilometer. Daarnaast kan je tijdens het fietsen automatisch je route laten vastleggen. Of deze nadien zelf in je account toevoegen. Leuk om wat statistieken mee bij te houden, dus!

  Vlaanderen Fietsland
  Gratis app (abonnement met extra functies: € 9,99 per jaar)
  Beschikbaar voor smartphones met Android of iOS.
  Routeplanner ook via de website te gebruiken.


 2. Maps 3D

  Trek je er wat verder weg op uit, zoals richting pakweg het zuiden van Frankrijk of Mallorca? Dan is deze app een prima aanvulling op Vlaanderen Fietsland. Zoals de naam je vast al deed vermoeden, krijg je daarbij een kaart in 3D voorgeschoteld. En dat is inclusief hoogtemeters. Zo kan je je gemakkelijk oriënteren in een gebied dat je minder goed kent én kom je niet voor verrassingen te staan.

  Ook in Maps 3D kan je trouwens zowel op voorhand je route uitstippelen, als achteraf terugblikken op je prestaties. En het werkt voor werkelijk alle buitensporten, inclusief fietsen en wandelen.

  Maps 3D
  Betalende app: € 3,99
  Beschikbaar voor smartphones met iOS.


 3. Strava

  Wil je je fietsroute nog meer in detail uitplannen? Dan is Strava echt spek voor je bek. Deze app is geweldig voor zowat alle buitenactiviteiten, inclusief wandelen en lopen. Je kan tijdens en na de tocht in detail analyseren hoe je het ervan af hebt gebracht. Niet alleen het aantal kilometers en het tempo schotelt Strava je daarbij voor, maar net zo goed het hoogteverschil en het aantal verbrande calorieën.

  En wat nog meer is: deze app is zowat de gemakkelijkste manier om met vrienden en familie te delen hoeveel je hebt zitten wandelen en fietsen. Niet alleen binnen Strava zelf, maar ook via Facebook, Instagram en co. Ideaal om heel wat aanmoedigingen te krijgen en in de toekomst meer buiten te komen!

  Strava
  Gratis app (abonnement met extra functies: € 7,99 per maand of € 59,99 per jaar)
  Beschikbaar voor smartphones met Android of iOS.


 4. Buienradar

  Niet alleen voordat je gaat fietsen of wandelen is het een goed plan om het weerbericht te checken. Ook onderweg wil je natuurlijk weten of er geen plensbui of onweer zit aan te komen. Kwestie van op tijd te gaan schuilen, toch? Wel, met Buienradar op je smartphone moet je je daar geen zorgen meer over maken. Bovendien laat de app via de Alert-functie uit zichzelf weten wanneer er regen op komst is. Zo moet jij niet constant zelf de smartphone erbij pakken.

  En Buienradar heeft nog meer handigheden in huis. Zo krijg je naast de gevoelstemperatuur en het exacte uur van zonsopgang en -ondergang ook de zonintensiteit te zien. Je weet met de app dus perfect wat die dag het risico op verbranden is, tijdens het wandelen en fietsen.

  Buienradar
  Gratis app (versie zonder advertenties voor € 1,79)
  Beschikbaar voor smartphones met Android of iOS.


Trek je erop uit? Veel plezier alvast!

En laat je tijdens het fietsen of wandelen per ongeluk je smartphone of gsm vallen? Of erger nog: speel je hem kwijt? Geen paniek! Als je een gsm-abonnement bij ons hebt, ligt er al een gratis vervangsmartphone voor je klaar. Kom gewoon even langs in een Proximus Shop in de buurt en je bent meteen weer bereikbaar!

Lees meer over de gratis vervangsmartphone

Sophie

Het web en apps, dat zijn m’n grootste passies. Yep, ik hoor ook bij de FOMO-club. Je zal me dus nooit zonder m’n smartphone zien! #friends #family #travels #web #popculture #graphicdesign #art #fun

Andere artikels van Sophie

Categorieën