Wat doet Willemen Groep om zich aan te passen aan de digitale wereld?

Gepubliceerd op 06/01/2020 in Inspireren

Wat doet Willemen Groep om zich aan te passen aan de digitale wereld?

Willemen Groep is een van de grootste familiale Belgische bouwgroepen. Dat dankt de groep onder meer aan zijn voortdurende innovatie. Gedelegeerd bestuurder Tom Willemen somt de nieuwste innovaties voor ons op.

Een slimmere ERP

“We hebben ons Building Information Model geïntegreerd in onze ERP. Dit zijn volledig gedigitaliseerde modellen van bouwprojecten met daarin alle bouwkundige gegevens. Vroeger gebeurde dit manueel. Door deze gegevens nu rechtstreeks in de ERP te laden, kunnen we sneller en makkelijker meetstaten, planningen en offertes opstellen en verkleinen we onze foutenmarge.”

Co-creatie voor innovatie

“We organiseren regelmatig co-creaties met andere organisaties zoals universiteiten of bedrijven als Imec rond AI en fotogrammetrie. Zo hebben we met de KU Leuven al GoPro’s en drones gebruikt om foto’s van gebouwen om te zetten in puntenwolken en vectortekeningen. In een ander project hebben we kunnen vaststellen hoeveel medewerkers geen helm dragen.”

IoT als speurhond

“We maken steeds vaker gebruik van IoT in onze gebouwen, onze machines en ons materiaal om data te capteren en in onze systemen te gebruiken. Een van de toepassingen is bijvoorbeeld dat we al ons klein materiaal opvolgen via sensoren, zodat we op elk moment weten waar een bepaald toestel zich bevindt.”

Ook zin om uw tips te delen?

Bezorg ons uw gegevens via perspectief@proximus.com

Perspectief

Magazine en online blog voor bedrijfsleiders van kmo’s vol nieuwe inzichten voor een frisse blik op hun onderneming.

Doorblader, lees, het laatste magazine!

Andere artikels van Perspectief