19 games waar we in 2020 echt naar uitkijken

Gepubliceerd op 21/04/2020 in Bits & Bytes

19 games waar we in 2020 echt naar uitkijken

In 2020 tellen we geduldig af naar de komst van de nieuwe consoles PS5 en Xbox Series X, maar dat betekent niet dat er intussen geen geweldige games verschijnen. Zowel voor PS4 als voor Xbox One, maar ook voor Nintendo Switch en pc staan er een paar mooie titels op de kalender. In dit overzicht lees je alles wat je moet weten over de games van 2020.

In deze blog maken we een lijstje van de games om naar uit te kijken, maar dat betekent niet dat er geen andere steengoede games zullen verschijnen. Hou het nieuws omtrent je favoriete titels dus zeker goed in de gaten. De releasedata zijn van toepassing op het moment van schrijven en blijven dus onder voorbehoud van wijzigingen.

1. Wasteland 3

Geloof het of niet, maar ook de volgende titel is er eentje met een vleugje nostalgie. In 1988 kwam de allereerste ‘Wasteland’ uit. De rechten voor het spel waren toen in handen van EA en de bedenkers mochten dus niet zomaar een vervolg uitbrengen. Ze moesten dus met iets nieuws aan de slag en zo is uit ‘Wasteland’ de bekende gamereeks ‘Fallout’ ontstaan. Voor ‘Wasteland’ leek het doek daarmee gevallen … tot in 2014.

De rechten kwamen min of meer terug bij de originele makers en zo verscheen dan toch ‘Wasteland 2’. Nu volgt dus ‘Wasteland 3’, een game die zich afspeelt in de bevroren wildernis van een apocalyptisch Colorado. Jij speelt met de laatste overlevende ranger van Team November.

Console: PC, PS4 & Xbox One – Release: 19 mei 2020

2. The Last of Us 2

Voor de focus op de nieuwe PS5 komt te liggen, heeft PlayStation nog een paar grote titels voor 2020 in petto. Zo kijkt iedereen uit naar ‘The Last of Us 2’, het vervolg op een van de beste titels van de PS4, al was het origineel eigenlijk nog een PS3-game. We spelen ook in het vervolg opnieuw met Ellie. Intussen is zij een 19 jaar jonge vrouw geworden. Helaas is haar ook nu nog geen rustig leven gegund.

In deze tweede game krijgt ze te maken met een sekte die het op haar en haar vrienden heeft gemunt. Om hen te bestrijden maak je opnieuw gebruik van stealth. Ook Joel lijkt weer in het spel op te duiken. Wie de eerste titel nog altijd niet gespeeld heeft, kan dat snel nog even doen voor het tweede deel uitkomt. Zonder twijfel een game die voor een mooi afscheid van de PS4 zal zorgen.

Helaas is deze titel het slachtoffer van de coronacrisis geworden en hebben de makers de release, die voor de zomer gepland was, naar een latere datum in 2020 uitgesteld. Maar uitstel is uiteraard geen afstel.

Console: PS4 – Release: einde 2020

3. Roller Champions

Omdat games niet goedkoop zijn, willen we deze zeker een plekje geven. ‘Roller Champions’ wordt immers een gratis te spelen game. Ubisoft kondigde aan dat spelers het in deze roller derby-game in teams van drie tegen elkaar moeten opnemen. Op het eerste gezicht doet het spel wel een beetje denken aan ‘Rocket League’. Het doel is balbezit en rondes voltooien. Om de bal te veroveren moet je tegenstanders natuurlijk neerhalen. Verwacht je aan wedstrijden met veel effecten en stunts. Spelers mochten al eens een demo uitproberen en de commentaren zijn veelbelovend.

Console: PC – Release: tweede helft 2020

4. Tell me Why

De ontwikkelaar van ‘Life is Strange’ komt dit jaar met ‘Tell Me Why’, een game die het mysterieuze verhaal van de tweeling Tyler en Alyson vertelt. Alles verloopt op basis van herinneringen die de hoofdpersonages hebben. Hoe jij als speler daarop reageert, zou de band tussen de tweeling sterk beïnvloeden.

Microsoft wil met de game ook inspelen op actuele thema’s, want Tyler is transgender. Om dit realistisch te maken, is samengewerkt met een Amerikaanse LGBTQ-belangenvereniging. Het spel zal in drie hoofdstukken verschijnen, maar het hele verhaal zou komende zomer al beschikbaar moeten zijn.

Console: PC & Xbox One – Release: zomer 2020

5. Marvel’s Avengers

Ook in 2020 zijn de superhelden niet uit ons leven weg te denken. En niet alleen op het witte doek, want er zit ook een belangrijke game aan te komen. ‘Marvel’s Avengers’ heeft niets met de films te maken, maar is zuiver gebaseerd op de comics. De figuren zullen er dus iets anders uitzien dan in de films en ook de stemmen zijn niet afkomstig van dezelfde acteurs. Al kan je de stemmen van de hoofdrolspelers zeker herkennen, want het gaat om stemacteurs die al een pak andere bekende games hebben ingesproken.

Tijdens een huldiging van de Avengers ontploft een bom, waarbij veel mensen het leven laten. De superhelden gaan nadien elk hun eigen weg tot iemand hen vijf jaar nadien weer bij elkaar wil brengen om het tegen de slechteriken op te nemen. Je zult deze game van Square Enix zowel solo als online kunnen spelen.

Console: PC, PS4 & Xbox One – Release: 4 september 2020

6. Cyberpunk 2077

Zoals de naam van het spel al doet vermoeden, speelt deze game zich in de toekomst af. In een alternatieve realiteit in de VS meer bepaald. Grote bedrijven overheersen elk aspect van de beschaafde maatschappij en de rest van de samenleving wordt gedomineerd door bendes. De game is een rollenspel waarmee wij deze wereld verkennen.

Opvallend: de release is verschillende maanden uitgesteld. De reden is nog opmerkelijker: het spel zou het niet goed doen op de huidige generatie consoles. De PS4 zou bijvoorbeeld te zwak zijn om het volledige potentieel van de game te benutten. Door dat uitstel komen we natuurlijk al heel dicht bij de release van de nieuwe generatie consoles. Misschien mogen we dus nog niet uitsluiten dat ‘Cyberpunk 2077’ lang genoeg zal wachten om meteen op de trein van de PS5 en Xbox Series X te springen.

Console: PC, PS4 & Xbox One – Release: 17 september 2020

Een game zoals ‘Cyberpunk 2077’ wil je in de allerhoogste kwaliteit spelen. Ontdek nu snel Epic combo, want hiermee krijg je toegang tot Shadow. Dat is high performance gaming in de cloud.

7. Halo Infinite

‘Halo’-fans zijn al een tijdje aan het wachten op een gloednieuwe titel, maar die komt er dit jaar normaal gezien zeker aan. 343 Industries heeft echter meer tijd nodig dan verwacht. Zo waren er wel wat technische problemen en moesten de makers deze game heel zorgvuldig voorbereiden. Het is bovendien ook de bedoeling dat ‘Halo Infinite’ niet enkel de fans van het eerste uur bedient, maar ook erg toegankelijk is voor nieuwe spelers.

Back to the roots dus, maar de datum van de release blijft voorlopig nog wat onduidelijk. Vermoedelijk ergens rond de feestdagen van 2020, ongeveer gelijktijdig met de lancering van de Xbox Series X dus.

Console: PC & Xbox One – Release: tweede helft 2020

8. Godfall

In de loop van 2020 zullen de eerste titels van de PS5 zeker geleidelijk aan bekend geraken. ‘Godfall’ mag alvast de spits afbijten. Het is zelfs officieel de eerste game die bevestigd werd voor de volgende PlayStation-console. Bijgevolg bevat de trailer hierboven ook de eerste echte beelden van een PS5-game in actie. Op die manier mogen we dus al even proeven van wat die volgende generatie spelconsoles ons nu juist zal bieden.

‘Godfall’ zelf speelt zich af in een fantasy-wereld, waarin het de bedoeling is om een apocalyptische gebeurtenis te voorkomen.

Console: PC & PS5 – Release: eind 2020

9. Disintegration

Wat zou een jaar zijn zonder een paar goede games over het einde van de wereld. In dit spel leren we de Aarde kennen na de impact van klimaatverandering, overbevolking, voedseltekorten en een pandemie. De mensheid stond op rand van uitsterven, ware het niet dat de wetenschap een oplossing gevonden heeft. Ze slaagden erin de hersenen te verwijderen en in een robotskelet in te pakken. Dit noemen ze dan ‘integratie’.

Uiteindelijk breekt er toch weer een oorlog uit, waarbij de resterende mensen worden opgespoord om hun integratie te forceren. Jij speelt met Romero, een van de figuren die in opstand komen. Samen met een groep andere Outlaws ben je verantwoordelijk voor de toekomst van de mensheid.

Console: PC, PS4 & Xbox One – Release: eerste helft van 2020

10. Watch Dogs : Legion

We mogen ‘Watch Dogs’ intussen een van de betere franchisen van Ubisoft noemen. Het is dit jaar alweer tijd voor de derde game. Zoals altijd spelen we in een mooie open wereld, die zich dit keer in een fictieve versie van Londen afspeelt. We zullen in elk geval zeker heel wat elementen in de stad herkennen. Intussen hebben burgers zo goed als geen persoonlijke rechten meer en worden ze in de gaten gehouden door beveiligingsmaatschappij Albion.

In vergelijking met eerdere games speel je nu met meerdere personages. Tijdens missies rekruteer je nieuwe teamleden, al hangt het succes van die rekrutering ook af van de manier waarop je een missie afhandelt. Stel bijvoorbeeld dat een familielid door toedoen van de hackergroep om het leven komt, dan zal dat personage niet geneigd zijn om zich bij jou aan te sluiten. Elke figuur komt in een van drie categorieën terecht: combat, stealth of hacking.

Console: PC, PS4, PS5, Xbox One & Xbox Series X – Release: tweede helft 2020

11. Vampire: The Masquerade – Bloodlines 2

In deze game kruipen we in de huid van een vampier in Seattle tijdens een oorlog tussen rivaliserende clans. Op zoek naar prooien is het de bedoeling dat je in de ultieme vampier verandert. Je moet ook een clan kiezen en vervolgens de juiste allianties aangaan. Op die manier is deze game meer dan een vechtspel en komt er dus wel wat strategie bij kijken. Daarbij reageert het verhaal ook sterk op jouw keuzes.

Je moet wel rekening houden met ‘The Masquerade’, een vampierwet die erop toeziet dat de vampiergemeenschap gescheiden blijft van de menselijke wereld. De titel suggereert dat er nog een andere versie van de game is uitgebracht, maar de huidige makers hebben daar niks mee te maken. De originele vampiergame dateert al van 2004.

Console: PC, PS4 & Xbox One – Release: 2020

12. Skull & Bones

We hebben allemaal toch genoten van de piratengevechten in ‘Assassin’s Creed 4: Black Flag’? Ubisoft bracht de strijd op zee enigszins terug in ‘Assassin’s Creed Odyssey’, maar er zit intussen ook een volwaardige game aan te komen. In ‘Skull & Bones’ spelen we met piraten die de wateren van de Indische Oceaan in het jaar 1712 onveilig maken. Het is de bedoeling dat je allerlei lucratieve handelsroutes plundert.

De game lijkt zich vooral op multiplayer te willen richten, al zijn er zeker ook mogelijkheden om solo aan de slag te gaan. Het spel reageert op de beslissingen van spelers. Zo mag je zelf een kapitein en bemanning rekruteren, en ook wapens en zelfs schepen kies je zelf. Het spel is intussen al meermaals uitgesteld, maar net zoals bij vele andere games in dit lijstje verwachten we in 2020 eindelijk de release.

Console: PC, PS4 & Xbox One – Release: 2020

13. Gods & Monsters

Ubisoft heeft nog veel meer in de aanbieding voor 2020. Althans dat verwachten we toch, want ook ‘Gods & Monsters’ is zonder officiële releasedatum uitgesteld. Wat betekent dat deze game ook in 2021 zou kunnen verschijnen, maar laten we voorlopig nog van het beste uitgaan. In elk geval is dit een game die hoog op je verlanglijstje moet staan, want de makers hebben ook Assassin’s Creed op hun conto.

Deze fantasygame speelt zich af in het Oude Griekenland en jij speelt met een krijger die de Griekse goden moet redden. Op het fictieve eiland Blessed wemelt het van de mythologische figuren. Met de krachten van de goden moet je allerlei vijanden bestrijden, zoals Medusa, Hydras en Cyclops. Intussen verken je de open wereld en speel je dungeons uit. De game doet ons op het eerste gezicht ook wel een beetje aan de succesvolle Zelda-reeks van Nintendo denken.

Console: PC, PS4 & Xbox One – Release: tweede helft 2020

De beste games verdienen de beste computer. In plaats van een peperdure nieuwe pc te kopen, speel je tegenwoordig op een virtuele computer in de cloud. Ontdek nu Epic combo, want hiermee geniet je niet enkel van supersnel internet, maar krijg je ook toegang tot Shadow, ofwel high-performance cloud gaming.

14. Everwild

Nog een game die grafisch aan ‘The Legend of Zelda’ doet denken. ‘Everwild’ speelt zich af in een natuurlijke en magische wereld die je in z’n geheel mag ontdekken. Mensen en dieren lijken hier in harmonie met elkaar te leven, hoewel het zeker niet overal veilig is. Je moet een duidelijk onderscheid maken tussen vrienden en vijanden.

Echt veel weten we nog niet over deze game en ook de releasedatum is voorlopig nog een raadsel. Toen ‘Everwild’ vorig jaar werd aangekondigd, zat het spel nog in een vroege ontwikkelingsfase. Het is dus niet uitgesloten dat deze game dit jaar gewoon overslaat, maar voorlopig is 2020 nog steeds het streefdoel.

Console: PC & Xbox One – Release: 2020

15. Microsoft Flight Simulator

We hebben op een gegeven moment allemaal wel eens een versie van Flight Simulator gespeeld. Vandaag zijn er bovendien meerdere apps die deze ervaring op je smartphone of tablet mogelijk maken. Maar in 2020 krijgen we eindelijk nog eens een versie van het origineel. Microsoft brengt voor het eerst sinds 2006 nog eens een game in deze reeks uit.

Uiteraard zijn de mogelijkheden enorm uitgebreid sinds de laatste game. Zo zal het spel de topografische data van Bing Maps gebruiken om de volledige planeet na te bootsen. Het moet dus de meest realistische ‘Flight Simulator’ ooit worden. Ready for take off? Vermoedelijk stijgt ook deze game nog ergens in 2020 op.

Console: PC, Xbox One & Xbox Series X – Release: 2020

16. Dying Light 2

Nog een game die voor onbepaalde tijd is uitgesteld. De ontwikkelaars lieten in januari weten dat ze meer tijd nodig hebben om hun visie te verwezenlijken. Mogelijk willen ze vooral ook de lancering van de PS5 en de Xbox Series X afwachten. Het spel staat immers ook voor deze consoles op de planning. Zo zou ‘Dying Light 2’ wel eens op het einde van dit jaar kunnen verschijnen.

Het spel is een vervolg op een game uit 2015. Als speler moet je proberen te overleven in een stad vol geïnfecteerde mensen. Hierbij beweeg je vrij door de open wereld en sluit je jezelf aan bij facties. Je keuzes en acties zijn bepalend voor de stad.

Console: PC, PS4, PS5, Xbox One & Xbox Series X – Release: 2020

17. Bayonetta 3

We zouden ons bijna gaan afvragen wat Nintendo in 2020 van plan is in aanloop naar de release van nieuwe consoles bij de concurrenten. De Japanse gamereus richt z’n pijlen onder andere op ‘Bayonetta 3’, een spel dat exclusief voor de Switch zal verschijnen. Intussen is het al een tijdje stil rond de game, maar we gaan er nog steeds van uit dat de bekende heks uit de vorige games in 2020 opnieuw haar opwachting zal maken.

Console: Nintendo Switch – Release: 2020

18. Super Meat Boy Forever

Op het eerste gezicht is dit niet de meest opvallende game in dit lijstje, maar de voorganger van deze titel was ooit een van de eerste populaire Indie games. Logisch dus dat heel wat gamers ook dit spel nauwlettend volgen. En het ziet ernaar uit dat de game na eerder uitstel zeker in 2020 zal verschijnen.

Waarover gaat het spel? In de eerste editie moesten Meat Boy en zijn vriendin zich door meer dan 7.000 levels worstelen om hun dochter Nugget te redden. We moeten wel opmerken dat het spel behoorlijk moeilijk was, dus zou ‘Super Meat Boy Forever’ wel eens een uitstekende titel kunnen worden voor gamers die nog eens een echte uitdaging zoeken.

Console: PC, PS4, Xbox One & Nintendo Switch – Release: 2020

19. Tom Clancy’s Rainbow Six Quarantine

Afsluiten doen we met een game waar vooral in de wereld van esports reikhalzend naar wordt uitgekeken. In het spel werken drie spelers met elkaar samen om een dreiging te overwinnen, vermoedelijk een gemuteerde alien-parasiet. Ze bestormen over het hele land quarantainezones om het tij voor de mensheid te doen keren.

De game zou in elk geval nauw aansluiten bij z’n succesvolle voorganger. Dit betekent dus dat liefhebbers van een goede multiplayer zich alvast in de handen mogen wrijven.

Console: PC, PS4 & Xbox One – Release: 2020

Klaar om al deze games in 2020 te ontdekken? Kies dan zeker ook voor Epic combo full experience. Hiermee geniet je thuis van onbeperkt en supersnel internet. Voor gamers hebben we nog iets extra in petto, want je krijgt een abonnement op Shadow. Dat is high performance gamen in de cloud. Zelfs op je oude pc speel je zo de nieuwste spellen in de allerhoogste kwaliteit.

Ontdek Epic combo full experience nu!

En dat is niet alles, want ook tv op al je schermen is inbegrepen, inclusief toegang tot de Proximus Pickx-app. Verder geniet je van eindeloze data voor video-apps zoals Netflix en YouTube, voor muziekapps zoals Spotify, Apple Music en Deezer, en je checkt er zelfs onbeperkt je vrienden mee op de belangrijkste sociale media-apps.

Sophie

Het web en apps, dat zijn m’n grootste passies. Yep, ik hoor ook bij de FOMO-club. Je zal me dus nooit zonder m’n smartphone zien! #friends #family #travels #web #popculture #graphicdesign #art #fun

Andere artikels van Sophie

Categorieën