Hoe kunnen visuele tools met artificiële intelligentie je bedrijf helpen groeien?

Gepubliceerd op 09/01/2023 in Tech, tips & tricks

De laatste jaren nam de ontwikkeling van artificiële intelligentie een hoge vlucht. De mogelijkheden worden steeds geavanceerder, krachtiger en meer gespecialiseerd. Maar heb je er ooit aan gedacht dat artificiële intelligentie en machine learning kunnen helpen bij de ontwikkeling van je bedrijf? We leggen het uit.

Hoe kunnen visuele tools met artificiële intelligentie je bedrijf helpen groeien?

Sinds enkele jaren werken steeds meer bedrijven aan de ontwikkeling van artificiële intelligentie (AI). Het is een tak van de computerwetenschap die zich richt op het bouwen van intelligente machines die taken kunnen uitvoeren waarvoor gewoonlijk menselijke intelligentie nodig is. En de inzet is groot: hoe beter artificiële intelligentie is ontwikkeld, hoe meer bedrijven het gebruiken om hun activiteiten te optimaliseren en de productiviteit te verhogen.

In de wereld van AI is er een tak die machine learning heet. Deze tak zorgt ervoor dat computers zelf kunnen leren door gebruik te maken van gegevens en algoritmen om zo de machines nog meer onafhankelijkheid te geven. Wist je dat deze technologieën ook ondernemers kunnen helpen? Hieronder leggen we uit hoe visuele tools met AI kunnen helpen bij de ontwikkeling van je bedrijf.


Visuele hulpmiddelen met artificiële intelligentie: wat is het?

Heb je ooit gehoord van Dall-E? Dat is een beeldgenerator die werkt met artificiële intelligentie dankzij een algoritme dat GPT-3 heet. Je beschrijft een beeld met woorden en Dall-E creëert een beeld vanuit het niets.

Dat is vrij revolutionair en bijzonder indrukwekkend. Zo is Dall-E in staat om :

  • Beelden genereren die op schilderijen lijken
  • Beelden genereren met mensen die niet bestaan
  • Beelden genereren van valse landschappen
  • Afbeeldingen maken die op strips lijken
  • Logo’s ontwerpen
  • 3D-voorstellingen van fictieve elementen maken
  • Realistische wijzigingen aanbrengen in bestaande beelden
  • Elementen toevoegen aan of verwijderen uit een bestaande afbeelding

De tool is open source, dat betekent dat iedereen het kan gebruiken en de resultaten zijn voor jou. Je mag de gegenereerde beelden dus in een professionele context gebruiken. Dat kan dus een echte aanwinst zijn voor je bedrijf.


De voordelen van visuele tools met AI voor je bedrijf

Dall-E werd hierboven al genoemd, maar er zijn nog andere open source visuele tools die gebruik maken van AI. Zo heb je bijvoorbeeld Stable DiffusionNieuw venster en MidJourneyNieuw venster.

Als je in de creatieve sector werkt, kan zo'n beeldgenerator dienen als een fenomenale bron van inspiratie. Een klant heeft je gevraagd het logo voor hun restaurant of winkel te maken? Gebruik de tool als eerste aanzet! Vertel de tool wat je klant als logo wil en het resultaat kan dienen als een eerste ontwerp. Je kan het dan herwerken of voor iets anders gaan, de keuze is aan jou.

Kortom, als je werkt op het gebied van visuele contentcreatie, kunnen visuele tools met AI je duidelijk helpen bij je dagelijkse werk. Ben je illustrator, graficus, ontwerper of architect? Dan kan je deze tools uittesten om je dagelijks werk te vereenvoudigen.

Om het dagelijkse werk in je bedrijf nog meer te vereenvoudigen, kies je voor Business Flex! Dit pakket voor professionals of bedrijven bevat alles wat je nodig hebt: internetaansluiting, mobiel abonnement, vaste lijn en zelfs toegang tot Proximus TV.

Ontdek Business Flex nu meteen!

Proximus Business

  

Andere artikels van Proximus Business
Hulp nodig?

Vragen over ons aanbod?

Een expert staat voor u klaar