Hou je boekhouding in balans

Gepubliceerd op 02/06/2020 in Start Like A Pro

Hou je boekhouding in balans

Zelfs voor doorgewinterde ondernemers is het vaak lastig: de boekhouding. Niemand houdt van facturen opmaken, bonnetjes plakken of zorgen dat al je stukken elk kwartaal weer op tijd bij de boekhouder toekomen. Gelukkig zijn er handige online tools die je financiële administratie flink vooruithelpen. Een overzicht van de toppers.

Een goede greep op je financiën is essentieel voor succes. Dat geldt niet alleen voor grote ondernemingen, het gaat dubbel op voor starters. Wij begrijpen dat je je dag en nacht wilt concentreren op je activiteit - daarom werd je tenslotte ondernemer - maar een gezonde boekhouding is écht wel noodzakelijk om te slagen.

De klassieke papierwinkel is vaak monotoon en saai. Stukken gaan verloren, uitgaande facturen gaan te laat buiten en een vergissing is snel gemaakt. Dat lijken misschien kleine, ongevaarlijke problemen, tot je controle krijgt van de belastingdienst of merkt dat je cashflow onverklaarbaar opgedroogd is.

Online boekhoudprogramma’s doen ongeveer alles wat jouw accountant doet: kosten en opbrengsten bijhouden, facturen automatisch versturen, btw aangeven, kostennota’s maken… Alles wat je uiteindelijk op je belastingaangifte zal zien.

Met onderstaande programma’s kan je een hoop tijd vrijmaken, die je beter kan investeren in je zaak. Neem als starter voorsprong op de concurrentie en wordt een ‘digitally advanced small business’ met één van deze digitale tools.

1. Moneybird

Een Nederlands boekhoudpakket ‘dat met je meedenkt’. Het is snel en gebruiksvriendelijk en brengt alle aspecten van je boekhouding overzichtelijk samen. In principe kan je met deze tool je boekhouding helemaal zelf bijhouden, maar als je graag hebt dat je accountant meekijkt, geef je hem of haar gewoon toegang tot de data. De eerste twee maanden kan je het programma gratis gebruiken, nadien kies je tussen drie betalende formules.

Ontdek meer op: moneybird.nl

2. Accountable

‘De beste vriend van freelancers’ is uiteraard ook geschikt voor starters. Deze mobiele app garandeert gemoedsrust én een geoptimaliseerde belastingaangifte. Naast handige digitale tools om je kosten, facturen en btw-aangiftes bij te houden, kan je elk kwartaal ook een levende adviseur raadplegen voor strategisch advies.

Ontdek meer op: accountable.eu

3. Factuursturen

Sinds 2008 zorgde deze tool voor meer dan 14.549.771 verstuurde facturen. Je kan dit webprogramma grotendeels gratis gebruiken voor je facturatie en je bedrijfsadministratie, maar mits een kleine fee wordt de website ook toegankelijk via je smartphone. Het programma gaat iets verder dan de klassieke administratie, zo kan je ook je voorraad beheren en de uren van je werknemers registreren.

Ontdek meer op: factuursturen.be

4. Yuki

Het powerhouse onder de online boekhoudtools, dat nét ietsje verder gaat. De software is geschikt voor accountants zelf, de functionaliteit is dus erg uitgebreid. Yuki is een stuk slimme software dat je facturen automatisch herkent en verwerkt. In één oogopslag krijg je een duidelijk overzicht van waar je onderneming staat: je ziet alle openstaande taken en vragen, facturen die openstaan, werkpunten die je aandacht vragen… Over je hele klantenbestand heen. Met Yuki hou je heel je zaak volledig in de hand.

Ontdek meer op: yuki.be

Veel succes met je boekhouding!

Voor nog meer deskundig advies, interessante links of suggesties voor tools om je als Starter stap voor stap te begeleiden, kan je terecht op Start Like A Pro.

Start Like A Pro

Start Like A Pro

Start je eigen zaak met deskundig advies, interessante links en suggesties voor tools!

Andere artikels van Start Like A Pro

Categorieën

Hulp nodig?

Vragen over ons aanbod?

Een expert staat voor u klaar