5 signalen dat je website verouderd is

Gepubliceerd op 17/09/2018 in Inspiratie

5 signalen dat je website verouderd is

Hoe weet je of je website aan een update toe is? Da’s geen makkelijke vraag om te beantwoorden. De kans bestaat ook dat je zelf niet ziet dat je website verouderd is, net omdat je er te vaak naar kijkt. Maar het is natuurlijk wel belangrijk dat (potentiële) klanten je webstek appreciëren, want een ouderwets imago stoot klanten af en doet je omzet dalen. Deze 5 signalen betekenen dat je dringend een nieuwe website nodig hebt.

 1. Je website bevat foute info

  Mensen surfen niet zomaar naar een website. Klanten of prospecten die je webpagina bezoeken, zijn ergens naar op zoek. Dat kan vanalles zijn: prijzen of info over producten, openingsuren, je adres … Het is daarom cruciaal dat de informatie op je website up-to-date is. Check dus zeker of de houdbaarheidsdatum van je tekst en beelden nog niet overschreden is!
 2. Je website ziet er oud uit

  Over smaken en kleuren valt te discussiëren. Maar over minuscule lettertypes en gigantische witruimtes niet. 10 jaar geleden waren beeldschermen veel smaller dan vandaag. Als jouw design uit die periode stamt, dan zit je vandaag dus met een ouderwetse lay-out. En da’s niet alleen lelijk, maar ook onoverzichtelijk. Website vernieuwen, dus!
 3. Je website gebruikt geen nieuwe tools

  Vandaag kunnen websites véél meer dan vroeger. Neem nu de manier waarop jouw andere kanalen in je website geïntegreerd zijn. Vandaag kunnen onzichtbare blokjes software bijvoorbeeld het IP-adres van je bezoekers onthouden om hen later een boodschap te sturen op Facebook. Als zulke nieuwe tools in je website ingebouwd zijn, tenminste …
 4. Je website is niet mooi op mobiel

  Moderne websites hebben een aparte weergavemodus voor mobiele toestellen. Meer zelfs: ze zijn ‘mobile first’: nieuwe sites worden vaak eerst in hun mobiele versie ontworpen, en erna pas in de desktopversie. De reden? De meeste surfers gebruiken vandaag een gsm of tablet. En zeg nu zelf: hoe vervelend is een microscopische lay-out op je gsm-scherm?! Weten of je website mobielvriendelijk is? Er bestaat een handige test van Google.
 5. Je website zakt steeds verder weg in Google

  Herken je jouw webpagina in de vorige punten? Dan is de kans erg groot dat je verouderde website ook steeds verder wegzakt in Google, want de zoekmachine straft verouderde websites af. En doordat jouw pagina nooit meer op de eerste pagina getoond wordt, haal je natuurlijk ook geen nieuwe bezoekers en klanten meer binnen. Jammer voor je zaak! Zeker nu een nieuwe website vernieuwen echt niet zo duur of tijdrovend meer is …

Een verouderde website zorgt ervoor dat je veel klanten misloopt. Heeft jouw zaak een nieuwe website nodig?

Ontdek nu Bizz Online

Proximus Business

  

Andere artikels van Proximus Business

Categorieën

Hulp nodig?

Vragen over ons aanbod?

Een expert staat voor u klaar