De Nokia 7.2: alle geruchten op een rijtje

Gepubliceerd op 02/09/2019 in Epic fun

De Nokia 7.2: alle geruchten op een rijtje

We moesten er een tijdje op wachten. Maar de van oorsprong Finse gsm-gigant heeft in het najaar van 2019 wellicht heel wat voor ons in petto. Zo zouden er maar liefst drie nieuwe smartphones gelanceerd worden. Het toestel waar we echter in het bijzonder benieuwd naar zijn, is de Nokia 7.2. De voorganger was namelijk een opmerkelijk, luxueus ogend toestel in de middenklasse.

Veel is er over deze Nokia 7.2 helaas nog niet geweten. Maar toch konden we voor jou al de drie belangrijkste geruchten over deze smartphone verzamelen. Dit is wat de online experts vertellen:

1. Drie camera’s achteraan

Laten we beginnen met wat jullie als smartphone-gebruikers vandaag de dag hét allerbelangrijkste vinden. En dat is de camera, waarmee memorabele momenten kunnen worden vereeuwigd. Want bij Nokia is dit de voorbije jaren zeker ook het vermelden meer dan waard. De fabrikant werkt namelijk nauw samen met topmerk ZEISS, dat al decennialang lenzen voor klassieke fototoestellen maakt. En dat is ook voor deze nieuwe Nokia 7.2 het geval.

De website Tweakers beweert dat de nieuwe smartphone een combinatie zal hebben van een 48 megapixel hoofdcamera, gecombineerd met een groothoeklens van 120 graden en een dieptesensor. Al hebben andere bronnen het bij die laatste eerder over een telelens. Ter vergelijking: de huidige Nokia 7.1 heeft een combinatie van twee camera’s aan boord (12 en 5 MP). 

Opmerkelijk hierbij is wellicht de plaatsing van de camera’s. Zowat alle kenners hebben het over een rond camera-eiland achteraan, van drie lenzen en een ledflitser. Of deze cirkel uitsteekt of niet, is geen uitgemaakte zaak. Wat wel zeker lijkt, is dat daaronder de vingerafdrukscanner zit.


2. Een moderne look

Hoe een smartphone eruitziet, is natuurlijk ook belangrijk. Volgens Gsmnieuws.nl is de Nokia 7.2 met name een dun toestel, dat toch een groot scherm heeft. GSMinfo is preciezer en spreekt over een touchscreen van liefst 6,18 inch, met Full HD+.

Zoals met heel wat andere smartphones tegenwoordig het geval is, verraden de hoesjesfabrikanten vaak vooraf wat over de look and feel. NPU kwam hierbij beelden op het spoor, die een smartphone tonen met een kleine waterdruppel-notch voor de camera. Dit gecombineerd met dunne randen rondom het scherm. Kortom: de Nokia 7.2 wordt een toestel dat mooi mee is met de tijd.


3. En straf onder de motorkap

Over de batterij en bijhorende functies zoals snel en draadloos opladen, heeft niemand iets kunnen opvangen. Wat we wel al weten, is de kracht van de smartphone. Bijna alle bronnen spreken over een recente Qualcomm Snapdragon 660 chipset, gecombineerd met 6 GB aan RAM-geheugen. Androidplanet spreekt echter over een nog hogere Snapdragon 710. Dit wordt wellicht gecombineerd met 64 GB aan intern opslaggeheugen, dat kan worden aangevuld met microSD-kaarten.

Qua aansluitingen vermoedt Androidworld dat het toestel nog gewoon een klassieke 3,5 mm audio-aansluiting heeft. Dit wordt dan waarschijnlijk gecombineerd met een gekende USB-C aansluiting.


Te ongeduldig? Maak je keuze uit de Nokia-modellen die beschikbaar zijn in onze webshop.
 
En in afwachting van de lancering? Nokia nodigt je uit voor het Nokia Belgian Skate Championship in Gent op zaterdag 7 september. Het is gratis. Meld je aan voor een goodiebag bij aankomst!

Alle velden zijn verplicht, behalve die waar "optioneel" staat.

Je persoonlijke gegevens
{{errorMessages.firstname.required}} {{errorMessages.firstname.pattern}} {{errorMessages.firstname}}
{{errorMessages.name.required}} {{errorMessages.name.pattern}} {{errorMessages.name}}
{{errorMessages.email.required}} {{errorMessages.email.pattern}} {{errorMessages.email}}

Even geduld, je gegevens worden verwerkt

loader

Brian

Naast randomly het internet afschuimen naar coole topics, ga ik ook vastberaden op zoek naar de allernieuwste games en trends van het moment. Natuurlijk deel ik deze dan ook graag met jou 😉

Andere artikels van Brian

Blog topics