Veilig bellen in de auto: zo doet u dat

Gepubliceerd op 05/07/2018 in Laat je inspireren

Bellen achter het stuur is niet alleen strikt verboden, het is vooral ook levensgevaarlijk. En dat terwijl er zoveel goede oplossingen bestaan om handsfree te telefoneren. We zetten de mogelijkheden voor u op een rij.

Veilig bellen in de auto: zo doet u dat

  1. Draadloos oortje

    De bluetooth-headset draait al heel wat jaartjes mee, maar is en blijft een uitstekende manier om in het verkeer veilig te bellen: eenvoudig in het gebruik en zeer betaalbaar. De Plantronics Explorer 500 heeft u bijvoorbeeld al voor € 49,99.

    Een inkomend gesprek neemt u met één druk op de knop aan en om een contactpersoon te bellen volstaat een eenvoudige stemopdracht via Siri (iPhone) of Google Now (Android). Een voordeel van dit soort oortjes is dat u ze niet alleen in de auto kan gebruiken, maar evengoed op kantoor of een andere plek.

  2. Op de zonneklep

    Een alternatief voor het bluetooth-oortje zijn de carkits die u over de zonneklep schuift, zoals de Jabra Drive (€ 49,99). De functionaliteit is vergelijkbaar, met het verschil dat u uw gesprekspartner via de ingebouwde luidspreker hoort. Er zit doorgaans ook een iets grotere batterij in, zodat u het gadget minder snel hoeft op te laden.

    Handig: eenmaal gekoppeld aan uw mobiele telefoon zal de carkit automatisch verbinding leggen zodra u binnen bereik bent. U heeft er met andere woorden nauwelijks omkijken naar. Een fijne extra is dat u vanaf de smartphone muziek kan streamen naar deze Jabra. Met de volgende oplossing lukt dat ook, alleen klinkt dat nog vele malen beter.

  3. Opbouw-carkit

    Een trapje hoger op de carkitladder vinden we de Parrot MKi9200 (€ 209). Dit apparaat laat u niet alleen handenvrij telefoneren, maar maakt het ook mogelijk om de liedjes van uw mp3-speler (of smartphone) af te spelen via de luidsprekers van uw autoradio. U bedient de muziekspeler vervolgens met een kleine draadloze afstandsbediening die op het dashboard wordt bevestigd en een (afneembaar) kleurenscherm dat zelfs de albumhoesjes toont.

    Andere troeven zijn de dubbele microfoon met ruisonderdrukking en de spraakherkenning waar geen leerfase aan te pas komt. Wie een beetje technisch aangelegd is, kan de MKi9200 zelf inbouwen. Lijkt uw rechterhand daarentegen op uw linker, dan passeert u best even bij een installateur.

  4. In het navigatiesysteem

    Bent u niet alleen op zoek naar een carkit, maar toevallig ook naar een nieuw navigatiesysteem? Weet dan dat u met een toestel als de TomTom Go 520 twee vliegen in één klap slaat.

    Eenmaal via bluetooth met uw smartphone verbonden kan u handenvrij telefoneren via de luidspreker en microfoon van de TomTom. Het toestel toont bovendien de sms’jes en andere smartphoneberichtjes die u ontvangt en leest die desgewenst ook voor, zodat u uw aandacht bij het verkeer kan houden. Richtprijs: € 229,95.

Johan

Proximus-schrijver.

Andere artikels van Johan
Hulp nodig?

Vragen over ons aanbod?

Een expert staat voor u klaar