Proximus versnelt fiberuitrol via co-creatie

Gepubliceerd op 11/10/2021 in Innoveren

Proximus wil de uitrol van fiber in België versnellen om de Belgische bedrijven te ondersteunen bij hun digitalisering. Daarom gaat het een samenwerking aan met telecombedrijven DELTA Fiber (voor uitrol in Vlaanderen) en Eurofiber (voor de uitrol in Wallonië).

Proximus versnelt fiberuitrol via co-creatie

Het doel van de nieuwe samenwerking met de 2 partners is de knowhow en krachten te bundelen om de uitrol van fiber in ons land een versnelling hoger te schakelen en zo de aangekondigde 2,4 miljoen woningen en bedrijven in België aan te sluiten tegen 2025.

‘Fiberklaar’ voor Vlaanderen

Het nieuwe partnership met DELTA Fiber heeft Vlaanderen als werkingsgebied en krijgt de naam ‘Fiberklaar’ mee. DELTA Fiber is een Nederlands telecombedrijf dat daar al zowat een miljoen aansluitingen heeft gerealiseerd. In Vlaanderen wordt gemikt op anderhalf miljoen aansluitbare gebouwen.

Guillaume Boutin, CEO de Proximus: “Partnerships zijn een cruciale bouwsteen in onze #inspire2022-strategie. We hebben ons duidelijk geëngageerd om voor België een open fibernetwerk te bouwen dat als referentie zal dienen. De beoogde samenwerking met DELTA Fiber past perfect in deze strategie. We hebben DELTA Fiber leren kennen als een wendbaar en betrouwbaar bedrijf en we zijn ervan overtuigd dat het de ideale partner is om de versnelling van onze uitrol in Vlaanderen te ondersteunen.”

‘Unifiber’ voor Wallonië

In Wallonië richt Proximus samen met Eurofiber de joint-venture ‘Unifiber’ op. Eurofiber is een Belgisch/Nederlandse provider van zakelijke telecomdiensten. Hier is de ambitie om een half miljoen gebouwen zo snel mogelijk op het fibernetwerk te krijgen.

Wij zijn verheugd bij te dragen tot de digitalisering van het Waalse Gewest en in deze context samen te werken met Proximus.

Alex Goldblum, CEO d’Eurofiber

Guillaume Boutin, CEO van Proximus: "Onze fiberuitrol vordert goed en de technologie is nu uitgerold in 18 Belgische steden, met tot nu toe al meer dan 600.000 aangesloten woningen en bedrijven. Zoals aangekondigd, bereiken wij momenteel een uitrolversnelling die uniek is in Europa. Ik ben erg blij met dit partnerschap met Eurofiber, dat de uitrol van glasvezel in Wallonië zal versnellen. Op die manier zullen investeringen in digitale infrastructuur in Wallonië het economisch herstel, de innovatie en de werkgelegenheid ondersteunen, wat cruciaal is voor ons concurrentievermogen, zowel in Wallonië als op nationaal niveau.”

Alex Goldblum, CEO van Eurofiber: "We zijn verheugd bij te dragen tot de digitalisering van het Waalse Gewest en in deze context samen te werken met Proximus. We kijken ernaar uit dat de mensen en ondernemers van Wallonië op de snelste en meest betrouwbare manier verbinding kunnen maken."

Essentieel gigabitnetwerk voor bedrijven

Deze overeenkomsten vormen een belangrijke stap in de totstandkoming van het gigabitnetwerk voor klanten, medewerkers, stakeholders en de maatschappij in het algemeen. Fiber is het ultieme, energiezuinige breedbandplatform dat het mogelijk maakt om gegevens te verzenden aan lichtsnelheid. Het zorgt voor een stabiele en ultrasnelle internetervaring met een lage latency en biedt de stabiliteit en betrouwbaarheid die bedrijven nodig hebben voor hun dagelijkse activiteiten.

Nieuwe manieren om te co-creëren en de handen in elkaar te slaan?

Ontdek ze nu

One

One is het ICT-vakblad van Proximus voor CIO’s en ICT-professionals van grote en middelgrote ondernemingen. 

Andere artikels van One