Smart devices op kantoor: 8 geweldige ideetjes

Gepubliceerd op 27/06/2022 in Tech, tips & tricks

Een smart device maakt ons leven op alle vlakken makkelijker. Ook jouw bedrijf kan profiteren van het zogenaamde ‘Internet of Things’, met toepassingen die het werk vereenvoudigen tot slimme apparaten die de werkomgeving aangenamer maken. Met deze 8 smart devices voor op kantoor zit je goed.

Smart devices op kantoor: 8 geweldige ideetjes

Het ‘Internet of Things’ (IoT) en artificial intelligence (AI) is een onderdeel van ons leven geworden. Concreet betekent het dat we tegenwoordig altijd en overal online zijn. Zelfs alledaagse toestellen in huis zijn verbonden met het internet. Ook op kantoor kan je verschillende smart devices gebruiken om het leven aangenamer te maken. Hier zijn 8 voorbeelden voor jouw bedrijf:

1. Een slimme thermostaat

Een slimme thermostaat is een van de bekendere toepassingen die je ook thuis kan gebruiken. Op kantoor kan je er echter ook veel geld mee besparen. Een slimme thermostaat houdt immers rekening met werkschema’s en verwarmt dus enkel ruimtes naargelang jij of je medewerkers ze gebruiken. Zo is het nooit te warm of te koud op kantoor. En stel dat je zo graag aan het weekend wil beginnen dat je vergeet de verwarming uit te zetten? Dan zullen smart thermostats alles automatisch voor je regelen, terwijl jij van je verdiende rust geniet.


2. Slimme verlichting

Ook de verlichting op kantoor kan je via je smartphone of tablet regelen als je kiest voor smart devices. Met lampen van Philips Hue is het bijvoorbeeld mogelijk om de verlichting aan te passen aan het aanwezige natuurlijke licht. Zo creëer je de perfecte werkomgeving voor je collega’s.

Zeker wanneer je een hele dag naar een scherm staart, kan aangepaste verlichting helpen om vermoeidheid tegen te gaan. Je haalt er zelfs meer energie uit en je zal veel minder stress ervaren.


3. Een slimme koffiezet

Het koffiezetapparaat is vaak één van de belangrijkste toestellen op kantoor. Gelukkig bestaat er ook een smart device voor je koffiezet. Via een app op je smartphone kan je dan het perfecte brouwsel samenstellen, met je voorkeuren op het vlak van onder andere sterkte en temperatuur. Je kan zelfs plannen wanneer je een break neemt en zorgen dat je koffie meteen klaar staat.


4. Een slimme projector

Moet je soms snel een presentatie geven of documenten aan collega’s of klanten tonen? Dan bestaat er een smart device projector waarvoor je zelfs je laptop niet bij de hand moet hebben. Maak gewoon verbinding via een app op je smartphone en hij projecteert alles op een effen muur of oppervlak. De projector past bovendien gewoon in de zak van je jas en je hoeft hem enkel in te pluggen in het stopcontact om hem te gebruiken.


5. Een slimme bloempot

Planten op kantoor maken de omgeving zoveel aangenamer, maar het is altijd een heel karwei om ervoor te zorgen. Meestal moet je iemand aanduiden die de taak krijgt om de planten regelmatig van water te voorzien. Heb je zelf geen groene vingers? Geen probleem, want er bestaan nu ook smart device bloempotten.

De slimme bloempot geeft zichzelf water wanneer de planten het nodig hebben. Hij houdt daarnaast ook de gezondheid van de planten in de gaten. Zo krijg je een tekstberichtje wanneer ze een nieuwe lading kunstmest nodig hebben.


6. Een slimme pen

Ook al eens meegemaakt dat je notities van een bepaalde vergadering niet meer terugvindt? Erg frustrerend, maar er bestaat een slimme pen die een back-up van je notities naar je smartphone of computer stuurt. Met dit smart device raak je dus nooit meer je notities kwijt!

‘Equil Smart pen 2’ heeft ook een geheugen van 10.000 bladzijden voor het geval je geen Wifi-verbinding hebt. op het moment dat je aan het noteren bent. Volledig opgeladen kan je er acht uur mee schrijven.


7. Een slimme luchtverfrisser

De luchtkwaliteit kan wel eens sterk achteruit gaan wanneer er op kantoor hard gewerkt wordt. Ook daar bestaat een smart device voor. De ‘Foobot Air Quality Monitor’ houdt je op de hoogte van de luchtkwaliteit met gegevens over vervuiling, temperatuur en vochtigheid. Door de monitor te verbinden met het internet kan je ook meteen vragen om actie te ondernemen wanneer bepaalde grenzen overschreden worden.


8. Een slim deurslot

Je hoeft voortaan geen sleutels meer te laten bijmaken wanneer nieuwe medewerkers in je zaak starten. Met smart locks of een slim deurslot kan je de deur openen en sluiten via een applicatie op je smartphone. Je deelt de digitale sleutel vervolgens met iedereen die toegang moet hebben.

Aan de buitenkant van de deur zal niemand zien dat je een Smart Lock hebt. Met 'August Smart Lock' kan je zelfs vanuit je luie zetel de deuren van het kantoor openen en sluiten. Mocht je je smartphone verliezen, dan kan je nog altijd via een toetsenbord met een cijfercode binnen geraken.


Verder kunnen ook smart doorbells handig zijn op kantoor. Met een slimme deurbel zie je altijd wie er voor de deur van jouw kantoor staat voor je hem of haar binnenlaat. Zo krijg je nooit ongewenste gasten over de vloer


Met Business Flex precies wat je nodig hebt! Met dit pakket op maat beschik je altijd over een onbeperkte internetverbinding met een optimale wifi-ervaring, naast een mobiel abonnement.

Ontdek Business Flex nu meteen!

Is dit nog niet genoeg voor jou? Geen probleem! Combineer Business Flex met onbeperkt bellen vanaf een vaste lijn, toegang tot de Pickx-toepassing en zelfs het bouwen van je eigen professionele website met Bizz Online.

Proximus Business

  

Andere artikels van Proximus Business
Hulp nodig?

Vragen over ons aanbod?

Een expert staat voor u klaar