×
×

De voordelen van een simkaart in uw wagen

door Proximus Bizz teamLaat je inspireren22/07/2016

De voordelen van een simkaart in uw wagen
Door een simkaart onder de motorkap te steken, wordt het een fluitje van een cent om de wagen met het internet te verbinden via een 3G- of 4G-verbinding, net zoals bij een smartphone. En dan worden een heleboel interessante zaken mogelijk. Meer en meer autofabrikanten voorzien daarom een sim in de auto’s die ze tegenwoordig bouwen.

Waar is de auto?

Stel dat u uw wagen heeft geparkeerd in een stad die u niet kent en u vindt hem niet meer terug. Een app op uw smartphone maakt dan contact met uw auto en gidst u naar uw parkeerplaats. Daar hoeft het niet bij te blijven. Als ondernemer kan u de bedrijfswagens uitrusten met een simkaart. Zo heeft u een perfect overzicht van waar uw collega’s zich bevinden.

Handig om bijvoorbeeld het tijdstip van aankomst beter in te schatten bij een klantenbezoek of waar en wanneer u het snelst een dringende vergadering plant met uw medewerkers. Communiceren met uw auto maakt ook extraatjes mogelijk: op afstand de airconditioning aan zetten of controleren of u wel zeker de ramen en deuren hebt vergrendeld. 

Vriend van de gps

Een simkaart is de ideale compagnon voor het ingebouwde gps-systeem van de wagen. Via het internet haalt uw gps online verkeersinformatie binnen. Zo bent u perfect op de hoogte van files, wegenwerken en ongevallen en krijgt u altijd de kortste of snelste route voorgeschoteld. Gevolg: minder tijdverlies onderweg! Wilt u daarnaast ook treininfo of vluchtinfo? Of de weersverwachtingen? Ook die kunnen probleemloos binnengehaald worden.

Werken in de auto

Het Nieuwe Werken, iedereen heeft er de mond van vol. En terecht! Als u altijd aan uw online werkdocumenten kan, dan plant u zelf uw werkdag. Een simkaart maakt die documenten ook vlot beschikbaar in de auto. Zo vult u de verloren rij-uurtjes op met het opmaken van een offerte, uitschrijven van teksten, ... Natuurlijk niet als u zelf aan het stuur zit. De auto met simkaart is een reden te meer om te kiezen voor carpoolen!    

Ongeval

Verschillende fabrikanten voorzien al systemen waarbij de wagen automatisch contact opneemt met een callcenter bij een ongeval. Zelfs op de meest afgelegen wegeltjes en als u gewond bent en niet meer zelf kunt bellen, worden de hulpdiensten op de hoogte gebracht. Uw gps-coördinaten worden dan meteen mee doorgestuurd. Dat callcenter kan gelukkig ook voor meer aangename zaken ingeschakeld worden. Zoekt u een nabijgelegen restaurant? Of een bepaalde winkel? De operator helpt u op weg. 

Tijd voor onderhoud

De simkaart stuurt ook regelmatig onderhoudsgegevens door naar uw garagist. Als het tijd is voor een onderhoud, wordt hij automatisch verwittigd en neemt hij zelf contact met u op. De garagist heeft dan meteen ook zicht op het werk dat hij voor uw wagen moet doen. De diagnostische informatie zit immers al in zijn computer. 

Muziek, maestro

En uiteraard zorgt de simkaart natuurlijk ook voor entertainment in de wagen. Via muziekstreamingdiensten heeft u bijvoorbeeld toegang tot miljoenen liedjes die u in uw wagen kunt streamen, net zoals u dat thuis of onderweg gewend bent. 

Meer nieuws over:

  • Geconnecteerd auto
  • muziek
  • Het nieuwe werken

Nieuws filtering op :

Ander nieuws

Contact

Onze Bizz Experts staan steeds tot uw dienst. Kies zelf hoe u contact met ons wil opnemen.

  • Bel een Bizz Expert op 0800 22 500Ma - za : 08:00 - 22:00

  • Chat met een Bizz Expert via deze site

    Chat met een Bizz Expert via deze sitemomenteel niet beschikbaar

Contact

Vragen over ons aanbod?

Een expert staat voor u klaar