Ik heb interesse voor smart buildings

Smart buildings

  • Biedt een gastvrije beleving voor uw bezoekers
  • Spring efficiënt om met energie, ventilatie, verlichting
  • Verhoog de veiligheid in uw (bedrijfs) gebouw

Waarom worden smart buildings de standaard?

Ze zijn zuinig, comfortabel, veilig en bieden een gezonde (werk)omgeving. Bovendien kan u dankzij data-analytics maximaal rekening houden met de noden van aanwezige personen.

Upgrade uw kantoor met digitale diensten

Waarom groeit het belang van smart buildings?

  • De Europese Unie streeft een klimaatneutrale economie na tegen 2050. Deze ambitie creëert nieuwe opportuniteiten voor intelligente gebouwen.
  • Door steeds strenger wordende Europese en lokale regulering en de impact van maatschappelijk verantwoord ondernemen (CSR) groeit het bewustzijn over de voordelen van slimme bouwtechnologie.
  • De doorbraak van flexibel werken en telewerk – gecombineerd met de gevolgen van de coronacrisis – doet de vraag naar flexplekken en co-working spaces boomen. Smart buildings kunnen een belangrijke bijdrage leveren aan deze niet te stoppen trend.

Hospitality

Smart buildings bieden ons de beste begeleiding die al start thuis bij het vertrek tot het toekomen in het gebouw.

Accurate reisinformatie leidt tot minder stress

Een vlotte mobiliteit leidt tot minder stress voor bezoekers en medewerkers. Samen met Be-Mobile biedt Proximus een aantrekkelijke tool aan die gebruikers in real time op de hoogte houdt over verkeersfiles, wegenwerken en andere tijdrovende en stresserende obstakels op de weg. Deze tool levert niet enkel accurate verkeersinformatie, maar maakt ook de weg vrij voor mobiel betalen en slim communiceren tussen de werkplek en gebruikers.

Maak komaf met parkeerproblemen

Als u uw medewerkers of bezoekers in een smart building op een vlotte en interactieve manier de weg toont naar een (betaalbare) parkeerplaats, dan hebt u een streepje voor op uw concurrenten. Een notificatie voor het vertrek, online kunnen betalen voor parkeerplaatsen, uw eigen parkeerplaats beschikbaar maken en zo zorgen voor extra inkomsten: de mogelijkheden zijn eindeloos…

Vlot online inloggen dankzij gratis wifi

Via sms-registratie kan iedere gebruiker in uw smart building gratis en vlot inloggen op uw cloudgebaseerde netwerk. Dat netwerk geeft u vervolgens waardevolle info over hen: wat is het profiel van de gebruikers? Welke webpagina’s hebben ze bezocht en hoelang? Uiteraard gebeurt dit steeds met respect voor de strenge Europese GDPR-regelgeving.

Lees meer

Dynamisch informeren via mediaschermen

Dankzij de Digital Signage-technologie brengt u dynamische en interactieve boodschappen op mediaschermen, beheerd vanop één handig platform. Qua content kiest u voor diensten van derden (verkeersinfo, weerberichten,...) of eigen informatie. U bepaalt zelf wanneer en op welke scherm de boodschappen verschijnen. Zo biedt u uw doelgroepen enkel informatie aan die voor hen relevant is, vanop één locatie, in al uw Belgische filialen of in meerdere internationale vestigingen.

Lees meer

Smart workplace

Smart worplaces verbeteren energieverbruik, comfort en welzijn.

Altijd op de hoogte over beschikbare kantoorplekken

De opkomst van flexplekken, overlegruimtes en co-working places is niet meer te stoppen. Met slimme sensoren en een app zorgt u ervoor dat medewerkers een klare kijk blijven houden op vrije werkplekken, kantoren waar collega’s zich bevinden of klachten en storingen kunnen doorgeven aan de facility manager.

Een maximaal rendement voor elektrische voertuigen

Met e-charging en Smart Charging kunnen elektrische voertuigen zeer efficiënt worden opgeladen zonder het elektriciteitsnet van een gebouw te overbelasten. Op die manier haalt u een maximaal rendement uit laadstations bij een beperkte stroomcapaciteit.

Veilig en vlot wegwijs in een gebouw

In onze huidige anderhalvemetersamenleving zijn tijdelijke navigatie en bewegwijzeringinstructies ook indoor de nieuwe norm geworden. Dankzij de toepassing van intelligente wayfinding begeleidt u uw medewerkers en bezoekers op een interactieve en veilige manier naar specifieke ruimtes.

Efficiëntie

Smart buildings verzamelen op een constante wijze data, die zorgen voor een verbeterde efficiëntie.

Slim energieverbruik voor een lagere energiefactuur

Smart buildings besparen energie, omdat ze ‘weten’ en ‘onthouden’ waar en wanneer mensen aanwezig zijn. Dit biedt het enorme voordeel dat verwarmen, koelen, ventileren en verlichten nauwgezet afgestemd kan worden op het aantal aanwezige personen en de specifieke ruimtes die in gebruik zijn. Met kostenbesparing tot gevolg, zonder in te boeten op comfort.

Lees meer

Van data-analyse naar een optimaal kantoorbeheer

Sensoren, mobiele data en een krachtig netwerk zijn fantastische bouwstenen voor doorgedreven data-analytics over verschillende toepassingen: van temperatuur en luchtvochtigheid over CO2-uitstoot tot bewegingen en geluid(soverlast). Met die goudmijn aan gegevens kan u als eigenaar of huurder aan de slag om het gebruik ervan zo optimaal mogelijk te maken, afgestemd op de noden van de aanwezige personen.

Lees meer

Op weg naar een gezonde en veilige werkplek

De huidige coronacrisis heeft de draaiboeken van facility managers en preventieadviseurs grondig overhoop gehaald. Zij moeten vandaag rekening houden met nieuwe standaarden op het vlak van veiligheid en gezondheid op de werkvloer. Een optimale veiligheid van medewerkers en/of bezoekers is enkel mogelijk als zij in real time weet hoeveel mensen er precies aanwezig zijn en hoe ze zich verplaatsen.

Veiligheid

Technologie bieden smart buildings maximale veiligheid, daarnaast kunnen ze cyberaanvallen afschrikken en voorkomen.

Een heldere kijk op de wandelgangen

Dankzij analytische software kan een ANPR-camera (of slimme camera) beelden interpreteren en verdachte bewegingen melden. Op drukke plaatsen kunnen ze registreren welke voertuigen en hoeveel personen aanwezig zijn en via heatmapping detecteren welke plekken in een gebouw drukbezocht zijn.

Slimme registratie voor extra veiligheid

Het in real time monitoren van mensenmassa’s en bezoekersstromen zorgt voor extra veiligheid en comfort. Flexibele en verplaatsbare camerasystemen zorgen voor een maximaal rendement en een optimale veiligheid, op maat van uw bedrijf of organisatie.

Lees meer

Speel kort op de bal bij crisissituaties

Van interne fraude tot een (onaangekondigde) staking, van een ernstig arbeidsongeval tot cyberaanval… Als u dergelijke incidenten onvoldoende kordaat aanpakt en hierover ondermaats communiceert, dan kan dit voor dure reputatieschade zorgen. Via digitale oplossingen zorgt u voor een vlotte interne en externe communicatie en wordt veiligheid een collectieve verantwoordelijkheid.

Smart building steunt op eco-systeem van partners

Met Proximus investeren we in partnerships

BESIX

In de zomer van 2019 sloten Proximus en BESIX een strategisch partnerschap om samen innovatieve oplossingen rond smart buildings te bieden, met speciale aandacht voor vier pijlers: hospitality, workplace, veiligheid en efficiëntie in beheer en energie.

Beide partijen vullen elkaar perfect aan: BESIX heeft ervaring met de uitvoering en het beheer van complexe bouwprojecten, terwijl Proximus een brede expertise een huis heeft rond de innovatieve technologie bij smart buildings (zoals IoT-toepassingen, de digitale werkplek, oplossingen voor beveiliging, enzovoort).

Kairos

Het ambitieuze vastgoedproject Kairos Tivoli GreenCity legt de lat hoog op het vlak van ecologie, duurzaamheid en bewust omgaan met natuurlijke rijkdommen. Die ambitie vertaalt zich in minder energie- en waterverbruik, biodiversiteit en productie van groene energie.

Een concreet voorbeeld: in 11 gebouwen worden maar liefst 469 slimme water- en electriciteitsmeters geïnstalleerd. Via een dashboard kunnen bewoners van dit complex hun eigen energieverbruik nauwkeurig in de oog houden.

BePark/Izix

Vandaag de dag ondergaat mobiliteit een ingrijpende transformatie en omwenteling. Om deze transitie te versnellen moeten steden, gebouwen en infrastructuren (en dus ook parkeergarages) zichzelf opnieuw uitvinden en transformeren. Tien jaar na zijn oprichting heeft BePark Izix gelanceerd, een beheersoftware voor parkings, om bedrijven en vastgoedeigenaars te helpen.

Klantenverhalen

AXA Belgium

Een intelligent bedrijfsgebouw een schakel in een groter geheel. In het nieuwe hoofdkwartier in Brussel brengt de verzekeraar alles samen: een nieuwe manier van werken, ondersteund door slimme technologie in een slim en vlot bereikbaar gebouw.

Lees meer

De flexibele en digitale werkplek van Barco

In 2016 nam Barco in Kortrijk hun nieuwe site in gebruik, met het ronde, glazen gebouw ‘The Circle’ als grootste blikvanger. Daarbij kwam een nieuwe manier van werken, flexibel en digitaal, volledig gericht op de noden van de moderne werknemer.

Gebouw Deloitte strijkt neer op luchthaven

Twee jaar geleden verhuisde Deloitte Belgium naar het gloednieuwe Gateway-gebouw op Brussels Airport. Gateway vertaalt de visie van het bedrijf rond mobiliteit en een duurzame samenleving.

Lees meer