Hoe vindt u een geschikte freelancer?

Gepubliceerd op 07/06/2018 in Laat je inspireren

Hoe vindt u een geschikte freelancer?

We evolueren steeds meer naar een freelance-economie, dat is niet verwonderlijk als u de voordelen op een rijtje zet. Maar waar vindt u die freelancers?

Waarom freelancers?

Freelancers zijn flexibel en snel inzetbaar. Ze zijn ook goed in hun job omdat ze veel ervaring hebben bij verschillende opdrachtgevers. Ze zetten zich steeds 100% in, omdat ze zich voortdurend opnieuw moeten bewijzen. Bovendien is het nuttig om eens een frisse blik binnen te halen die problemen op nieuwe manieren oplost.

Waar vindt u ze?
 • CreativeSkills.be

  Hier vindt u zo’n 25.000 creatieve, technische en management profielen. Zij zijn op zoek zijn naar opdrachten in de creatieve industrie: de communicatiesector, de reclamesector, bij een startup of als u mobiele apps, websites en zelfs VR-toepassingen wil ontwikkelen. Net zoals op een gewone jobsite moet u betalen voor het posten van een freelance-opdracht. 

 • Freelancer.be

  Freelancer.be heeft meer dan 8.700 freelancers opgelijst en ruim 8.800 opdrachten. Een opdracht plaatsen gaat snel en is gratis, volgens de site ontvangt u daar gemiddeld zo’n acht reacties op. Van elke kandidaat krijgt u een CV met portfolio en referenties. Ook hier gaat het soort opdrachten zeer breed, van websites bouwen over apps ontwikkelen tot vertaalwerk en copywriting.

 • IkZoekEenFreelancer.com

  IkZoekEenFreelancer bestaat al meer dan tien jaar. U kunt hier een freelancer zoeken op basis van de opdracht die u hem of haar wil toevertrouwen of zoeken op trefwoorden (“Antwerpen” bijvoorbeeld). Ook deze site is gratis. 

 • FreelanceNetwork.be

  FreelanceNetwerk bevat een database met meer dan 28.000 freelancers en bijna 24.000 opdrachten. Het stramien is gelijkaardig met de andere sites: opdrachtgevers snuisteren tussen potentiële kandidaten of posten actief opdrachten. Die opdrachten zijn enkel zichtbaar voor freelancers met een betalend abonnement.

 • Opdrachten.be

  Opdrachten.be is een van oorsprong Nederlandse site die opdrachtgevers en freelancers samenbrengt. De meeste diensten zijn hier, net als bij de andere sites, gratis voor de opdrachtgevers. En ook hier is het dienstenaanbod zeer breed: van boekhouders en vertalers, over grafisch vormgever en webdesigners tot softwareontwikkelaar en communicatieprofessionals.

 • Sociale Media

  Uiteraard kan u ook sociale media inzetten om een freelancer op de kop te tikken, Facebook bijvoorbeeld. Of LinkedIn, al kan u hem of haar dan enkel rechtstreeks mailen met een betalend account. Vaak vindt u via LinkedIn echter ook wel andere manieren om hen te benaderen. Natuurlijk zijn er ook heel wat freelancers actief op Twitter. Het voordeel daar is dat u ze met een simpele tweet kunt bereiken.

Johan

Proximus-schrijver.

Andere artikels van Johan

Categorieën

Hulp nodig?

Vragen over ons aanbod?

Een expert staat voor u klaar