Netwerk zonder grenzen. Facil verbindt vestigingen via fiber.

Gepubliceerd op 02/12/2015 in Klantenverhalen

Netwerk zonder grenzen. Facil verbindt vestigingen via fiber.

Facil zette zijn eerste stappen in de wereld van de automotive in het jaar 2000, als toeleverancier van bevestigingsmaterialen voor de fabriek van Ford in Genk. Toen het bedrijf daarna ook mocht leveren aan Ford-vestigingen in Duitsland en Spanje, stak voor het eerst de nood aan connectiviteit op. “We werken met een ERP-systeem dat we centraal beheren in België”, zegt VP-ICT Danny Steukers. “De medewerkers van de diverse sites krijgen via het netwerk toegang tot onze systemen.” Eerst gebeurde dat via traditionele ISDN-lijnen, later stapte Facil over op Explore.

Aanhoudende groei

In 2006 werd een nieuw contract in de truckbusiness afgesloten waardoor het aantal vestigingen groeide tot acht. “Door de groei van onze activiteiten, nam ook de nood aan bandbreedte op Explore toe. Omdat we op dat moment al behoefte hadden aan een capaciteit van 10 tot 20 Mbit, beslisten we op het fibernetwerk van Proximus over te stappen, beschikbaar op Explore.” Het voordeel van fiber is dat het netwerk een quasi onbeperkte bandbreedte biedt. Het bedrijf kan de beschikbare capaciteit makkelijk mee laten evolueren met zijn concrete behoeften. “Op de remote sites hebben we een hele evolutie doorlopen. We zijn er destijds begonnen met een eenvoudige lijn van 64 kbit/s. Dankzij het fibernetwerk zijn er nu geen beperkingen meer.” De voorbije jaren is de behoefte aan connectiviteit bij Facil nog sterk gegroeid. Het bedrijf is onder meer activiteiten gestart in de VS, Mexico, China en Thailand. De groei bracht het totale aantal sites op 16. “De medewerkers op die sites hebben uiteraard ook toegang nodig tot ERP en andere kantoortoepassingen”, zegt Danny Steukers. Via het fibernetwerk kunnen ze aan de slag met de toepassingen en data die Facil heeft ondergebracht bij Proximus. Om de hoge beschikbaarheid van de systemen te garanderen, koos het bedrijf daarbij voor een ontdubbelde opstelling in twee datacenters.

Schaalbare bandbreedte

“We gebruiken het fibernetwerk op Explore voor de communicatie tussen de diverse sites, en dat zowel voor audio als video. Omdat we op verschillende continenten actief zijn, ligt het niet meer zo voor de hand om voortdurend tussen sites te reizen. We maken daarom optimaal gebruik van toepassingen voor unified collaboration, waaronder videoconferentie.” Dat vraagt uiteraard om voldoende bandbreedte, net als het gebruik van cloudtoepassingen. “Dankzij het fibernetwerk hoeven we ons daar geen zorgen over te maken. We kunnen de bandbreedte makkelijk op onze behoeften afstemmen.” Ook voor de toegang tot het internet maken de medewerkers van Facil gebruik van fiber. “Onze medewerkers zijn via Explore verbonden met het datacenter van Proximus, om zo toegang te krijgen tot het internet. Ook daarvoor biedt het netwerk continu voldoende bandbreedte.”

Sterke partner ondersteunt dienstverlening

De sector van de auto- en truckbouwers is gekenmerkt door strakke processen en korte deadlines. “We stellen ons daarbij op als een innovatieve, hoogperformante full-service partner”, aldus Danny Steukers. “We streven het hoogste niveau van klantentevredenheid na. Om de best mogelijke dienstverlening te kunnen leveren, moeten onze medewerkers kunnen rekenen op een betrouwbare ICT-omgeving. Stabiele, veilige en schaalbare connectiviteit via het fibernetwerk van Proximus is daarbij essentieel.”

Pluspunten
  • ICT-systemen en data bereikbaar vanuit alle vestigingen
  • Onbeperkte netwerkcapaciteit
  • Aansluiting nieuwe vestigingen via plug-and-play
Over Facil

Facil is een leverancier van bevestigingsmaterialen voor auto- en vrachtwagenbouwers. Sinds zijn start in Genk in 2000 is het bedrijf uitgegroeid tot een internationale speler met vestigingen in Europa, Amerika en Azië.

Danny Steukers studeerde informatica aan de VUB. Hij werkte als analistontwikkelaar bij Velda (bedden), Keramo (buizen) en de Belgische Fruitveiling. Sinds 2002 is hij VP-ICT bij Facil.

Voel u vrij om onze fiber pagina te lezen voor meer informatie

Proximus team

Proximus houdt u op de hoogte van de laatste nieuwtjes en trends voor ICT-professionals

Andere artikels van Proximus team