Ga direct naar de hoofdinhoud
×
×

Partnership tussen Belfius en Proximus

Gepubliceerd op 08/03/2016 in Inspireren

Partnership tussen Belfius en Proximus

Belfius Bank ondertekende een samenwerkingsovereenkomst met vier vooraanstaande Belgische technologiebedrijven, waaronder Proximus. Doel: klanten nog meer gepersonaliseerde service en adviezen bieden dankzij een ‘omnichannel - mobile first’-benadering met performante digitale tools.

Mobile banking is hot bij Belfius. Klanten kunnen om het even waar en wanneer uiteenlopende transacties verrichten. Sinds kort kunnen ze zelfs op hun smartphone inloggen met een vingerafdruk. Het is een exponent van een klantgerichte vernieuwingscultuur, die vandaag wordt ondersteund middels een samenwerkingsakkoord met vier technologische boegbeelden. Dit moet leiden tot een geïntegreerde ‘omnichannel – mobile first’-benadering waarbij de klantervaring een centrale plaats inneemt in de end-to-end interactieketen. Connectiviteit en mobile zijn hierbij de ordewoorden. Daarom zal Belfius onder meer gebruikmaken van Proximus’ glasvezelkabeltechnologie om de toegankelijkheid en de productiviteit van zijn filialen en zijn centrale diensten te verbeteren.

Smart Cities

Als deel van dit strategische partnership werd door beide ondernemingen reeds samengewerkt rond smart cities. De Belfius Smart City Award bekroont ingrepen van lokale besturen op het vlak van mobiliteit, milieu, energiebeheer en digitalisering, die tot stand komen op basis van innovatieve technologische oplossingen. Proximus ondersteunt dit initiatief van Belfius en biedt een portfolio met slimme oplossingen aan die Belgische steden en gemeenten helpen bij hun evolutie naar smart cities. 

Proximus team

Proximus houdt u op de hoogte van de laatste nieuwtjes en trends voor ICT-professionals

Blog topics

 

Contacteer ons

Onze medewerkers staan klaar om u te helpen!