Jouw bedrijf beveiligen tegen alle online gevaren: zo doe je dat

Gepubliceerd op 23/12/2022 in Tech, tips & tricks

Als zaakvoerder of zelfstandige weet je hoe belangrijk het is om je bedrijf zo goed mogelijk te beschermen tegen phishing, malware, hacking of het verlies van belangrijke gegevens en documenten. Maar hoe pak je dat nu juist aan? We geven je onze beste tips.

Jouw bedrijf beveiligen tegen alle online gevaren: zo doe je dat

1. Een goede houding van je medewerkers

Alles begint bij de juiste ingesteldheid van je werknemers. Je kan als bedrijf nog zo je best doen om je ICT te beveiligen, als je medewerkers “12345678” als wachtwoord gebruiken, heeft dat weinig nut. Een goed wachtwoord moet lang genoeg zijn, uit letters, cijfers en speciale tekens bestaan en geen herkenbare gegevens bevatten zoals je naam of geboortedatum.

Ook is het een goed idee om je wachtwoorden een keer per jaar of zelfs maandelijks te veranderen. Dat is natuurlijk makkelijk gezegd, maar hoe onthoud je al die wachtwoorden dan nog? Daarvoor kan je een password manager gebruiken. Het is dus een goed idee om al je werknemers een workshop te geven rond cyberbeveiliging, waarin ze met al deze zaken leren werken.


2. Draag zorg voor je materiaal

Steeds meer mensen werken met een laptop of vanop hun smartphone of tablet. Dat heeft zowel voor- als nadelen. Enerzijds zijn ze makkelijker te beveiligen als het om bedrijfstoestellen gaat, omdat je al deze apparaten op dezelfde manier kan instellen en koppelen aan de nodige beveiligingssoftware. Zo kan je bedrijfsgevoelige gegevens laten versleutelen met programma’s zoals VeraCrypt, BitLocker, Safeboot of Folder Lock. Zijn het geen bedrijfstoestellen, dan is dat moeilijker omdat je je medewerkers niet kan verplichten bepaalde software te installeren op hun privétoestel en je dit als werkgever ook niet zomaar kan controleren.

Anderzijds is het nadeel van al die draagbare toestellen, dat ze makkelijker gestolen worden of verloren raken. Als jouw medewerker zijn laptop, tablet of smartphone verliest op de trein, bestaat de kans dat jouw gevoelige data in de verkeerde handen valt. Ook dieven hebben het vaak gemunt op deze toestellen om zo aan gevoelige informatie te geraken.


3. Gebruik een antivirus en firewall

Je kan nog zoveel zorg dragen voor je materiaal en je gegevens, als hackers het op jouw bedrijf gemunt hebben, ben je maar beter goed beschermd. Zorg dus dat elk bedrijfstoestel voorzien is van een antivirusprogramma en firewall. Norton360 Security biedt de meest volledige bescherming voor al je toestellen, van computer tot smartphone en tablet. Je bewaart je belangrijke documenten in een beveiligde cloud, kan ouderlijk toezicht inschakelen én maakt gebruik van een password manager.

Daarnaast kan je als Proximus-klant kiezen voor Secure Net, een extensie waarmee je in één muisklik beveiligd bent tijdens het surfen op het Proximus-netwerk, zowel via ethernet, wifi als mobiel. Je hoeft geen app of software te installeren op je toestellen en bent toch goed beschermd tegen malware, phishing, gevaarlijke websites en ransomware tijdens het surfen. Bovendien heeft de extensie geen invloed op de snelheid en kwaliteit van jouw internetverbinding.

Met een combinatie van Norton360 Security en Secure Net mag je er zeker van zijn dat jouw bedrijfsgegevens niet gelekt of gestolen worden en je geen slachtoffer wordt van diefstal via bankgegevens.

Haal nu Norton Security in huis en beveilig alle apparaten van je bedrijf tegen mensen met kwade bedoelingen.

Kies voor Norton!

Proximus Business

  

Andere artikels van Proximus Business
Hulp nodig?

Vragen over ons aanbod?

Een expert staat voor u klaar