Ga direct naar de hoofdinhoud
×
×

Onze planning is enorm verbeterd dankzij de cloud

Gepubliceerd op 14/11/2018 in Oplossingen & diensten

Onze planning is enorm verbeterd dankzij de cloud

Digitaal werken maakt uw onderneming productiever en mobieler. Dat ondervond ook Carpal uit Wevelgem. Zij kozen voluit voor cloudapplicaties, en ondervinden daar nu de voordelen van.

Het Wevelgemse Carpal is de expert in de aankoop, herstelling en verkoop van tweedehandspalletten en de productie van nieuwe palletten. Dankzij zijn gemiddelde voorraad van 120.000 palletten en zijn eigen transportmiddelen kan Carpal zijn klanten palletten leveren binnen de twee uur, en dat 24 uur op 24, 365 dagen per jaar.

Om die uitzonderlijke dienstverlening aan te kunnen houden, besloot Peter Carbonez over te stappen op cloudapplicaties: “Op aanraden van onze Proximus-partner Vandenabeele kozen we voor Office 365 en Sharepoint. Nu worden niet alleen mails en contacten met iedereen gedeeld, maar bovenal ook de planning en het voorraadbeheer. Dat was een enorme vooruitgang.”

De voordelen van de cloud

Overstappen op de cloud bood Carpal echter nog andere voordelen, gaat Peter verder: “We hebben onze smartphones in onze telefooncentrale laten integreren, zodat iedereen makkelijker bereikbaar is. Onze chauffeurs hoeven nooit meer bestelbonnen uit te schrijven, alles gebeurt meteen via een tablet. En in de cloud vermijden we kritieke crashes. Dankzij onze digitale transformatie gebeuren er minder fouten en is de communicatie onder onze personeelsleden erg verbeterd.”

Perspectief

Magazine en online blog voor bedrijfsleiders van kmo’s vol nieuwe inzichten voor een frisse blik op hun onderneming.

Doorblader, lees, het laatste magazine!

Andere artikels van Perspectief

Blog topics

Contacteer ons

Onze medewerkers staan klaar om u te helpen!