10 speeddating-tips waarmee je zeker gaat scoren

Gepubliceerd op 14/08/2019 in Lifehacks

10 speeddating-tips waarmee je zeker gaat scoren

Ben je al dat swipen op Tinder een beetje beu en wil je liever echt menselijk contact? Dan moet je eens op speeddate gaan. Het concept is erg populair aan het worden. Misschien scoor je op het einde van de avond een echte date, maar weet wel dat je telkens maar enkele minuten tijd hebt om iemand te overtuigen. Daarom zijn hier tien tips die succes zullen verzekeren.

Eerst een belangrijke vraag voor wie het concept nog niet kent: wat is speeddating precies? Tijdens zo’n avond heb je eigenlijk een date met verschillende mannen of vrouwen. De vrouwen nemen elk plaats aan een tafel, terwijl de mannen bij de vrouwen aanschuiven. Wat volgt is een kort gesprek van enkele minuten, waarna een belletje rinkelt en de mannen naar een volgende tafel doorschuiven.

Op het einde van de avond duidt iedereen aan wie hij of zij nog wel eens zou willen ontmoeten. Is er een match? Dan volgt nadien misschien een echte date. In tegenstelling tot op Tinder heb je dus wel degelijk de kans om met elkaar te praten voor je op je notitieblaadje met een ouderwets potlood naar links of naar rechts swipet. Maar je moet dus wel meteen indruk maken. Met deze tien speeddating tips kan jij je perfect voorbereiden om zeker een date te scoren:

1. Denk na over de kleren die je wil dragen

Misschien was je sowieso al van plan om urenlang voor de spiegel te gaan staan, maar kleren kunnen wel degelijk het verschil maken bij zo’n eerste indruk. Trek in de eerste plaats iets aan waar je jezelf goed in voelt. Je kleren moeten immers uitdrukken wie jij bent. Maar hou ook in je achterhoofd dat bijna iedereen op zo’n speeddate ongeveer hetzelfde zal aantrekken, dus dit is je kans om er al meteen uit te springen.

Ga gerust voor iets modieus, of trek dat fancy kleedje aan dat je onlangs hebt gekocht. En mannen, kom alsjeblieft niet in dezelfde kleren als die waarmee je een hele avond in de zetel naar Netflix zit te kijken. Zo zou je meteen de indruk geven dat je voorkomen je eigenlijk niet interesseert.


2. Kom op tijd en blijf zo lang mogelijk

Net zoals bij een andere date moet je echt proberen om op tijd te zijn. Als de hele groep op jou moet wachten, dan krijg je meteen de stempel van een laatkomer, of iemand waar je niet op kunt rekenen. Kom zelfs gerust wat vroeger, dan heb je de tijd om de andere deelnemers al effe te observeren. En zo weet je misschien ook al aan welke tafel je nog net dat tikkeltje meer moeite gaat doen. Je zal je bovendien meer op je gemak voelen als je wat vroeger binnenwandelt.

Maak geen andere plannen meer die avond, zodat je zo lang mogelijk kunt blijven. Soms gaat een gesprek van vijf minuten als een eeuwigheid aanvoelen, maar bij enkele personen zal de tijd voorbijvliegen. Misschien heb je al meteen een klik met iemand, en dan kan je dat korte gesprek bij een drankje verderzetten.

En als je dan iemand ontmoet waarmee je na de speeddate contact wil houden, dan kunnen jullie elkaar meteen volgen op de sociale media. Met Epic stories heb je immers eindeloze data voor apps zoals Facebook, Instagram en WhatsApp.


3. Just smile!

Je grootste troef tijdens zo’n speeddate is je glimlach, dus toon die zo vaak als je kunt. Op die manier straal je positiviteit en geluk uit. Ook wanneer je meteen wil beginnen flirten, kan een mooie glimlach wonderen doen. Het verbergt ook de onzekerheid die je tijdens een speeddate ongetwijfeld zult voelen.


4. Hou het gesprek luchtig

Je hebt maar enkele minuten, dus begin niet over zware onderwerpen te praten. Je mag in geen geval de volledige tijd van het gesprek opeisen. Wanneer je partner iets leuks vertelt, mag je daar wel op ingaan, want zo toon je interesse.

Waarover je ook praat, er is één onderwerp dat je absoluut moet vermijden: je ex! Vergelijk het met een sollicitatiegesprek: dan ga je ook niet vertellen wat je bij je vorige werkgever allemaal niet leuk vond. Als je de hele tijd over je ex praat, geef je je date de indruk dat je nog niet helemaal over hem of haar heen bent.


5. Verkoop jezelf, maar schep niet op

Natuurlijk zal je jezelf effe kort moeten voorstellen, en benadruk dan zeker al je goede eigenschappen. Maar geef ook niet alles prijs. Als je partner na vijf minuten al het gevoel heeft alles over je te weten, dan is er geen reden om elkaar tijdens een eventuele date nog eens terug te zien.

Schep zeker niet op over jezelf! Een gesprek met iemand die vol is van zichzelf, is voor iedereen een echte afknapper. Zelfs als je een mooie job hebt en veel geld verdient, kan je die informatie beter nog niet uitspelen. Uiteindelijk wil je een date voor jezelf versieren, niet voor je bankrekening.


6. Stel niet altijd dezelfde vragen

Soms ontmoet je tijdens het speeddaten meer dan tien verschillende mannen of vrouwen, dus moet je vermijden om altijd dezelfde vragen te stellen. “Waar woon je? Wat zijn je hobby’s? Waar werk je?” Boring! Na een tijdje lijkt het alsof je een profiel op een datingsite aan het voorlezen bent. Zelfs Tinder is vaak veel origineler dan dat.

De beste gesprekken ontstaan gewoon, en soms heb je na vijf minuten niet eens een antwoord op de vragen hierboven gekregen. Da’s alvast een teken dat er een click is. Geloof ons, je zal zeker merken wanneer er tijdens een gesprek een connectie is. Op die momenten zal je amper moeten nadenken over de vragen die je wil stellen. Love is in the air!


7. Gedraag je zo relax mogelijk

Nog een manier om te testen of er sprake is van een match: je partner een beetje uit zijn of haar kot lokken. Begin met een onschuldig grapje en als je merkt dat je date oprecht lacht, dan kan je een stapje verder gaan. Zelfs vriendschappelijk plagen is toegelaten. Of vertel een zotte anekdote over jezelf, iets wat je die avond niet tegen iedereen zou vertellen.

Check vooral of je jezelf kunt zijn bij een persoon. Uiteindelijk zou een date toch nooit een vervolg krijgen als dat niet het geval is. Ofwel ben je blij dat je enkele minuten later naar de volgende tafel kunt schuiven, ofwel wil je helemaal nog niet vertrekken.


8. Drink niet te veel

De meeste speeddates worden in een café georganiseerd en een drankje hoort er voor de gezelligheid dan ook bij. Een beetje alcohol kan zeker helpen om los te komen, maar overdrijf er niet mee. De kans is klein dat je een match gaat hebben wanneer je onder de tafel van je laatste speeddate eindigt.


9. Loop niet meteen weg na een speeddate

Dit is een belangrijke tip voor de mannen die van tafel naar tafel bewegen. Een gesprek wordt meestal beëindigd door het geluid van een belletje, maar dat betekent niet dat je meteen recht moet springen en naar de volgende tafel moet lopen. Rond je gesprek rustig af, vertel wat je nog graag zou zeggen, en neem je tijd om afscheid te nemen.

Natuurlijk moet je de tijd van de volgende deelnemer ook respecteren, dus zet wel degelijk een punt achter het gesprek. Als je nog veel te vertellen had, maak dan een afspraak om later op de avond samen iets te drinken. En geef eventueel nog snel een complimentje.


10. Laat je matches niet wachten

De dag na de speeddate volgt het verdict: heb je een match of niet? Hopelijk wel, en in dat geval is het tijd voor de volgende stap. Met elkaar afspreken en samen iets leuks doen. Eigenlijk is dit jullie eerste echte date. Iemand moet natuurlijk de eerste stap zetten, dus wacht niet te lang om hem of haar een berichtje te sturen.

Doe zeker niet wat op Tinder al te vaak gebeurt bij een match: niets meer laten horen. Wees de avond van de speeddate ook streng genoeg en duid enkel personen aan die je echt nog eens wil terugzien. Speeddaten is geen wedstrijd om zoveel mogelijk matches te verzamelen. En als je daardoor met lege handen achterblijft, hoef je niet treurig te zijn. Er zijn nog genoeg andere speeddates, dus schrijf je meteen in voor een volgende geweldige avond!


Speeddates leiden tot nieuwe vriendschappen en hopelijk vind je ook een goe lief! En dankzij Facebook, Instagram of WhatsApp is het niet moeilijk om contact met elkaar te houden. Met Epic stories heb je eindeloze data voor de belangrijkste sociale media-apps, zodat je kunt chatten tot je vingers blauw kleuren.

Voor al de rest heb je ook nog eens 3 GB mobiele data, 90 belminuten en onbeperkte sms’jes. Alles voor de liefde, hé!

Kies dus snel voor Epic stories!

Jozefien

Altijd op zoek naar slimme life hacks om de praktische zaken zo snel mogelijk achter de rug te hebben. Zo blijft er meer tijd over voor vrienden, dansen, reizen, sport en zoveel andere toffe dingen.

Andere artikels van Jozefien

Blog topics