×
×

Uw website beter vindbaar dankzij SEO

door Proximus Bizz teamLaat je inspireren03/12/2015

Uw website beter vindbaar dankzij SEO
Uiteraard heeft u als onderneming een eigen website, daar valt tegenwoordig niet meer aan te ontsnappen. Maar hoe zorgt u ervoor dat er zoveel mogelijk surfers de weg naar uw webpagina vinden? Met een techniek die SEO heet, krijgt u dat voor mekaar.

SEO staat voor Search Engine Optimization, of de kunst om websites zo goed mogelijk zichtbaar te maken voor zoekmachines op het internet, wat in de praktijk vooral neerkomt op Google. Als surfers een zoekopdracht intikken bij Google, zal de site een lijst van websites terugsturen waarvan ze vermoedt dat deze aan de zoekopdracht zullen voldoen. Hoe hoger uw website in deze ranglijst staat, hoe groter de kans dat surfers er zullen naar doorklikken.

Het algoritme dat Google hiervoor gebruikt en dat bepaalt waar uw site zal eindigen in de lijst, is zéér complex. Toen het internetbedrijf pas begon, telde het vooral het aantal links dat andere websites naar uw site legden, maar dat criterium is al lang niet meer het enige dat wordt gebruikt. Google probeert nu ook de kwaliteit van de informatie te bepalen, door uw site te ‘lezen’. Het gebruik van bepaalde sleutelwoorden is daarbij van belang, maar ook bijvoorbeeld hoeveel procent van de surfers vanuit uw site doorklikken naar een andere site, hoe snel uw website inlaadt en hoeveel unieke content u aanbiedt (in tegenstelling tot teksten die ook elders te vinden zijn). Er zijn letterlijk honderden factoren die meespelen en die veranderen ook regelmatig.

Regelmatig unieke content toevoegen
De juiste sleutelwoorden bepalen die mensen waarschijnlijk zullen intikken als ze naar een site als de uwe op zoek zijn, is alvast erg belangrijk in dit proces. Probeer daarbij sleutelwoorden in uw teksten te gebruiken die uniek zijn voor uw bedrijf en die te breed noch te specifiek zijn. Gebruik bv. niet “Afrika”, maar “Beste safari’s in Kenia” en focus op zinnen, niet enkel kernwoorden. Ook de frequentie waarmee u schrijft, telt mee. Eenmaal een pagina maken over een zeer specifiek onderwerp, zal u waarschijnlijk niet helpen. Regelmatig goede content toevoegen, wel.

Het belang van sleutelwoorden
Ook waar u ‘uw’ unieke sleutelwoorden gebruikt, heeft zijn invloed. Gebruik ze dus, naast de doorlopende tekst, ook zo mogelijk in de titel, de domeinnaam, de omschrijving, de paginatitels enzovoort. Weet ook dat verborgen teksten en koppelingen (een techniek die vroeger veel gebruikt werd om hoger te eindigen in zoeklijsten) tegenwoordig afgestraft worden. Het is, ten slotte, niet nodig dat u uw site zelf aanmeldt bij Google om deze kenbaar te maken. De beste manier om de zoekgigant ze snel te laten vinden, is er voor te zorgen dat andere sites naar u linken.

Volg de gids
Het bepalen van een goede SEO-strategie voor uw website is vaak specialistenwerk. Het is ook niet iets dat u eenmalig afhandelt, maar een proces dat regelmatig bijgehouden moet worden. Voor wie zich in deze materie wil verdiepen, heeft Google een uitstekende gratis handleiding in de aanbieding. U kunt deze downloaden door te zoeken (hoe anders?) op “Google SEO Guide”.

Nieuws filtering op :

Ander nieuws

Contact

Onze Bizz Experts staan steeds tot uw dienst. Kies zelf hoe u contact met ons wil opnemen.

  • Bel een Bizz Expert op 0800 22 500Ma - za : 08:00 - 22:00

  • Chat met een Bizz Expert via deze site

    Chat met een Bizz Expert via deze sitemomenteel niet beschikbaar

Contact

Vragen over ons aanbod?

Een expert staat voor u klaar