×
×

Oplossingen

Nieuws filtering op :

Waarom fiber essentieel is voor uw business?

Oplossingendoor One25/11/2016

Waarom fiber essentieel is voor uw business?

Comments

Proximus is al enige tijd volop glasvezelverbindingen aan het uitrollen naar ondernemingen en industrieterreinen. Wat kan dit voor uw bedrijf betekenen en wat mag u ervan verwachten? Tania Defraine en Nicolas Viane van Proximus’ Enterprise Business Unit bespreken de voordelen.

De voordelen van glasvezel kunnen we volgens Tania Defraine kort samenvatten. “De bandbreedte via glasvezel is een veelvoud van wat met koperdraad mogelijk is. Zeker in de toekomst wordt dat belangrijk: momenteel verdubbelt het verbruik van data in België ongeveer elk jaar. Vanaf 2020 zal het verbruik elk jaar verachtvoudigen. Ook het aantal geconnecteerde toestellen stijgt enorm. Om aan die bandbreedtebehoefte te voldoen, is glasvezel de enige oplossing.” Met glasvezel kunnen alle internet-, telefonie- en videoconferencingtoepassingen eenvoudig op eenzelfde verbinding gezet worden, de bandbreedte is er toch. “Een groot voordeel daarbij is dat de latency veel lager is. Gegevens worden zo goed als zonder vertraging doorgestuurd. Bij telefonie en videoconferencing geeft dat zeer stabiele verbindingen en prima beeld- en geluidskwaliteit.”

Kraantje opendraaien

Glasvezel maakt het mogelijk de bandbreedte aan te passen aan de vraag van de klant. “Ons aanbod gaat van 2 megabit tot zelfs 10 gigabit per seconde. Een bedrijf kan beginnen met 10 megabit, maar op pakweg 100 megabit overstappen als die nood er is. Voor ons is dat gewoon een kwestie van het kraantje verder open te draaien.” Nu steeds meer ondernemingen de voordelen van de cloud ontdekken, is het belangrijk dat zij een snelle verbinding met die infrastructuur kunnen opzetten. Ook daarin voorziet glasvezel. Tania Defraine: “Glasvezel voorziet in symmetrische up- en downloadsnelheden, zodat uploaden even snel gaat als downloaden. De cloud-ervaring wordt daardoor een stuk beter.”

Veilige wolk

“Dat geldt evenzeer voor de Secure Hybrid Cloud-toepassing van Proximus”, pikt Nicolas Viane in. “Hybrid cloud maakt de brug tussen de infrastructuur op het eigen netwerk (private cloud) en de public clouds. Een typisch voorbeeld is disaster recovery: gebeurt er een calamiteit en is de site niet meer operationeel, dan neemt onze infrastructuur alles over en worden de gebruikers op onze cloud overgezet.” Met Secure Hybrid Cloud is er ook steeds een optimale verdeling tussen de cloud en de eigen infrastructuur. Capaciteit wordt gewoon toegevoegd naargelang de behoefte. Uiteraard is heel het platform doorgedreven beveiligd. “De digital transformation zorgt voor een compleet nieuw denken rond telewerken of cloud-applicaties”, zegt Nicolas Viane.
“Werknemers verwachten gewoon dat hun werkgever mee is.”

Case by case

Proximus-glasvezel is nu op zo’n 5.500 sites verkrijgbaar. De volgende vijf jaar wordt de uitrol nog stevig versneld. “Ook bedrijven die buiten die sites gevestigd zijn, kunnen al glasvezel aanvragen”, onderstreept Tania Defraine. “We bekijken case by case wat mogelijk is en stellen een gepersonaliseerd aanbod voor.”

Pluspunten
  • Zeer hoge bandbreedtes zowel up als down
  • Zeer lage latency
  • Schaalbaarheid van bandbreedte
  • Symmetrische of asymmetrische verbindingen mogelijk
Meer info?

Neem contact op met uw accountmanager of surf naar www.proximus.be/glasvezel 

img-One

One

One is het ICT-vakblad van Proximus voor CIO’s en ICT-professionals van grote en middelgrote ondernemingen. 

One is het ICT-vakblad van Proximus voor CIO’s en ICT-professionals van grote en middelgrote ondernemingen. 


Geef je mening over dit news

Wil je je mening delen of een commentaar posten?

Log je in via facebook.

Contact