AntiVirus, VPN en password manager: ontdek Norton

Gepubliceerd op 08/12/2021 in Tech, tips & tricks

Tegenwoordig is het belangrijker dan ooit om goed beschermd te zijn op het internet. Virussen, hacking, ransomware: er zijn veel bedreigingen voor jou en je bedrijf op het web. Gelukkig biedt Norton een reeks handige producten om jezelf en je persoonlijke gegevens te beschermen.

AntiVirus, VPN en password manager: ontdek Norton

Surfen op het internet kan jammer genoeg gevaarlijk zijn. Met virussen en allerlei vormen van hacking raak je snel in een lastig parket verzeild, vooral als je je eigen zaak hebt. Je wil toch niet dat mensen met kwade bedoelingen je gegevens en die van klanten in handen krijgen?

Gelukkig heeft Norton Security een reeks producten waarmee je je bedrijf kan beschermen. Antivirus, antispam, antiphishing, ouderlijk toezicht, identiteitsbescherming: het is er allemaal. Lees meer over alle producten van Norton.

1. Norton AntiVirus

Het belangrijkste product van Norton is natuurlijk een antivirus. Die beschermt zowel je computer als mobiele apparaten. Afhankelijk van het abonnement dat je kiest, kan Norton Security tot 5 apparaten tegelijk beschermen. Een antivirus beschermt je tegen virussen en alle andere online bedreigingen.

Hoe werkt het? Norton AntiVirus gebruikt Machine Learning om te bepalen of een bestand veilig is of niet, zelfs als het voor de eerste keer wordt gescand. Daarnaast maakt Norton ook gebruik van zogenaamde "emulatie" om online bedreigingen aan het licht te brengen. Concreet betekent het dat Norton elk bestand op een virtuele computer uitvoert om te bepalen of het al dan niet gevaarlijk is voor jouw bedrijf.

Dat gebeurt in milliseconden zodra je iets van het web downloadt. Met andere woorden, alles wat je op het internet doet, wordt gecontroleerd om ervoor te zorgen dat jij, je bedrijf en je klanten worden beschermd.


2. Norton antispam

Of het nu privé of zakelijk is, je verstuurt en ontvangt dagelijks waarschijnlijk veel e-mails. Er circuleren echter veel virussen en andere zwendelpraktijken dankzij e-mails. Iedereen ontvangt spam: ongevraagde of ongewenste commerciële e-mails die onze inbox vervuilen en ervoor zorgen dat we de echt belangrijke e-mails missen.

Gelukkig biedt Norton een antispamoplossing. Het principe is eenvoudig: Norton filtert alle e-mails die je ontvangt en verwijdert alle spam en andere ongewenste mail om zo belangrijke e-mails onder de aandacht te brengen. Deze functie is bovendien standaard geactiveerd, dus je hoeft niets te configureren of te installeren. Dat betekent dat je bedrijf veilig is voor alle scams, virussen en Trojan horses die vaak in spam zitten.

Overtuigd door de bescherming van Norton ? Ontdek het aanbod van Norton bij Proximus!


3. Norton antiphishing

Phishing is een andere internetplaag die nauw verwant is aan spam. Het is een frauduleuze praktijk die erop gericht is alle persoonlijke gegevens van het slachtoffer te recupereren: paswoorden, gebruikersnamen, bankgegevens, enz. Hoe werkt het? Via frauduleuze e-mails of pop-upvensters die worden geopend terwijl jij op het internet surft.

Deze bedreiging is nog groter als je een bedrijf runt want je gegevens zijn dan nog waardevoller. Maar met Norton, hoef je je geen zorgen te maken. Norton voorkomt dat je toegang krijgt tot phishingsites die je gegevens kunnen stelen, zich als jou kunnen voordoen of malware op je apparaten kunnen installeren.


4. Ouderlijke controle van Norton

In 2021 surfen onze kinderen al op steeds jongere leeftijd op het internet. Ook zij moeten beschermd worden tegen beelden die hen zouden kunnen shockeren. Daarom biedt Norton ook ouderlijk toezicht om jou gemoedsrust te geven wanneer je kinderen de computer of het tablet van het gezin gebruiken. Je kan een maximale schermtijd instellen, bepaalde sites of toepassingen blokkeren, je kinderen lokaliseren via GPS en zelfs tijden instellen waarop ze op het internet mogen surfen. Natuurlijk bescherm je ze hiermee ook tegen virussen en andere webbedreigingen.


5. Password Manager

Heb je moeite om al je wachtwoorden te onthouden? Dat is normaal. Met sociale netwerken, mailboxen, bankcodes, etc zijn er een heleboel dingen om te onthouden. Het is ook absoluut cruciaal voor je privéleven en je zaken dat je wachtwoorden geheim blijven. Norton is er om te helpen. Met de Password Manager slaat Norton al je wachtwoorden, creditcardgegevens en andere online verificatiegegevens op.

Je hoeft maar één wachtwoord te onthouden: het wachtwoord dat je toegang geeft tot het Norton backupcentrum waar al die codes worden opgeslagen. Een wachtwoordmanager is dus de beste manier om alle codes op te slaan en het is veel efficiënter dan alles op te schrijven op een stuk papier.

Om je wachtwoorden volledig te beveiligen, biedt Norton bovendien tweestapsverificatie voor toegang tot je wachtwoordbeheer. Norton kan je vragen je vingerafdruk, een specifieke PIN-code of een antwoord op een beveiligingsvraag te geven om toegang te krijgen tot je persoonlijke gegevens. Ten slotte is deze wachtwoordmanager heel eenvoudig te configureren: tijdens het surfen vraagt Norton je telkens of je een gebruikt wachtwoord wil bewaren.


6. Browserbescherming

Op het internet is het soms moeilijk om te bepalen of een site betrouwbaar is. Norton kan dat voor jou doen. De functie Scam Insight vertelt je of een website betrouwbaar is en of je er zonder risico persoonlijke informatie kan invoeren.


7. Smartphone tracking

Ben je je smartphone kwijt of is hij gestolen? Dat is vreselijk, maar Norton kan je helpen om hem terug te vinden. Norton heeft namelijk een functie voor smartphone tracking. Met slechts een paar klikken weet je precies waar je smartphone of tablet is. Bovendien werkt het voor zowel Android- als iOS-apparaten. Deze functie is essentieel omdat je mobiele apparaten veel vertrouwelijke informatie bevatten. Het zo snel mogelijk terugvinden van je gestolen smartphone is dan de hoogste prioriteit.


8. Optimalisatie van je computer

Naast jouw veiligheid en die van je bedrijf, is Norton ook begaan met je comfort. Norton optimaliseert daarom de prestaties van je computer door het vermogen ervan te herstellen, het opstarten te versnellen en de algehele prestaties te verbeteren, zodat jij onder de best mogelijke omstandigheden je werk kan doen.


9. Automatische updates

Elke dag worden virussen en andere malware sterker. Elke dag bedreigen nieuwe gevaren je bedrijf. Daarom werkt Norton de beveiliging elke 5 tot 15 minuten bij om je bedrijf veilig te houden. Het belangrijkste is dat deze updates automatisch worden uitgevoerd zonder dat jij wordt gestoord tijdens het werk. Zo mag je er zeker van zijn dat je beschermd bent tegen alle nieuwe bedreigingen die op het internet opduiken.


Ben je overtuigd door de producten van Norton? Bescherm je bedrijf dan nu tegen alle bedreigingen op het internet met een abonnement van Norton bij Proximus. Je geniet van alle vermelde producten en beveiligingen om je gegevens en die van je klanten te beschermen.

Ontdek Norton Security nu meteen!

Proximus Business

  

Andere artikels van Proximus Business
Hulp nodig?

Vragen over ons aanbod?

Een expert staat voor u klaar