5 redenen waarom u moet inzetten op mobile device management

Gepubliceerd op 01/12/2021 in Inspireren

Ongeveer 70% van de werknemers werkt vandaag hybride. En dus maakt u als bedrijf maar beter werk van een slim mobile device management. Waarom precies?

5 redenen waarom u moet inzetten op mobile device management

Vergelijk het met een bedrijfswagen. Als uw mensen een wagen van het bedrijf krijgen, loopt u niet gewoon een garage binnen om de sleutels te gaan halen. U moet de wagen leasen, verzekeren en inschrijven. U moet een car policy opstellen. U moet tankkaarten bestellen. En ga zo maar door.

Met mobiele toestellen is het net hetzelfde. U moet meer doen dan gewoon de smartphone of tablet overhandigen. En al zeker als uw mensen op lange termijn blijven thuiswerken.

1) Weg met de wegwerpeconomie

Vandaag wil elk bedrijf – terecht – maatschappelijk verantwoord ondernemen. Zeker als het over IT-toestellen gaat, willen we meer recycleren en minder weggooien. De wegwerpeconomie maakt plaats voor circulaire businessmodellen waar veel efficiënter met grondstoffen en afvalstromen wordt omgesprongen. De switch van bezit naar gebruik van toestellen speelt hier een belangrijke rol.

Voor de leasing van mobiele toestellen werkt Proximus samen met partner CHG. Voor een kleine extra bijdrage compenseert u dankzij het carbonZERO-project de volledige CO2-uitstoot die vrijkomt tijdens de productie, het transport en het gebruik van uw IT-toestellen.

2) Betere beveiliging van data

Mensen werken meer thuis en onderweg. En dus staat er automatisch meer gevoelige info op hun tablet of smartphone. Met doordacht mobile device management bestaat er de mogelijkheid om de applicaties op het toestel in twee te delen: die voor het bedrijf en die voor privégebruik. Zo kunnen bijvoorbeeld bij diefstal van het toestel vanop afstand bepaalde applicaties geblokkeerd worden.

3) Vermijd onnodige kosten

Wie de financiën beheert, moet vooral rekening houden met twee dingen: zo goedkoop mogelijk inkopen én weten wat de total cost of ownership van een toestel gaat zijn. Zulke kosten kent u waarschijnlijk graag op voorhand, iets wat mogelijk is met goed beheer van uw mobiele vloot.

4) Focus op kerntaken

Vaak komt de taak van het continu configureren van smartphones of tablets terecht bij de IT-afdeling van een bedrijf. Met een dedicated partner die deze zaken overneemt, kan de IT-afdeling zich terug meer focussen op het goed uitvoeren van haar kerntaken.

5) Blije medewerkers verzekerd

Mentaal welzijn is vandaag belangrijker dan ooit. Zeker op de werkvloer. Met goed mobile device management kunnen medewerkers in de eerste plaats zelf kiezen hoe ze hun toestel willen configureren. Want wat voor de ene een handige app is, is dat voor de andere niet per se. Maar ook: als medewerkers een goed toestel krijgen waarmee ze van overal evengoed kunnen werken als op bureau, halen ze meer plezier uit hun werk.

Bent u geïnteresseerd in het huren van een telefoon of tablet voor uw medewerkers? Met Engage Packs van Proximus kent u alle kosten op voorhand zodat u uw mobiele vloot optimaal kan beheren.

Ontdek de voordelen

Met Mobile Managed Services (MMS) van Proximus kan u het volledige beheer van uw mobiele vloot uitbesteden aan één van onze experts.

Ik wil MMS

One

One is het ICT-vakblad van Proximus voor CIO’s en ICT-professionals van grote en middelgrote ondernemingen. 

Andere artikels van One