6 gratis tools om een webshop te bouwen

Gepubliceerd op 17/02/2021 in Tech, tips & tricks

Bied internetgebruikers een webshop aan op je site en boost zo de verkoop van je producten en diensten. Dat is makkelijker gezegd dan gedaan, want hoe begin je daaraan en hoe zorg je ervoor dat je webshop goed werkt zonder dat het je stukken van mensen kost? Wij stellen je graag deze 6 gratis tools voor:

6 gratis tools om een webshop te bouwen

Je eigen webshop openen is een efficiënte manier om de verkoop van je producten en diensten te boosten. Zo kunnen internetgebruikers makkelijk online shoppen via je website, zonder naar de fysieke winkel te moeten gaan. Daarbij is het wel belangrijk om een webshop te creëren die functioneel is, makkelijk te gebruiken en je ook geen fortuin kost. Gelukkig bestaan er verschillende gratis tools waarmee je aan de slag kan gaan.


1. Prestashop

Prestashop is de meest gebruikte gratis tool in Frankrijk. Hij biedt dan ook alle essentiële functies voor een goede online winkel: uitgebreide personalisering aan de hand van verschillende thema’s, inhoud en producten delen via sociale media, de mogelijkheid om je klantenrelaties te beheren en zelfs een webshop in meerdere talen oprichten. Het enige nadeel : de webshops van Prestashop zijn niet echt geoptimaliseerd voor SEO en veel plug-ins zijn betalend.

Houd er ook rekening mee dat dit een te downloaden software is. De tool helpt je met het creëren van een webshop door de hosting en de domeinnaam aan te bieden. Het is dus niet echt ideaal als je al een website hebt waaraan je een webshop wil toevoegen.


2. WooCommerce

WooCommerce is perfect als je al over een website in Wordpress beschikt. WooCommerce is namelijk een plug-in van WordPress die je heel makkelijk installeert en gebruikt. Hij is zeer geschikt voor kleine webshops, dus als je het groots ziet, is dit niet de tool voor jou. Toch is het een zeer complete plug-in met functies zoals online betalingen, bezorgdiensten, sociale media, advertenties, etc.

Daarnaast heb je ook de plug-in Jigoshop die wereldwijd op dezelfde manier werkt als WooCommerce en ook geïnstalleerd kan worden op een Wordpress-website.


3. Shopify

Shopify is zonder twijfel wereldwijd de meest bekende tool op deze lijst. Waarom? Shopify is zeer eenvoudig in gebruik. Je kiest een visueel thema voor je online winkel dat je naar wens kan aanpassen en dat is het. Bovendien zijn deze thema’s geschikt voor alle mogelijke toestellen zoals computers, smartphones en tablets.

Via een simpel drag-and-drop-systeem voeg je elementen toe aan je webshop. Je hebt geen computertechnische kennis nodig, in slechts enkele minuten bouw jij je hele online winkel. Daarnaast biedt Shopify ook SEO-functies aan om de SEO van je webshop te boosten. Qua betaalmogelijkheden biedt Shopify instant creditcardbetalingen om allerlei problemen te voorkomen. Tot slot heeft Shopify ook een app waarmee je overal en altijd je webshop kan beheren.


4. Ecwid

We hadden het al over Wordpress en WooCommerce, maar er bestaan ook gelijkaardige plug-ins voor andere platformen waarmee je websites kan maken, zoals bijvoorbeeld Wix. Als je site werkt met het CMS-systeem Wix, kan je kiezen voor de plug-in Ecwid die over het algemeen dezelfde functies biedt als WooCommerce.

Met de gratis versie kan je tot maximaal 10 verschillende producten te koop aanbieden. Heb je meer nodig, dan moet je je abonneren op de betalende versie om onbeperkt producten te verkopen. Je krijgt er bovendien ook tal van andere functies bij, zoals toegang tot rapporten en statistieken van de verkoopcijfers. Ecwid is daarnaast ook beschikaar voor Weebly, Squarespace et Joomla.


5. Mozello

Mozello is ook een zeer betrouwbaar platform voor het bouwen van een webshop. Je kan zelf een template kiezen die je bevalt en die vervolgens personaliseren om je te onderscheiden van andere webwinkels. Met de gratis versie kan je slechts 5 producten te koop aanbieden, maar je geniet wel van heel wat interessante functies zoals socialemediamanagement, uitgebreide statistieken en SEO-optimalisatie.

Als je kiest voor de betalende versie (6 of 12 euro per maand) kan je je eigen domeinnaam kiezen voor je webshop en plaats van de standaardlink naam.mozello.com. Na het betalen van een maandelijkse bijdrage, kan je ook meer verschillende producten verkopen.


6. ePro Shopping

Dit platform is in de eerste plaats bedoeld voor kleine bedrijven. In tegenstelling tot de andere tools hierboven, kan je bij de gratis versie van ePro Shopping tot wel 200 verschillende producten verkopen in ruil voor 3 procent commissie op alle transacties. En dat is nog niet alles, de gratis versie biedt ook veilige hosting, SEO-optimalisatie, 4 betaalmogelijkheden en de optie om promoties of productvariaties in te geven. Als je kiest voor de betalende versie, betaal je minder commissie en kan je nog meer producten verkopen. Bovendien krijg je dan een eigen domeinnaam.


Je hebt nu heel wat mogelijke tools om aan de slag te gaan met je eigen webshop. Dat zal ongetwijfeld vele deuren voor je openen en de groei van je bedrijf enorm stimuleren. De tools bieden gratis en betalende versies aan, maar vroeg of laat heb je waarschijnlijk toch de meer professionele, betalende versie nodig.


Wist je dat je ook kan starten met een webshop zonder zelf ook maar één vinger te moeten uitsteken? Dat kan heel eenvoudig met Bizz Online! Wij verzorgen je website van A tot Z, responsief én geoptimaliseerd voor SEO. Bovendien zetten we gratis je eigen webshop voor je op.

Ontdek Bizz Online nu meteen!

Bovendien bieden wij je ook veilige hosting op onze Belgische servers van Proximus, een professioneel mailadres, een Google My Business-account en je eigen domeinnaam.

Start Like A Pro

Start je eigen zaak met deskundig advies, interessante links en suggesties voor tools!

Andere artikels van Start Like A Pro
Hulp nodig?

Vragen over ons aanbod?

Een expert staat voor u klaar