×
×

Wie wint de Australian Open in 2017?

Gepubliceerd op 16/01/2017 in Showtime!

Wie wint de Australian Open in 2017?

Wordt het Djokovic, of een van z’n rivalen?

Aan de andere kant van de aardbol is het weer zover: het eerste grandslamtoernooi van het jaar schiet uit de startblokken. Twee weken lang is het Melbourne Park the place to be van de tenniswereld. En niet onterecht, want de Australiërs staan bekend voor hun gastvrijheid en het in de watten leggen van de spelers.

Maar wie o wie gaat dit jaar met de titel lopen? Wel, als we de kenners mogen geloven, zijn er dit jaar drie grote kanshebbers in het enkelspel bij de mannen:

 1. Wordt het weeral Djokovic?

  Natuurlijk is Novak Djokovic ook dit jaar de te kloppen man. Ten slotte won hij de Australian Open al zes keer. Iets wat niemand hem ooit voordeed. En wat hem nog eens extra motiveert, is dat hij dolgraag terug de nummer 1 van de court wil worden.

  Bovendien is dit het favoriete grandslamtoernooi van de Serviër, op zijn favoriete ondergrond.

 2. Of toch de huidige nummer 1, Andy Murray?

  Want zeg nu zelf, Sir Murray presteerde toch wel iets beter in de tweede helft van het vorige seizoen, ten opzichte van Djokovic. En na nu al 5 keer Down Under te hebben verloren in de finale, verdient hij het dubbel zo hard om dit jaar eindelijk de trofee in de lucht te steken. 

  Bovendien slaagde hij er toch maar mooi in om afgelopen najaar Djokovic te verslaan op de ATP World Tour Finals, stiekem toch wel hét wereldkampioenschap van het tennis.

 3. En hoe zit het met Roger Federer?

  De viervoudige winnaar in Melbourne maakt op dit toernooi zijn comeback, na een zware knieblessure vorig jaar. Dat moet hem haast vastberaden maken om met een knaller van formaat terug te keren op het veld. En zo naar de kers op de taart van zijn carrière toe te werken. 

  Maar misschien is deze Australian Open nog iets te vroeg voor hem en zien we hem pas later dit jaar écht schitteren.

Ook benieuwd wie aan het langste eind zal trekken? Met het pack International Sports op jouw Proximus TV mis je niets van de Australian Open. Je bekijkt zo alle wedstrijden live, op Eurosport. Bovendien kan je helemaal gratis voor dit pack kiezen, als tv-bundel in jouw Tuttimus of Familus.

Peter

Internet en communicatie zijn mijn passie! Ik ben een enorme fan van ons merk.

Blog topics

 

Heb je een vraag?

Stel ze aan een van onze medewerkers. Maak een keuze: