De beste apps om te fietsen en wandelen

Gepubliceerd op 03/10/2022 in Apps

Apps voor tijdens het fietsen en wandelen zijn echt heel handig. Welke route ga je bijvoorbeeld plannen? En hoe kan je je avonturen tijdens het wandelen en fietsen ook bijhouden voor nadien? Wel, wij zochten de meest interessante apps voor je uit!

De beste apps om te fietsen en wandelen

1. Vlaanderen Fietsland

Alles begint natuurlijk met een goede fietsrouteplanner. En dan nog liefst eentje die via gps tijdens het fietsen voor de nodige navigatie zorgt. Uit eigen ervaring raden we je daarvoor de app van Vlaanderen Fietsland aan. Die gebruikt in z’n fietsroutes namelijk het officiële fietsknooppuntennetwerk, dat van Oostende tot voorbij Hasselt te vinden is. Zelfs een deel van Wallonië zit in de app.

Stippel zelf de leukste routes uit, waarbij je kan letten op hoeveel kilometers je wil verslinden. Of kies voor een van de suggestieroutes van 15 tot 100 kilometer. Daarnaast kan je tijdens het fietsen automatisch je route laten vastleggen. Of deze nadien zelf in je account toevoegen. Leuk om wat statistieken mee bij te houden, dus!

Vlaanderen Fietsland
Gratis app (abonnement met extra functies: € 9,99 per jaar)
Beschikbaar voor AndroidNieuw venster of iOSNieuw venster.
Routeplanner ook via de websiteNieuw venster te gebruiken.


2. Maps 3D

Trek je er wat verder opuit, zoals richting het zuiden van Frankrijk of Mallorca? Dan is deze app zeer handig om onbekend terrein te verkennen. Zoals de naam je vast al deed vermoeden, krijg je namelijk een kaart in 3D voorgeschoteld. En dat is inclusief hoogtemeters. Zo kan je je gemakkelijk oriënteren in een gebied dat je minder goed kent én kom je niet voor verrassingen te staan.

Ook in Maps 3D kan je trouwens zowel op voorhand je route uitstippelen, als achteraf terugblikken op je prestaties. En het werkt voor werkelijk alle buitensporten, inclusief fietsen en wandelen.

Maps 3D
Betalende app: € 3,99
Beschikbaar voor iOSNieuw venster.


3. Strava

Strava is een van de meest populaire apps onder sportievelingen. Deze app is geweldig voor zowat alle buitenactiviteiten, inclusief wandelen en lopen. Je kan tijdens en na de tocht in detail analyseren hoe je het ervan af hebt gebracht. Niet alleen het aantal kilometers en het tempo schotelt Strava je daarbij voor, maar net zo goed het hoogteverschil en het aantal verbrande calorieën. Bovendien zie je op een kaartje precies welke route je afgelegd hebt en wat je snelste tussentijden waren.

En wat nog meer is: deze app is zowat de gemakkelijkste manier om met vrienden en familie te delen hoeveel je hebt zitten wandelen en fietsen. Niet alleen binnen Strava zelf, maar ook via Facebook, Instagram en co. Ideaal om heel wat aanmoedigingen te krijgen en in de toekomst meer buiten te komen!

Strava
Gratis app (abonnement met extra functies: € 7,99 per maand of € 59,99 per jaar)
Beschikbaar voor smartphones met Android Nieuw vensterof iOSNieuw venster.


4. Buienradar

Voor je gaat wandelen of fietsen, wil je natuurlijk ook weten of het niet gaat regenen. Maar ook onderweg weet je graag of er geen plensbui of onweer zit aan te komen. Kwestie van op tijd te gaan schuilen, toch? Wel, met Buienradar op je smartphone hoef je je daar geen zorgen meer over maken. Bovendien laat de app via de Alert-functie weten wanneer er regen op komst is. Zo moet jij niet constant je smartphone erbij pakken.

En Buienradar heeft nog meer handigheden in huis. Zo krijg je naast de gevoelstemperatuur en het exacte uur van zonsopgang en -ondergang ook de zonintensiteit te zien. Je weet met de app dus perfect wat die dag het risico op verbranden is, tijdens het wandelen en fietsen.

Buienradar
Gratis app (versie zonder advertenties voor € 3,49 per jaar)
Beschikbaar voor smartphones met AndroidNieuw venster of iOSNieuw venster.


Klaar om te gaan fietsen of wandelen? Veel plezier alvast!


Om altijd en overal deze apps te gebruiken tijdens het fietsen of wandelen, heb je natuurlijk een degelijke mobiele verbinding nodig. Mobilus is perfect voor jou! Er zijn verschillende aanbiedingen mogelijk, dus het is aan jou om te kiezen wat het beste bij je past.

Ontdek Mobilus nu!

Sophie

Het web en apps, dat zijn m’n grootste passies. Yep, ik hoor ook bij de FOMO-club. Je zal me dus nooit zonder m’n smartphone zien! #friends #family #travels #web #popculture #graphicdesign #art #fun

Andere artikels van Sophie