De 5 belangrijkste samenwerkingstrends voor 2019

Gepubliceerd op 04/01/2019 in Inspireren

De 5 belangrijkste samenwerkingstrends voor 2019

In 2018 hebben veel bedrijven ondervonden dat hun medewerkers steeds meer verspreid en mobiel worden. De behoefte aan betere technologieën om samen te werken is een cruciale factor om verbonden te blijven en innovatie te stimuleren.

 1. Huddle rooms

  Huddle rooms zijn kleine vergaderruimtes die uitgerust zijn met praktische technologieën. Kleine groepen kunnen er efficiënt vergaderen en samenwerken. Net omdat deze ruimtes zo klein zijn, kunnen bedrijven er meerdere voorzien, wat betekent dat reserveren niet nodig is.

 2. Verschillende manieren van vergaderen

  De manier waarop we vergaderen verandert. Samenwerken vindt steeds meer “à la minute” plaats. Daardoor is er ook steeds meer vraag naar snelle en makkelijke manieren om meetings te organiseren op verschillende toestellen. Met de juiste oplossing kunt u een meeting opstarten met één muisklik.

 3. De cloud is alomtegenwoordig

  Cloud platforms zijn erg populair om verschillende redenen. Hieronder vindt u een aantal van de voordelen die cloudtechnologie te bieden heeft:

  • Flexibiliteit – u kunt werken waar u wil en wanneer u wil, op eender welk toestel;
  • Functionaliteit – alles gebeurt automatisch in de cloud;
  • Makkelijk – u heeft geen computerkennis nodig, iedereen kan het gebruiken;
  • Kostenefficiënt – vooraf investeren in hardware is niet nodig.
 4. Draadloze vergaderruimte

  Wanneer u een vergadering of presentatie opstart, vormen kabels en opladers dikwijls een probleem. Vermijd de ergernis van geknoei met draden en kies voor een draadloze vergaderruimte. Met de juiste oplossing kunt u zelfs vanop afstand deelnemen aan de vergadering, waar u ook bent.

 5. Virtuele en toegevoegde realiteit

  Draadloze technologie en cloudtoepassingen zijn erg populair, maar dat geldt ook voor virtuele en toegevoegde realiteit. VR en AR betekenen een grote vernieuwing voor onze manier van werken. Meer nauwkeurigheid, meer betrokkenheid, betere productiviteit … Dit zijn slechts enkele voorbeelden van wat deze technologie kan betekenen voor elk bedrijf.

  Hou de samenwerkingstrends voor 2019 in de gaten, zo heeft u steeds een stapje voor.

Bron: Videxio blog, 2018

Kom meer te weten over de ideale digitale werkplek.

Meer informatie

Experts

Onze experten houden u op de hoogte van de laatste nieuwtjes en trends voor ICT professionals.

Andere artikels van Experts